PSV Eindhoven – Galatasaray: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 20.
2021. július 21. szerda, 21:00 PSV Stadion
PSV
vs
Galatasaray

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A végére hagytuk ma is a tutit, a legjobban várt mérkőzést. PSV Eindhoven – Galatasaray mérkőzéssel zárjuk a napot, hihetetlen, hogy két ilyen jó együttesnek már ennyire korán részt kell vennie a selejtezőkben, és hogy az egyikük már most elbúcsúzik a legrangosabb kupától.

Kevés pechesebb csapat van most a világon, mint a Galata. A törökök vérre menő küzdelmet folytattak a Besiktassal és a Fenerbahcéval a Super Ligben, és az utolsó forduló hihetetlen izgalmakat hozott. A Fener, vagyis Szalai Attila együttese lett végül a bronzérmes 82 ponttal, a második pedig az aranyérmes pedig – hosszú idő után – a Besiktas 84-gyel. De ugyanennyi egységet szedett össze a Galatasaray is, azonban pontegyenlőségnél az egymás elleni eredmények számítanak, abban pedig a Besiktas jobb volt.

Hihetetlenül rossz érzés lehet így elbukni a bajnokságot, ráadásul ez rengeteg túlórát jelent a gárdának. A bajnok automatikusan a BL csoportkörébe kerül, míg a második helyezett csak a selejtezőbe, annak is a második körébe… Ezt hívják úgy, hogy pech.

A PSV a holland bajnokságban szintén a második helyen végzett, de ott közel sem voltak akkora izgalmak, mint a török pontvadászatban. Az Ajax ugyanis megállíthatatlannak bizonyult, 16 pontot vert Dzsudzsák Balázs egykori csapatára. Így nekik is a selejtező jutott…

A csapatokról

Nincs lehetőségünk beszámolni a korábbi mérkőzéseikről, így a csapat háza táján szimatoltunk egy kicsit.

PSV Eindhoven

Roger Schmidtre nehéz feladat vár a nyáron, meg kell tartania az Európa-bajnokság felfedezettjeit. Egyrészt ott van Denzel Dumfries, aki a holland válogatott talán legjobbja volt az egész tornán, másrészt pedig Donyell Malen, akiért fél Anglia sorban áll. Nagyon nehéz lesz a két fiatalt a klubhoz láncolni, inkább azt mondanánk, hogy lehetetlen feladat.

Malent leginkább a Liverpool szeretné, és nem lenne ez rossz egyik félnek sem. A vörösök nyernének egy fiatal, gyors és technikás támadót, a PSV kapna egy rakás pénzt, a játékos pedig Klopp kezei között tudna fejlődni.

Dumfriest sok csapattal szóba hozták, de ezek a hangok most eléggé csendben vannak. Meglátjuk, van még bőven idő.

Nem csak ők ketten vannak „veszélyben”, hanem a csapat angol szélsője, Noni Madueke is, akire Marcelo Bielsa fogja kivetni a hálóját.

Joel Piroe már távozott a Swansea-hoz, Lars Unnerstall, Timo Baumgartl szintén elhagyták a holland gárdát.

Azért érkezőkről is be tudunk számolni: Joel Drommel, a Twente kapusa írt alá nemrég, valamint André Ramalho, a Red Bull Salzburg brazil-olasz belső védője. Rajtuk kívül a tavaly is az együttest erősítő Marco van Ginkel is zsákban van, ahogy Davy Pröpper és Phillipp Mwene is. Pozitív, hogy ezért a három játékosért egy centet sem kellett fizetnie a PSV-nek.

Kíváncsian várjuk, hogy a tavaly jól játszó Bruma és Ritsu Doan kap-e helyet a keretben, vagy ismét kölcsönben távoznak majd…

A felkészülés során a PSV négy meccset játszott, jellemzően alacsonyabb ligás csapatok ellen. Volt, akit 6-2-re, volt, akit 10-1-re kalapáltak el, az egyetlen „értelmes” meccsüket a görög PAOK ellen játszották és nyerték meg 1-0-ra.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Galatasaray

Szabályosan sajnálom a Galata játékosait és szurkolóit, ilyen körülmények között valóban nem lehet kellemes elbukni egy bajnokságot. A legendás Fatih Terim egyelőre visszafogott az átigazolási piacon, az utánpótlásból került fel rengeteg fiatal a felnőttekhez, de eddig csak három játékost igazoltak: Baris Yilmazt, Aytac Karát és Alpaslan Öztürköt.

De ez nem jelenti azt, hogy az átigazolási szezon véget ért volna… Kinézték maguknak ugyanis Andriy Yarmolenkot, aki igazán nagy fogás lenne, és illene is a csapathoz, kérdés, hogy a 31 esztendős West Ham játékos hajlik-e a török kirándulásra vagy sem.

A Leicester csapatából Rachid Ghezzal megszerzésére is van esély, Brendan Rodgers nem is gördítene akadályt a játékos távozása elé.

És direkt a végére hagytam a legjobbat: A Galata és a PSV is ugyanarra a dél-koreai védőre vetettek szemet. Min-jae Kim jelenleg a Guoan játékosa, ha minden igaz, akkor 5 millió euró alatt minden egyes ajánlatot vissza fog dobni a csapata. Egyszerűen megérezték, hogy a játékosuk kelendő a piacon, megpróbálják a legtöbbet kapni érte.

A Galata nem vitte túlzásba a felkészülési mérkőzéseket sem. A Dinamo Bukarestet június végén verték 2-1-re, míg a Kasimpasával 4-2-t játszottak. Érdemes kiemelni az egyik új fiút, Aytac Kara mindkét találkozón betalált, összesen három gólból vette ki a részét.

Összefoglalás

Nehéz úgy tippelni, hogy tétmeccsen még egyik felet sem láttuk az új idény kezdetén. Nyilván vannak támpontok, ami alapján el tudunk indulni.

Az egyik a múltban történt mérkőzéseik szemlézése. Nem olyan régen, 2018-ban csaptak össze legutóbb egy barátságos mérkőzésen, amelyet a hollandok 3-1-re nyertek meg. Egyébként is jellemző, hogy a két együttes csatáját a hollandok nyerik, ez a legutóbbi ötből négyszer esett így. Ötből háromszor mindkét csapat kapuba talált, ráadásul a holland védelem nem túl meggyőző, még az alacsonyabb ligás csapatok ellen is sikerült egy-két gólt kapniuk. Persze, idény eleji forma, meg barátságos meccs, meg nem is mindig a legjobbak léptek pályára… De azért mégis kiüti a szemünket az információ.

Két azonos képességű csapat feszül majd egymásnak Eindhovenben szerdán este, mi pedig jó focit várunk ettől a meccstől. Egyik csapat sem a védekezésben hisz, nem arra bazíroz, hogy kapott gól nélkül lehozza a meccsét, inkább a jó öreg, „rúgjunk egy góllal többet, mint az ellenfél” elvét követik. Ebből pedig mi, nézők profitálhatunk a legtöbbet.

No meg mi, sportfogadók.

Szerintünk legalább 2,5 gól lesz a mérkőzésen, illetve arra számítunk, hogy a hollandok a visszavágóra előnnyel utazhatnak majd. Ezen felül pedig nem lövünk mellé – remélhetőleg -, ha arra is teszünk félre egy kicsit, hogy a csapatok betalálnak a másik kapujába.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső