Qarabag – Plzen: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 16.
2022. augusztus 17. szerda, 18:45 Tofiq Bahramov adına Respublika Stadionu
Qarabag
vs
Plzen

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Jól megnyomtuk a tegnapi napot, tíz tippünk volt, és ma is ez a tervünk. Nem olyan könnyű, mint gondolnátok, és az benne a gáz, hogy hiába végezzük el a munkát, lehet, hogy a végén valamit rosszul láttunk, lehet, hogy tévedünk, de az is lehet, hogy simán nem lesz szerencsénk. Ez a sportfogadás egyik legnagyobb hátránya, hogy néha a befektetett munka nem térül meg. Máskor meg igen.

Mai napon ismét visszatér a Bajnokok Ligája, szerdán ismét három meccset rendeznek, valamint – mivel már elég mélyen belementünk a Championship negyedik fordulójába – jön az angol másodosztály szerdai maradék négy meccse. Nem itt fejezzük be a napot, átmegyünk az Európa-ligába is, ahol többek között a Ferencváros mérkőzésével fogunk foglalkozni, de itt lesz még az Olympiakosz meg a Ludogorets is.

Most azonban prioritást élvez a Qarabag – Plzen mérkőzés, illetve a másik kettő, amik szintén jó meccsnek ígérkeznek.

A Qarabagot, aki eddig nem ismerte, most megismerhette. Az azeri együttes 4-2-es összesítéssel verte ki a Fradit az előző körben, és azt kell mondjuk, hogy teljesen megérdemelten. Ez minden idők legjobb Qarabagja, amelynek remek esélye van arra, hogy a csoportkörbe kerüljön.

Nem is kaptak megoldhatatlan feladatot, én azt mondom, hogy a Viktoria Plzen körülbelül annyira erős, mint mondjuk a Fradi. Ismét hazai pályán alapozhatja meg a továbbjutását Gurban Gurbanov csapata, bár a múltkor épp nem így tettek, most először idegenben harcolták ki a továbbjutást.

Igazán otthon erősek, és erről most a csehek bajnoki címét őrző plzeniek megbizonyosadhatnak.

Qarabag

Aki nem ismerte a Qarabagot, annak most volt rá lehetősége. Gurban Gurbanov együttese már tavaly is szép teljesítményt nyújtott a nemzetközi porondon, az Olympique Marseille ellen estek ki az EKL egyenes kieséses szakaszában.

Mivel a bajnokságot megnyerték, a Bajnokok Ligájában indultak, és látszott, hogy idén valami egészen érdekes, és remek idényük lesz. A Lech Poznan elleni mérkőzésen ugyan kikaptak 1-0-ra, de a visszavágón ötöt vágtak a lengyeleknek.

Következett az FC Zürich, tehát a svájci bajnok, és hazai pályán őket is elrendezték, 3-2 lett az eredmény. A visszavágón mondjuk megégtek, és hosszabbításra késztette őket a Zürich, de végül sikerült egy hosszabbításban lőtt góllal továbbjutniuk.

El is érkeztünk ezzel a legutóbbi fordulóhoz, ahol a Ferencváros volt az ellenfelük. Az első meccs előtt azt mondtam, hogy az odavágót kell megcsípni, ott kell jó teljesítményt elérni, mert idegenben fogható a Qarabag. Sikerült is 1-1-es döntetlent elérni, és az eredmény még igazságosnak is volt mondható.

De az elképzelésem másik fele már nem volt helytálló. Az azeriek idegenben remekeltek, míg a Fradi – főként a védelem – borzasztó napot fogott ki, hibát hibára halmoztak, a Qarabag Wadji és Kady révén szétfutotta őket, ennek az eredménye egy 3-1-es győzelem lett.

Úgy tartják, sosem volt ez a csapat még erősebb, és bár a teljes történelmüket nem ismerjük, de hajlamosak vagyunk elhinni, amit mondtak.

A Qarabag győzelemmel hangolt a hétvégén, idegenben nyertek a Sumqayit ellen, de nem volt ez sima meccs, Qurbanly és Ozobic is a hosszabbításban találtak be… Gurbanov tartalékolt, Kady, Wadji, Zoubir, Vesovic és Huseynov is csak a kispadon foglalt helyet…

Shuhradin Mahammadaliyev, az idei BL-szezon egyik felfedezettje is visszakerül majd a kapuba, őszintén szólva nem várunk változást a Fradi elleni kezdőcsapathoz képest. Az eltiltottak pályán lehetnek, mivel már a Fradi elleni első mérkőzésen letöltötték a büntit, látszott is ez a visszavágón.

Hiányzóról így nem tudunk.

A várható kezdőcsapat:

Mahammadaliyev – Bayramov, Huseynov, Vesovic, Mustafazada – Jankovic, Qarayev, Kady – Zoubir, Wadji, Sheydayev

Egymás elleni meccsek:

A két együttes összesen négyszer játszott egymással, és furcsa, de a Plzen egyszer sem tudott nyerni. Anno 2014-ben mérkőztek először egy barátságos mérkőzésen, a Qarabag 3-1-re nyert. Ezt követte két Bajnokok Ligája selejtező, az csehországi 0-0 után a második mérkőzésen 1-1-et játszottak. Akkor még volt idegenben lőtt több gól-szabály, emiatt a Viktoria Plzen jutott tovább. Utolsó meccsükre 2019-ben került sor, felkészülési meccs volt az is, és ennek az eredménye is döntetlen lett, mégpedig 2-2.

Előző meccs eredménye
2019.07.02.Barátságos Mérkőzés
qarabag
2:2
plzen
Barátságos Mérkőzés
2016.08.02.Bajnokok Ligája
qarabag
1:1
plzen
Bajnokok Ligája
2016.07.26.Bajnokok Ligája
plzen
0:0
qarabag
Bajnokok Ligája
2014.07.04.Barátságos Mérkőzés
plzen
1:3
qarabag
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Plzen

A Qarabaggal szemben a Plzennek csak két fordulóban kellett játszania, és mindkettőt viszonylag könnyen hozták le. Sima volt a HJK elleni párharc, az idegenben elért 2-1-es győzelem után otthon ötöt rúgtak a finnek kapujába.

Ezt követően a Sheriff Tiraspol érkezett, a tavalyi év meglepetéscsapata, akik már nem olyan erősek, mint voltak. És ez ki is jött a pályán. Moldovában már vereséget szenvedtek, a Plzen ezúttal is 2-1-re győzött, mint néhány héttel korábban.

Aztán a hazai visszavágón megismételték ezt az eredményt, így a Tiraspol búcsúzott.

A Plzen igazából nem mutat semmi különöst, egyik meccsükön sem szakadtak meg a sikerért, így a valódi erejük nem feltétlenül mutatkozhatott eddig meg. Úgy gondolom, most jön a legnehezebb ellenfelük, ha rajtuk továbbmennek, akkor megérdemlik, hogy ott legyenek a főtáblán.

A hétvégén nyerni tudtak a Hradec Kralove otthonában, az eredmény megint 2-1 lett, Tomas Chory és Vaclav Pilar lőtték a gólokat.

Magyar vonatkozású hír, hogy az eddig a Fradit erősítő Fortune Bassey, miután nem tudta bejátszani magát a kezdőcsapatba, és láthatóan Cherchesov sem bízott benne annyira, távozott az Üllői útról, és a Plzen csapatába került, egyelőre kölcsönben. A támadó be is mutatkozhatott a hétvégén, de nem valószínű, hogy kezdeni fog majd a Qarabag ellen.

Elvileg csak egy sérült van a csapatban, ő Radem Reznik, ő már a hétvégi mérkőzésen sem tudott játszani.

Nem várunk meglepetést a csehek kezdőjétől sem, ott lesz a pályán Jan Kliment, Chory, Bucha, Sykora, Havel és Stanek, szóval tényleg semmi különös…

A várható kezdőcsapat:

Stanek – Havel, Pernica, Hejda, Sykora – Kopic, Bucha, Kalvach, Mosquera – Kliment, Chory

Tippelde

A Qarabag teljes mértékben megérdemli, hogy a legjobb 32 csapat közé jusson. Talán jobban, mint a Plzen. Eddig otthon egy kivételével mindig remekeltek, gólerősek, Wadji, Kady és Zoubir félelmetesen gyorsak és technikásak is, bennük bízhatnak megint. Amennyiben a csehek nem százszázalékos teljesítményt nyújtanak, akkor meg is szórhatják őket.

A Qarabag győzelmére fogadunk, de úgy gondoljuk, nyílt marad a visszavágó, a Plzen is hálóba fog majd találni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső