Rapid Wien – Sparta Praha: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 19.
2021. július 20. kedd, 20:30 Weststadion
Rapid Wien
vs
Sparta Praha

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Még két Bajnokok Ligája tippel készültünk a mai napra számotokra, szerintünk két izgalmas találkozó került kiválasztásra. Kezdjük először a Rapid Wien – Sparta Praha meccsel! Az osztrák és a cseh gárda utoljára 2011-ben találkozott egymással egy barátságos mérkőzésen, azt megelőzően viszont sokat kihagytak, az 1930-as Mitropa Kupán mérkőztek meg.

Mindkettejük most száll be a BL vérkeringésébe, az első körből tehát kimaradtak. Ettől függetlenül tudunk infót csepegtetni a két gárdáról, milyen meccseket játszottak, milyen igazolások voltak, ez pedig segítségünkre lehet abban, hogy kiderítsük: Ki az, aki nyerhet.

Nem mindig a háromesélyes fogadásokra megyünk rá, és ez nem is olyan tipp lesz, mert a találkozó végződhet bárhogy, két, szinte azonos képességű csapat találkozik egymással kedden este fél 9-kor.

Magunk részéről ezt kihagynánk, viszont van kellemesebb, biztosabbnak tűnő tipp a tarsolyunkban, és természetesen azért vagyunk itt, hogy ezt meg is osszuk veletek.

A csapatokról

Nincs lehetőségünk beszámolni a korábbi mérkőzéseikről, így a csapat háza táján szimatoltunk egy kicsit.

Rapid Wien

Ha ez a meccs április előtt lett volna, akkor mondhattuk volna azt, hogy egy magyar játékossal a soraiban vág neki a mérkőzésnek a bécsi csapat, ekkor még ugyanis a gárdához tartozott Szántó Tamás, aki viszont bejelentette, hogy folyamatos sérülései miatt felhagy a professzionális futballal. A térdében jelentkező porckopással kezdődött minden, és három műtét után is ugyanúgy érezte a fájdalmat, ami a terhelés miatt csak fokozódott, ezért hozta meg a nehéz döntést a fiatal magyar.

Az osztrák Bundesliga még nem kezdődött el, az előző szezont pedig a Red Bull Salzburg mögött a második helyen fejezték be a fővárosiak, így van lehetőségük a selejtező második körében becsatlakozni.

A felkészülés nem kezdődött zökkenőmentesen, első meccsüket ugyanis 4-0-ra elveszítették – igaz, ekkor a kulcsjátékosok nagyrésze még nem játszott.

Innentől viszont szépen jöttek az eredmények, 5-2 a Lafnitz ellen, 3-0-ra verték az Oberwartot,és alig pár hete 1-0-ra nyertek az FC Köbenhavn ellen.

Az osztrák kupa küzdelmei viszont már elkezdődtek, három napja a Wiener Viktoria ellenében 6-0-s eredményt értek el, a srácok szépen megosztoztak a gólok tekintetében, senki nem rúgott egynél többet.

Dietmar Kühbauer az átigazolási piacon visszafogott volt eddig, ami nem is meglepő, tekintve, hogy a Rapidot ugyanúgy elérte a koronavírus miatti gazdasági válság, mint szinte mindenkit a világon.

Egyedül Jonas Auer játékjogáért fizettek kétszázezer eurót a Mlada Boleslavnak, a többiek (Robert Ljubicic, Kevin Wimmer, Marco Grüll) ingyen érkeztek, ketten pedig (Marko Dijakovic, Oliver Strunz) az utánpótlásból kerültek fel.

A Barca B-nek adták kölcsön az osztrák futball egyik nagy tehetségét, a 18 éves támadó középpályást, Yusuf Demirt, sokan pedig ingyen távoztak a csapattól.

Egyelőre nincs arról hír, hogy további erősítések várhatók, de ez még nincs kőbe vésve.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Sparta Praha

Nagyon nehéz dolga volt tavaly a Sparta Prahának, hiszen a városi rivális, a Slavia úgy hozta le a bajnokságot, hogy egyetlen egyszer sem szenvedett vereséget. Nem is sikerült bajnoki címhez jutni – és már harmadszor zsinórban a Slavia lett a bajnok.

Ezért kezd most a Sparta, és ezért lehet a Fradi ellenfele a harmadik körben a Slavia, ők meg akkor szállnak be.

A felkészülés során hét mérkőzést játszottak cseh, osztrák és orosz csapatok ellen. Egészen remekül ment az elején a szekér, azonban az utolsó két meccsüket nem tudták megnyerni, előbb a Wolfsberger ellen kaptak ki 3-2-re, majd az egykor Dzsudzsák Balázst foglalkoztató Dinamo Moszkvával remiztek.

A legnagyobb fegyvertény, hogy a 18 esztendős szupertehetség, Adam Hlozek a csapattal maradt. Ő az a csatár, aki egy súlyos sérülés miatt 14 meccset hagyott ki a szezonban, mégis sikerült gólkirályi címet szereznie.

De azért nem tétlenkedtek a vezetőségben, igyekeztek pár jó játékost megszerezni. David Hancko tavaly már az együttest erősítette, most végleg Prágába tette át a székhelyét, 2 milliót fizettek érte a Fiorentinának.

Casper Höjerért is majdnem letettek az asztalra egymillió eurót, ő dán és az Aarhustól érkezett, a cseh ligán belülről pedig Jakub Peseket vásárolták meg a Slovan Liberectől.

A távozók között felfedezhetjük Libor Kozak nevét, aki a Puskás Akadémia egyik nagy nyári fogása, de nem az egyetlen, aki elhagyta az együttest. Egyéves kölcsönjáték után Benjamin Tetteh a Malatyaspor játékosa lett, Filip Havelka a Liberecbe távozott, Michal Travnik meg a Kasimpasába.

Első látásra a mostani keret erősebbnek tűnik, mint a tavalyi, és ha Hlozeket elkerülik a sérülések – és úgy játszik, mint tavaly -, akkor szép idény elé nézhet a Sparta.

Összefoglalás

Erőteljesen a vendégek irányába hajlik a mi mérlegünk, ha kizárólag azt nézzük, milyen erősségű a két keret. Szerintünk a cseheké jobb, ez nem vitás, de a futball nem egy autós kártya (tudjátok, amivel gyerekkorunkban rengeteget játszottunk), így a keret erőssége csak egy tényező a sok közül.

A felkészülési meccsek alapján van félnivalója a Prágának, pont egy osztrák csapat ellen kaptak ki egyedül, a Wolfsberger pedig hátrébb végzett, mint a Rapid. Na jó, ez is ezer tényezőből áll össze, szóval ebből sem kell messzemenő következtetéseket levonni.

A bukik nem annyira biztosak a dolgukban, de valamennyivel esélyesebbnek tartják az osztrák együttest.

Ami feltűnt, hogy a csehek hét barátságos meccsükből ötön gólt kaptak, a Rapid pedig a Lokomotiv Moszkva elleni mérkőzést leszámítva mindegyiken rúgtak. Most az első felkészülési mérkőzést ne vegyük ide, felesleges.

Egy régi párharc elevenedik meg, olyan, amit már 1927-ben is játszottak. Azóta eltelt pár év, de most sem babra megy a játék.

Nem tudunk dönteni. Mármint van tippünk, ám az nem a meccs kimenetelére vonatkozik, hanem a gólokra. Nagyon jó a szorzó arra, hogy mindkét fél betalál, és nekünk is az az elképzelésünk, hogy egyik kapus sem ússza meg.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső