Real Madrid – Shakhtar Donetsk: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 04.
2022. október 05. szerda, 21:00 Estadio Santiago Bernabеu
Real Madrid
vs
Shakhtar Donetsk

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Már csak egy mérkőzés maradt, aztán a holnapi napon már az Európa-ligával foglalkozunk, és ha minden jól megy, csütörtökön és pénteken érkeznek az összefoglalók a Bajnokok Ligája harmadik fordulójáról. A Real Madrid, vagyis a címvédő, eddig hibátlanul teljesít, de nem lehet Carlo Ancelotti csapatát azzal vádolni, hogy olyan sokat beletettek volna eddig a sorozatba. Félgőzzel nyerik a meccseiket a csoportjukban, akkor hajtanak, amikor kell, akkor rúgnak gólt, amikor a másik már nem tud reagálni.

A Celticet és a Lipcsét is hajrában szerzett gólokkal verték, de azt még nem láttuk, milyen az, amikor a Real Madrid full üzemmódban játszik. És lehet, hogy most sem fogjuk, az ellenfél ugyanis a Shakhtar Donetsk együttese.

Az ukránok teljes átalakuláson mentek keresztül a kialakult politikai helyzet miatt, a csapat magja távozott, és most főként hazai játékosok alkotják a keretet. Mindenki azt gondolta, hogy ez a BL-ben nem lesz elég, de Mudrykék most négy ponttal továbbjutást érő helyen állnak. Lehet, hogy végül a bravúr nem jön össze, de mi ezen teljesítmény előtt is megemeljük a kalapunkat.

Korábban győzték ők már le a Madridot, nem is egyszer, de ha most nyernének, az igazi szenzáció volna. A bukik is így gondolják, ugyanis a hazai győzelmet alig fizetik meg, 1.19-es szorzó jár, ez a maximum, amit a kínálatban találtam. A döntetlen 8-szoros, a vendégek győzelme pedig 12-szeres pénzt jelentene.

Következzen a Real Madrid – Shakhtar Donetsk mérkőzés!

Real Madrid

Nem csak a hibátlan mérlegét veszítette el a hétvégén a Real Madrid, hanem az első helyet is a La Ligában. Fogunk erről is részletesebben beszélni, előtte azonban (ahogy minden mostani tippnél) megnézzük, hogyan is szerepelt a királyi gárda a Bajnokok Ligájában eddig. Röviden és tömören: Jól. Hiszen mindkét meccsüket megnyerték, és akik ránéznek a statisztikára, azt láthatják, hogy simán jutottak túl a Celtic és az RB Leipzig csapatán is. Az igazság viszont kicsit árnyaltabb. Mert mindkét mérkőzésen az első félidőben bőven akadtak problémák, mintha nem találta volna magát a csapat, mintha csak a mezt akarták volna kiküldeni, mert azt hitték, az is elég. Aztán ellenfeleik rúgtak és haraptak, és rájöttek, hogy bele kell tenni egy kis energiát a meccsekbe. Miután ez megtörtént, simán győztek. A skótokat 3-0-ra, a németeket 2-0-ra verték.

A második mérkőzésen szeptember hónap talán legjobbja, Fede Valverde talált be, majd Marco Asensio ragasztott egy gólt Gulácsi Péter kapujába. A spanyol irányítóról annyit, tegnap derült ki, hoy a vezetőség nem akarja meghosszabbítani a szerződését, a nyáron ingyen mehet, amerre szeretne.

A Real Madrid a hétvégén az Osasuna ellen játszott, mi pedig kemény mérkőzésre számítottunk. Szoros meccsre, és két és félnél kevesebb gólra. Ami aztán kis szerencsével be is jött. Az első játékrészben Vinicius Jr. vette be a pamplonaiak kapuját, majd a második félidőben a kiscsapat egyenlített. Megvolt az esélye a győzelemre a blancóknak, a visszatérő Karim Benzema viszont tizenegyest hibázott. Érdekesség, hogy a királyi gárda a legutóbbi hét büntetőjéből ötöt kihagyott…

A lényeg, maradt az 1-1, és így a Barca előzni tudott jobb gólarányának köszönhetően.

A hétvégén Thibaut Courtois nem játszhatott sérülés miatt, ahogy Luka Modric és Lucas Vazquez sem. Elvileg egyikük sem áll készen a szerdai összecsapásra, így ismét ott lesz Lunin, Dani Carvajal és Dani Ceballos a kezdőben.

Valverde csak padozott legutóbb, véleményem szerint most visszakerül a kezdőbe, méghozzá Rodrygo helyére, aki ugyan megkapja a lehetőséget, időnként él is vele, de állandósítani ezt a megbízható játékot nem tudja.

A középpálya közepén az az egy kérdés, hogy Tchouaméni és Kroos mellett ki lesz a harmadik középpályás: Játszhat ott Valverde, Eduardo Camavinga és a már említett Dani Ceballos is.

A várható kezdőcsapat:

Lunin – Carvajal, Militao, Rüdiger, Alaba – Kroos, Tchouaméni, Ceballos – Valverde, Benzema, Vinicius Jr.

Egymás elleni meccsek:

Sorozatban harmadik éve találkozik egymással a csoportkörben a Real Madrid és a Shakhtar Donetsk, szóval van miről beszélni. Bár ezek a meccsek annyira nem is relevánsak, mivel az ukránok kerete a nyáron megváltozott, méghozzá nagyon. Annyi elmondható, hogy tavaly mindkét mérkőzést a Real, tavalyelőtt mindkettőt a Shakhtar nyerte meg. Az igazi meglepetés volt, a Bernabeuban 3-2-re győztek, hazai pályán meg 2-0-ra. Ezt sikerült kijavítani a királyi gárdának a múlt szezonban, idegenben ötöt vágtak nekik. Gyakori a gólgazdag mérkőzés, ötből háromszor lépték át 2,5 gólos határt, elégedettek lennénk, ha most is egy gólgazdag mérkőzést láthatnánk.

Előző 5 meccs eredménye
2021.11.03.Bajnokok Ligája
real madrid
2:1
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
2021.10.19.Bajnokok Ligája
shakhtar donetsk
0:5
real madrid
Bajnokok Ligája
2020.12.01.Bajnokok Ligája
shakhtar donetsk
2:0
real madrid
Bajnokok Ligája
2020.10.21.Bajnokok Ligája
real madrid
2:3
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
2015.11.25.Bajnokok Ligája
shakhtar donetsk
3:4
real madrid
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Shakhtar Donetsk

Mindenkit levett a lábáról az ukrán együttes, ami a körülmények ellenére remekül szerepel a Bajnokok Ligájában. A fél keret eladásra, elküldésre került, így majdhogynem újra kellett építeni a teljes csapatot.

Hazatért például két Magyarországon játszó ukrán is, Ivan Petrjak és Oleksandr Zubkov is őket erősíti.

A csapat az első fordulóban nagyszerű játékkal verte 4-1-re a Lipcsét, majd a második fordulóban is pontot tudtak szerezni. Miután Bondarenko öngóljával hátrányba kerültek, jött Mykhaylo Mudryk – akit több topcsapat is figyel, és télen meg fogják próbálni leigazolni -, és rúgott egy hatalmas gólt Joe Hart kapujába. Maradt az 1-1, és a Shakhtar most továbbjutásra áll. Ha meg tudnák tréfálni a Realt, az Európa-liga szinte biztos lenne…

Az együttes három napja a bajnokságban lépett pályára, ami tudjuk, hogy nagyon szigorú körülmények között zajlik, többek között van egy szabály, hogy a stadion környékén, maximum százméteres körzetben óvóhelynek kell lenni, ha esetleg bombázásra kerülne sor…

Szóval, ilyen körülmények között fociznak most a fiúk. A Metalist Kharkiv csapatával játszottak idegenben, és 6-1-re nyertek. Danylo Sikan mesterhármast rúgott, betalált még Lassina Traoré, Oleksandr Zubkov és Neven Djurasek, Mykhaylo Mudryk pedig büntetőt hibázott.

Sikan a mesterhármasát követően a kezdőben ragadhat, más változtatásra nem számítok az előző kezdőhöz képest. Viktor Kormienko még mindig sérült, más hiányzója viszont nem lesz az edzőjüknek, Igor Jovicevicnek.

A várható kezdőcsapat:

Trubin – Konoplya, Bondar, Matviienko, Mykhailichenko – Zubkov, Bondarenko, Stepanenko, Sudakov, Mudryk – Sikan

Tippelde

Láttuk, milyen fontos a vendégeknek a Bajnokok Ligája, biztosak lehetünk benne, hogy mindenféle félsz nélkül fognak nekimenni a Realnak. Akik a győzelmek ellenére sokszor nem nyújtanak megbízható teljesítményt.

Hazai pályán ettől függetlenül kötelező nyerni, és úgy gondolom, hogy ez meg is lesz. Viszont szerintem a Shakhtar is kapuba fog találni, mint a közelmúltban többször is. Szóval maradjunk ennél: mindkét együttes gólt fog majd szerezni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső