Real Madrid – RB Leipzig: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 13.
2022. szeptember 14. szerda, 21:00 Estadio Santiago Bernabеu
Real Madrid
vs
Leipzig

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A Real Madrid szempontjából a lehető legrosszabbkor jött a Leipzig edzőváltása. Immáron Marco Rose kezei között formálódik a Lipcse, és első meccsükön fölényes győzelmet arattak a Dortmund ellen, hatalmas rangadó volt, és számunkra öröm, hogy magyar gólokkal győzték le a vesztfáliaiakat.

Ettől függetlenül a királyi gárdának nem kell megijednie, ők nagyszerű formában vannak, és egyébként is, a Bajnokok Ligája címvédőjének senkitől nem szabad félnie, főleg nem hazai pályán. Az előző körben a Real taktikusan, helyenként jól is focizva győzte le a Celticet, amivel viszont csak a csoport második helyére került, mivel a Lipcse négyet kapott otthon a Shakhtartól. Ez jelentette amúgy Domenico Tedesco itteni pályafutásának végét.

A Bernabeu már hosszú ideje bevehetetlen vár, tétmeccsen itt utoljára a Chelsea tudott nyerni áprilisban. A Leipzig számára sem a győzelem a legreálisabb eredmény, de a gárda most telve van önbizalommal, és folytatni szeretnék azt az utat, amit a hétvégén megkezdtek.

Szoboszlaiék győzelmére sok esély nincs a bukmékerek szerint, ötszörös pénzt fizetnek akkor, ha három ponttal távoznak a Santiago Bernabeu stadionból. A hazaiak sikere a valószínűbb, arra másfeles a szorzó, míg a döntetlen négyszeres.

Már csak a magyarok miatt megéri megnézni a Real Madrid – RB Leipzig mérkőzést, de szerintünk minőségi futballal is elkényeztetnek majd minket a játékosok.

Az előző fordulóban történt

Álmosan kezdett a Real Madrid a Celtic ellen, a skótok az első félidő felét uralták, és többször is csak Thibaut Courtois mentette meg őket attól, hogy hátrányba kerüljenek. A kapus két alkalommal is védett, harmadszor viszont a kapufának kellett besegítenie, McGregor bombájánál az óriás is csak nézett. De jó kapusnak van szerencséje…

Az első félidőben két alapjátékosa is megsérült a Realnak, Karim Benzemát, és a félidőben Eder Militaot is le kellett cserélni. A helyükre beálló Rüdiger – Hazard duó eleinte kicsit idegenül mozogtak a pályán, majd egyre magabiztosabbak lettek. Különösen a belga támadó fickándozott, és bár kihagyott egy helyzetet, később jóvá tette a hibáját. Vinicius Jr. szerezte meg a vezetést Federico Valverde beadásából – már ebben is főszerepet játszott Hazard -, majd a belga kiosztott Luka Modricnak egy gólpasszt (a horvát pont a 100. bajnokiján, a védjegyének számító külsővel szerzett gólt), később pedig Dani Carvajal beadását lőtte hálóba Eden Hazard, amivel kiérdemelte, hogy a mérkőzés legjobbjai között emlegessük.

A Leipzignek nem volt ilyen jó meccse, köszönhetően annak, hogy több kulcsjátékosuk is csődöt mondott. Például Gulácsi Péter, aki ritkán látható nagy hibát vétett, és a hibából gól is született. A magyar játékos egy hazaadás után dédelgette a labdát, egészen addig, amíg az elpattant tőle, egyenesen az őt megtámadó Maryan Shved elé, aki az üres kapuba passzolt. Később Mohamed Simakan révén egyenlítettek a hazaiak (Szoboszlai adta a gólpasszt), de az újabb és újabb hibák kihasználásra kerültek. Két perccel később már ismét a vendégek vezettek (Shved lövése Willi Orbán lábán változtatott irányt), és aztán jött két kontra, ami megpecsételte a sorsukat.

Nagyon sok gyenge teljesítmény volt a Leipzigben, az egész csapat csődöt mondott a múlt héten…

Real Madrid

A hétvégi, Mallorca elleni mérkőzés egészen nehéznek indult, végül aztán csak bedarálták a királyiak a keményen játszó szigetlakókat. Több remek egyéni teljesítményt is láthattunk, minket lenyűgözött Fede Valverde csodagólja, a középpályás majdnem az egész pályán át cipelte a játékszert, hogy aztán 16-ról kilője a jobb felsőt. Egyértelműen ez volt a forduló legszebb gólja, de ne feledkezzünk meg Rodrygoról sem, aki előbb – egy szóló után – kiosztott egy gólpasszt, majd – egy másik szóló végén – maga is betalált.

A negyedik hazai találatot Antonio Rüdiger jegyezte, ez volt a védő első gólja a Madridban. Ez a meccs sem telhetett el sérülés nélkül, ezúttal Lucas Vazquez esett ki, és így csatlakozott Eder Militaohoz és Karim Benzemához. A klub negyedik hiányzója majd Álvaro Odriozola lesz.

Eden Hazard 9-es pozícióban kapott főszerepet, a Celtic ellen remekelt, viszont a mélyen és tömörülve védekező Mallorca ellen nem tudott kiteljesedni. De még így is nagyobb esély van az ő kezdetésére, mint Marianoéra.

Szintén kérdés, hogy Valverde kap-e egy kis pihenőt, a hétvége egyik emlékezetes jelenete volt, hogy Marco Asensio nem tudott pályára lépni nevelőegyesülete ellen, mivel pont az ő beállása előtt sérült meg Vazquez, és már csak egy cserelehetősége maradt Ancelottinak. Lehet, hogy egy Lipcse elleni kezdővel akarja kiengesztelni a spanyolt, bár nála ez nem egészen így működik.

A középpályán remekelt Dani Ceballos, most mégis a padra kerülhet Luka Modric, Toni Kroos és Aurélien Tchouaméni miatt.

A Real Madrid legfőbb ereje a higgadtságában van, nagyon rutinosan hozták le a Celtic elleni meccset, és a Mallorca ellen sem estek kétségbe, pedig egy masszív, keményen védekező, néha a falig elmenő védelemmel néztek szembe.

A várható kezdőcsapat:

Courtois – Carvajal, Rüdiger, Alaba, Mendy – Modric, Tchouaméni, Kroos – Valverde, Hazard, Vinicius Jr.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

RB Leipzig

Marco Rose első mérkőzését nagyon várták már a lipcseiek, és a mester számára is egy különösen fontos meccs volt ez, hiszen korábbi csapatával szemben mutatkozhatott be. Az eddig csak szenvedő Leipzig összeszedte magát, és magyarjai szárnyalásának köszönhetően simán, 3-0-ra győzték le a vesztfáliaiakat. Ki kell emelni Szoboszlai Dominiket, akit a forduló legjobbjának is megválasztottak. Joggal, előbb adott egy gólpasszt Orbán Willinek, majd maga lőtt bődületesen nagy gólt, ami joggal pályázik a legszebb német bajnoki gól címére a mögöttünk hagyott körből.

Egy győzelem még nem jelent semmit, ha ezt a játékot tudják állandósítani, akkor kilábalnak, de egy újabb vereség letörheti a játékosok szarvát. Még akkor is, ha az a vereség a Real Madrid ellen jön.

Rose elhagyta a Leipzignél szokásosnak mondható 3-4-1-2-es taktikát, váltott 4-2-3-1-re, ami határozottan jól áll, bár tény és való, hogy kimondott jobbhátvéd nem igazán van a csapatban, így ott Mohamed Simakan játszott. A középpályán Xaver Schlagerhez és Emil Forsberghez nyúlt, Tedesconál egyikük sem volt stabil kezdő, de ez a húzás is bejött.

Azt kell hamarosan eldönteni, ki lesz az első számú csatár. Nkunku remek, de rá hátrébb is számíthat, Timo Werner és André Silva fogják eldönteni majd ezt a kérdést.

A gól + gólpassz után Szoboszlai Dominik biztosan kezdő lesz, és talán felhívja magára a blancók figyelmét is.

Lukas Klostermann és Dani Olmo továbbra is sérültek.

A várható kezdőcsapat:

Gulácsi – Simakan, Orbán, Diallo, Raum – Laimer, Schlager – Nkunku, Forsberg, Szoboszlai – Werner

Tippelde

Madridban azért nehezebb dolguk lesz, mint volt a hétvégén, de az biztos, hogy meg fogják nehezíteni a Real Madrid dolgát. Az edzőváltás sokszor van jótékony hatással egy csapatra, láthatóan itt is felpörögtek a srácok, és meghúzogathatják az oroszlán bajszát.

De ez nem feltétlenül lesz elég. Amennyiben a Real védelme a legjobbját nyújtja, akkor nem lesz sok esélye a németeknek, Nkunkut kell megfogni nagyon, ha ő nem fickándozik, az nagy érvágás.

Szerintünk egy gólra jó lehet a pontrúgásokban nagyon erős Leipzig, mi arra fogadunk, hogy mindkét csapat betalál a kapuba. És akár még akár egy iksz is benne lehet a pakliban, bár tudom azt, hogy ez nem egy reális elvárás…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső