Salzburg – Lille: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 28.
2021. szeptember 29. szerda, 21:00 Red Bull Arena
Salzburg
vs
Lille

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Lehetséges, hogy a francia bajnokság címvédője nincs élete formájában, előfordulhat, hogy bukdácsolnak a bajnokságban, azonban első Bajnokok Ligája meccsükön kifejezetten jó játékkal rukkoltak elő. Csak a szerencsén múlt, hogy végül nem tudták otthon tartani a három pontot a Wolfsburg ellen.

Most az a Salzburg lesz az ellenfél, amely egy őrült mérkőzésen egy ponttal gazdagodott a Sevilla ellen. És mindezt a Ramón Sánchez Pizjuánban szerezték, ami növeli is az értékét. Lentebb majd kifejtem, miért is neveztem őrültnek ezt a mérkőzést, de nem bírom ki, hogy ne spoilerezzek. Csak az első félidőben négy tizenegyest ítélt meg a bolgár játékvezető, emellett pedig akadtak helyzetek, no meg egy piros lap is.

A Salzburg és a Lille teljesítményét az oddsmesterek is figyelemmel követik, ezért fordulhatott elő, hogy az osztrák bajnokot tartják a mérkőzés favoritjának. Mi is így vagyunk ezzel, Benjamin Seskoék akár meg is nyerhetik a találkozót, ami egy ilyen kiegyenlített kvartettben hatalmas fegyvertény lenne. Igazi szenzáció volna, ha a Red Bull tovább tudna jutni.

Szerintünk van rá esélyük, de ahhoz holnap nyerni kell. Jöjjön a Salzburg – Lille találkozó beharangozója!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Sevilla – Salzburg: 1-1

G.: Rakitic ill. Sucic

Bár csak két gól esett a meccsen pislogni vagy unatkozni nem igazán volt idő. Mint már fentebb említettem négy tizenegyest is megítélt a játékvezető, amiből háromra nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy jogos volt, egy olyan esetet is szabálytalannak látott, amiből egy meccsen elég sok van. A Salzburg rendkívül közel állt a meglepetéshez, de az egy ponttal sem lehetnek elégedetlenek.

A kezdők:

Sevilla:

Bono – Jesús Navas, Diego Carlos, Koundé, Acuna – Jordan, Fernando, Rakitic – Suso, En-Nesyri, Papú Gomez

Salzburg:

Kohn – Kristensen, Solet, Wöber, Ulmer – Sucic, Aaronson, Camara, Seiwald – Sesko, Adeyemi

Az első büntetőt a 10. percben fújta be Aleksey Kulbakov játékvezető, nagyon vitatkozni nem is lehetett a szabálytalanság tényével, Karim Adeyemi lefordulása után Diego Carlos tette ki a lábát, ebben esett el a fiatal német. Azt viszont meg kellett vizsgálni, hogy valóban a tizenhatoson belül történt-e az eset, a VAR jelzett, belül volt, jöhetett a büntető, amit a sértett végzett el. Azonban nem tudta gólra váltani, mellé gurította a labdát Adeyemi.

Tíz perc múlva ismét tizenegyest fújt a bíró, megint Adeyemi volt a vétkes, ezúttal Jesús Navas állította meg őt szabálytalanul. Ez volt az a tizi, amire mi is húztuk a szánkat, szerintünk könnyű síppal ítélte meg a bolgár. Luka Sucic nem hagyta, hogy megint Adeyemi végezze el a tizenegyest, a fiatal szélső pedig nem hibázott. Fontos megemlíteni, hogy a gól után alaposan felhergelte a sevillai nézősereget, nem volt túl szép vagy korrekt jelenet, bár lehet, hogy a szitunak volt előélete.

A 36. perc eseményével folytatjuk, a változatosság kedvéért egy újabb tizenegyessel. Ez hasonlóan sima volt, mint Diego Carlos esetében, Karim Adeyemi harmadszor bukott fel a büntetőterületen belül, ezúttal Bono tévesztett ütemet. Ismét Luka Sucic készült elvégezni a tizit, de most a kapufát találta el a horvát.

És a lefújás előtt a hazaiak is megkapták a lehetőségüket, Yussuf En-Nesyrit hátulról vágta fel Wöber, a Sevilla gólját úgyszintén egy horvát szerezte, nevezetesen Ivan Rakitic.

A második játékrészben több tizenhatoson belüli szabálytalanságra nem került sor, egy műesésre azonban igen. En-Nesyri gondolta úgy, hogy ez a bíró mindent befúj, így eldobta magát két salzburgi védő között. Bulgakov azonban átlátott a szitán és kiállította a támadót.

Az emberelőnyt nem tudta kihasználni viszont a Salzburg, noha voltak helyzeteik. A vége 1-1, hihetetlen meccs volt…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Lille – Wolfsburg: 0-0

A Wolfsburg a mérkőzés idején vezette a Bundesligát, felettébb jó játékot mutattak be hétről-hétre Wout Weghorsték, erre a meccsre viszont bal lábbal léptek pályára. Mármint, hogy nagyon nem ment nekik a játék. A Lille derekasan küzdött az utolsó pillanatig, az ő formájukat is jól mutatta, hogy egyetlen egyszer sem tudtak kapuba találni…

A kezdők:

Lille:

Grbic – Celik, Fonte, Botman, Mandava – David, Benjamin André, Xeka, Ikone – Gomes, Yilmaz

Wolfsburg:

Casteels – Mbabu, Lacroix, Brooks, Roussillon – Guilavogui, Arnold – Baku, Philipp, Steffen – Weghorst

Előzetesen a gólok ellen drukkoltunk, ez a vártnál jobban jött, hiszen egyetlen találat sem született. A Wolfsburgnak nagyon nem is lett volna rá esélye, a zöldmezesek nagyon gyengén játszottak. A Lille viszont akart, nagyon akart, az eredményt viszont ismerjük.

A tavalyi év egyik legjobb Lille játékosa, Burak Yilmaz próbálkozott bevenni Casteels kapuját, az oldalról elvégzett szabadrúgást a belga portás oldalra tolta. Majd rázta a fejét, ő is érezte, hogy kár volt ebbe beleérni, a labda mellé szállt volna.

Percekkel később a Lille ismét veszélyezetett, ezúttal Sven Botman, a belső védő egy szöglet után fejjel akarta bevenni a wolfsburgi kaput, de a labda a léc felett elhagyta a játékteret.

Az első félidőben még Angel Gomes távoli lövését jegyezhettük fel, veszélyesen szállt, repült is Casteels, végül nem kellett játékba avatkoznia.

A második félidő elején Jonathan David révén vezetést szerzett a Lille, megtört a jég, azonban a játékvezető fülére rászóltak. A gólt megelőzően Angel Gomes labdaszerzése után a játékszer az oldalvonalon kívülre gurult milliméterekkel, ezt viszont a sasszemű VAR-osok látták, és annulálták a gólt.

Nagy lehetőséget kapott aztán a hazai csapat, John Brooks ugyanis a 63. percben sárga lapot érően szabálytalankodott – és mivel ez már a második neki felmutatott sárga cédula volt, így el kellett hagynia a pályát.

Még nagyobb lett a nyomás a vendégeken – bár eddig sem volt kicsi -, jöttek is egymás után a nagyobbnál nagyobb lehetőségek, Burak Yilmaz például öt méterről hibázott egy nagyot. Lehetett volna egy mentőöv a franciák számára a 96. percben megítélt büntető, de a VAR ismét elrontotta a Gourvennecék örömét, mivel megállapította, hogy a szabálytalanság még a tizenhatoson kívül történt.

Ember nem tudja, hogy úszta ezt a meccset meg vereség nélkül a Wolfsburg. A 0-0-nak határozottan ők örülhetnek…

Összefoglalás

A Lille-ben felépülőben vannak a játékosok, már csak Jonathan Bamba, Renato Sanches és Orestis Karnezis szorul partvonalon kívülre. Felépült viszont Timothy Weah, ez nagyon jó hír Jocelyn Gourvennec számára.

A másik oldalon a múltkori csapathoz képest egy változás van: A tizenegyest összehozó Maximilian Wöber sérült meg, amennyiben nem tud szerepelni, úgy az Onguéné – Bernardo kettős vigyázza majd a kaput.

Oumar Solet, Sekou Koita, Albert Vallci, Kamil Piatkowski és Zlatko Junuzovic már régebb óta sérültek, ebben nincs változás.

A Salzburg tovább folytatja jó szereplését hazája pontvadászatában, hétvégén a Wolfsberger ellen nyertek 2-0-ra idegenben, de a Lille is kezd magára találni, zsinórban másodszor diadalmaskodtak a Ligue 1-ben.

Ez azonban még kevés, ez a beragadás minden valószínűség szerint azt jelenti, hogy a bajnoki címért folyó csatározásba nem fognak tudni beszállni. Szerintünk, persze…

Idegenben a Lille öt meccséből négyszer nem tudott nyerni, olyan csapatok ellen ikszelt vagy kapott ki, mint a Lorient, a Metz vagy a St. Etienne.

A sógorok csapata tétmeccsen utoljára február közepén szenvedett vereséget, akkor az Európa-ligában a Villarreal verte őket 2-0-ra.

Zsinórban hat hazai találkozójukat nyerték, a nyári felkészülés során pedig a Barcát és az Atletico Madridot is szomorúan küldték haza.

Gourvennec számára rendkívül fontos a találkozó, eléggé inog alatta a kispad, ha a csapata most sem nyer a BL-ben, akkor lépéshátrányba kerül a többiekkel szemben. Ezért az idegenbeli meccs ellenére egy ugyanolyan támadó felfogású csapatot várok, mint a Wolfsburg ellen. Szerintem mindkét együttes betalál majd, a végén pedig a Red Bull Salzburg örülhet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső