Sevilla – Manchester City: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 05.
2022. szeptember 06. kedd, 21:00 Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán
Sevilla
vs
Man City

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Mai utolsó meccsünk nevezhető lenne rangadónak, de igazából nem hiszem, hogy az lesz belőle. Julen Lopetegui Sevillája szenved, Pep Guardiola Manchester Cityje viszont nagyszerű formában van. Bár épp a hétvégén veszítettek pontot, de attól még ontják a gólokat, és van náluk valaki, aki egymaga képes lehet meccseket döntően befolyásolni. Ő pedig nem más, mint Erling Haaland, aki már most, öt forduló után tíz gólt szerzett a Premier League-ben.

A Sevilla nyeretlen a bajnokságban, és egyre inkább veszélyben érezheti magát Lopetegui, aki a nyáron egy kissé elszámította magát az átigazolási piacon, mivel két legjobb védőjétől is megvált, akiket viszont nem igazán tudott pótolni. Olyan klasszisokkal legalábbis semmiképp.

A két együttes találkozott már a Bajnokok Ligájában, akkor egy sokkal erősebb Sevillát is meglehetősen simán rendezett el a City, szóval most is benne van a pakliban, hogy könnyedén jutnak túl a spanyolokon. Még úgy is, hogy a mérkőzést Spanyolországban rendezik.

Az andalúzok győzelme nyolcszoros, a döntetlen pedig ötszörös pénzt ér, aligha csodálkozhatunk a City szorzóján, ami épphogy eléri az 1.40-et, de sok helyen még azt sem.

Lehet, hogy Guardiola honfitársát és kollégáját teszi munkanélkülivé?

Jöjjön a Sevilla – Manchester City találkozó!

Sevilla

Eddig nem úgy alakul a Sevilla szezonja, ahogy azt ők eltervezték. Julen Lopetegui négy fordulót követően egyetlen győzelmet sem tud felmutatni, így a tavalyi negyedik helyezett most a La Liga 16. helyén áll, olyan csapatokkal, mint a Getafe, az Elche vagy a Real Valladolid. Épp utóbbi csapat ellen szerezte egyetlen pontját az együttes…

Mellette háromszor is kikaptak, először az Osasunától, majd az újonc Girona is meg tudta lepni őket. Most hétvégén pedig a Barcelona csapatával játszottak, és bár nagyon magas szorzót adtak a katalánok győzelmére, borítékolható volt, hogy a lendületbe jövő Lewandowskiék elrendezik az andalúzokat. Így is történt, a Ramón Sánchez Pizjuánban 3-0-ra nyert a Barca.

Ezzel pedig már veszélyben van Lopetegui állása. Szerintem nem lenne túl korrekt, ha ez a meccs döntene a sorsáról, hiszen a Manchester City a BL legfőbb esélyesei között volt eddig is, nyári igazolásai miatt még inkább…

Ahogy már fentebb, a bevezetőben említettem, leginkább a védelem gyengült meg a nyár folyamán, hiszen Jules Koundé mellett Diego Carlos is eligazolt. Egyébként Koundé pont a Barcába, ahol gólpasszt adott Lewandowskinak…

Érkezett Tanguy Nianzou, aki ugyan tehetséges, de tapasztalata nincs sok, Marcao, aki azóta sérült, hogy megérkezett, valamint leigazolták Adnan Januzajt, Iscot, kölcsönvették Alex Tellest és Kasper Dolberget. A Nice támadója nagyon kellett, hiszen befejező csatár csak kettő van a keretben, Rafa Mir és Youseff En Nesyri.

A Sevillának holnap estére össze kell szednie magát, hasonló felfogású csapat érkezik, mint a hétvégén, és akkor nagyon szellősen védekeztek. Mindhárom gól elkerülhetőbb lett volna, ha nem hagyják egyedül a csatárokat – meg a védőt.

Oliver Torres játékára nem lehet számítani, ahogy nem lesz ott Karim Rekik, Marcao és Jesús Corona sem.

Ellenben ott lehet a kezdőben több egykori City-játékos, Jesús Navas és Fernando Reges is.

A várható kezdőcsapat:

Bono – J. Navas, Gudelj, Nianzou, Acuna – Fernando, Delaney – Lamela, Isco, Papú Gómez – En Nesyri

Egymás elleni meccsek:

A két együttes a Bajnokok Ligájában 2015-ben találkozott egymással, ekkor a csoportkörben találkoztak. A City végül négy győzelemmel és két vereséggel első helyen végzett, míg a Sevilla két győzelemmel és négy vereséggel a harmadik lett. Majd átkerülve az Európa-ligába, meg is nyerték azt.

A két Manchester elleni meccset meg elvesztették, otthon 2-1-re kaptak ki, idegenben meg 3-1-es vereséget szenvedtek.

Előző meccs eredménye
2015.11.03.Bajnokok Ligája
sevilla
1:3
man city
Bajnokok Ligája
2015.10.21.Bajnokok Ligája
man city
2:1
sevilla
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester City

Ódákat lehetne zengeni a Manchester City támadójátékáról, de a hétvégén az egy kicsit besült. Az eddigi gólgyárost, Erling Haalandot most sem tudták megfogni az Aston Villa védői, de csak egy gólt engedélyeztek a norvégnak, és már ez is nagy szó.

A City ezzel elszenvedte második pontvesztését, 1-1-re végeztek a Villa Parkban. Viszont az eddigi játékkal egyáltalán nem volt gond, nemrégiben az újonc Nottinghamet 6-0-ra verték meg, előtte négyet vágtak a Crystal Palace-nak, négyet a Bournemouthnak, hármat a Newcastle-nek.

De közben elég sok gólt is kapnak, a Palace kétszer, a Newcastle háromszor is be tudta venni a kapujukat. Talán ezért is érkezett Manuel Akanji, a Dortmund korábbi védője, ő egy kis stabilitást tud hozni, valamint növelni Guardiola lehetőségeit a védelemben.

Az itteni igazolásokról már nagyon sokat beszéltünk, szóval most csak dióhéjban említeném meg, hogy jött Erling Haaland, Kalvin Phillips, Julián Álvarez, Stefan Ortega, Manuel Akanji, valamint Sergio Gómez.

Kellemes problémái vannak a katalán edzőnek, ilyen keretből kell összeállítania azt a tizenegyet, akik majd Sevillában pályára lépnek.

Aymeric Laporte és Nathan Aké kiesése miatt Rúben Dias és John Stones nagyon sok meccset játszott, nem lenne meglepő, ha Akanjit máris mélyvízbe dobnák. A spanyol védő egyébként még mindig nem épült fel, szintén sérült Kyle Walker, valamint Kalvin Phillips válla sem egészséges. Bár már edzett a védekező középpályás, arra még nem áll készen, hogy a kezdőcsapatba kerüljön.

Guardiola nemrég kísérletezett, együtt játszott Haaland és Álvarez, az a meccs elég jól sült el, most is akár tehet egy próbát a mester.

Jack Grealish legutóbb még a padra sem ülhetett le, és egyre inkább tűnik mellélövésnek az ő leigazolása. Szintén kevesebb esélyt kapott eddig Riyad Mahrez, egyedül Phil Foden az, aki szinte állandó jelleggel a pályán van.

A várható kezdőcsapat:

Ederson – J. Cancelo, Akanji, Dias, Gómez – De Bruyne, Rodri, B. Silva – Álvarez, Haaland, Foden

Tippelde

Szinte lehetetlen megállítani az angol támadókat, és a hétvége megmutatta, hogy a Sevilla talán leggyengébb pontja pont a védekezés.

Nem érzem, hogy bármi esélye is lenne a hazaiaknak, a szurkolók mérgesek, és nem hisznek a csapatban, főleg nem egy City ellen. Ilyen közegben nehéz is lesz futballozni, és nem is fogják őket nagyon hagyni az angolok.

Magunk részéről a vendégsiker tűnik nagyon valószínűnek, emellett pedig meg lehet próbálni azt, hogy legalább két és fél gól születik majd a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső