Sevilla – Salzburg: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 13.
2021. szeptember 14. kedd, 18:45 Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán
Sevilla
vs
Salzburg

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A válogatott szünet után újra a klubfutballnak örülhettek a sportfogadás szerelmesei, holnap már a Bajnokok Ligája csoportkörét kezdik meg az érintett csapatok, nekünk pedig feltett szándékunk, hogy az összes találkozóról beszámoljunk, mindegyikről adjunk legalább egy tippet. Ez egy szép terv, hamarosan kiderül, hogy mennyire vagyunk reálisak. Holnap nyolc mérkőzés, aztán szerdán is, és persze közben nem feledkezhetünk meg az Európa-ligáról, amely ugyanolyan remek lehetőség egy kis extra keresetre, plusz még ott van a Ferencváros együttese is…

Mai első mérkőzésünk a Sevilla – Salzburg találkozó lesz, ahol egyértelműen Julen Lopetegui csapata számít a favoritnak, és nem csak az mondatja velünk ezt, hogy a fogadóirodák is így vélekednek.

A két csapat nem először találkozik egymással, 2008-ban az UEFA Kupa selejtezőjében csaptak össze, mindkét meccset a spanyolok nyerték meg.

A Salzburgról sok jó szót ejtettünk már, hihetetlen szemük van a fiatal tehetségekhez, a gárda magját most is ők alkotják, és rengeteg nagy sztár innen indult el világhódító útjára. De a Sevilla sem ok nélkül lett a spanyol bajnokság negyedik helyezettje…

Izgalmas meccs lesz? Vagy Lopeteguiék könnyedén behúzzák? Esetleg jön egy váratlan meglepetés? Erre keressük a választ…

A csapatokról

Ismerjük meg csapatainkat egy kicsit közelebbről, szóba kerül többek között a keretek erőssége, illetve az eddig mutatott forma is.

Sevilla

Julen Lopetegui együttese inkább az Európa-ligára szakosodott, a Bajnokok Ligájában a siker általában elkerüli őket, a mérkőzés esélyeseinek viszont ők számítanak, ami azt illeti, a csoportból is illene továbbjutni, hiszen a másik két csapat a Wolfsburg, valamint a Lille. A farkasok meggyőzően kezdték a szezont a Bundesligában, viszont a francia bajnokság címvédője szenved, és már most nagy hátrányban van a hibátlan PSG-hez képest.

Lopetegui nem tétlenkedett a nyáron, hat játékost is a klubhoz csábított. Főként a védelmet akarta a mester megerősíteni, ennek szellemében érkezett Ludwig Augustinsson, valamint Gonzalo Montiel, illetve még ide vehetjük Thomas Delaney-t is, aki ugyan a középpálya közepén szokott előfordulni, viszont jelentős segítséget nyújt a védőknek.

Rajtuk kívül megszerezték Rafa Mirt a Wolvestól, valamint Erik Lamelát a Tottenhamtől, és érkezett még Bono kapus mögé Marko Dmitrovic.

Távozott az együttestől – többek között – Tomas Vaclik, Sergio Escudero, Franco Vázquez, Bryan Gil, Aleix Vidal, valamint Luuk de Jong is, utóbbit a Barca vette kölcsön egy szezonra.

A bajnokságban eddig veretlen az együttes, de a hétvégén nem léptek pályára, a spanyol szövetség úgy döntött, hogy a rengeteg válogatottban szereplő játékos miatt elhalasztják a Barcelona elleni bajnoki meccset.

Szóval volt idejük rákészülni a keddi találkozóra.

A Bajnokok Ligájában egyébként automatikusan a főtáblára kerültek, hiszen tavaly a La Liga negyedik helyén végeztek. A mögöttünk hagyott szezonban is BL-résztvevő volt az együttes, a nyolcaddöntőben nagy izgalmak közepette estek ki a Borussia Dortmunddal szemben.

Előző meccs eredménye
2008.10.02.UEFA Kupa
salzburg
0:1
sevilla
UEFA Kupa
2008.09.18.UEFA Kupa
sevilla
3:3
salzburg
UEFA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Salzburg

Nem is olyan régen a Salzburg is részt vett a csoportkörben, akkor még Szoboszlai Dominik is az együttest erősítette, és abszolút nem volt miért szégyenkezniük az osztrákoknak, egy nagyon erős csoportba kerültek, mégis helyt tudtak állni. Igaz, a továbbjutás nem jött össze…

Most azért sokkal jobb a helyzet, és azért még így is csodaszámba menne, ha tovább tudnák verekedni magukat a csoportjukból, az esély meglehet… Vagy legalább egy harmadik helyre, ami meg az Európa-liga folytatást jelentené Jaissle csapatának.

Akik dominálnak az osztrák Bundesligában, nem csak tavaly meg azelőtt (meg azelőtt meg azelőtt…), hanem idén is. Eddig hét mérkőzésből hetet nyertek, nagyon imponáló a teljesítményük, 19 gólt szereztek és mindössze 4-et kaptak.

Ahogy fentebb említettük, a Salzburg hosszú ideje épít saját nevelésekre, fiatalon megszerzett, aztán a Lieferingben (a fiókcsapatban) „felfejlesztett” srácokra, akik a Bundesligában is megállják a helyüket. Nem is csoda, hogy a csapat később halomra keresi magát. Vegyük csak ezt a nyarat: Patson Daka és Enock Mwepu, két zambiai játékos, akik 2016-ban, illetve ’17-ben kerültek a csapathoz aprópénzért, a nyáron pedig 60 milliónál is többet kaszáltak, egyikük a Brightonba, másik a Leicesterbe igazolt. És ez tényleg csak a jéghegy csúcsa. Innen indult lényegében Szoboszlai Dominik, valamint Erling Braut Haaland is.

Készülőben az új sztár is, nagyon bekezdett a legújabb tehetség, Karim Adeyemi, aki 19 esztendős, félelmetesen jól indította az idényt (hét meccsen hat gólt szerzett), és közben a német felnőttválogatottban is bemutatkozhatott.

És akkor még ott van Benjamin Sesko, Luka Sucic, Mohamed Camara és még hosszasan sorolhatnánk a tehetségeket. A Salzburg olyan, mint egy soha ki nem fogyó kincsesbánya…

Összefoglalás

Valószínűleg a válogatott szünet után jól jött a Sevillának, hogy a hétvégén nem kellett pályára lépniük, főleg, hogy a Barcelona elleni meccs bizonyára nem egy kis hétvégi focizgatás lett volna a grundon, hanem egy kőkemény, erőt próbáló csata.

Mindenkinek volt ideje regenerálódni, és még a sérültek is felépültek. Julen Lopeteguinek egyetlen sérültje sincs, nagy a választék a spanyol mester előtt.

Az újak közül várhatóan senki nem fog kezdeni, a középpályán a megszokottnak mondható Fernando – Rakitic – Joan Jordán hármas lesz, elől pedig a visszatérő Ocampos mellett Suso és En-Nesyri támadhat. Papú Gomez is bevethető, lehetséges, hogy ő végül helyet kap a kezdőben, illetve teljesen azt sem vetnénk el, hogy Thomas Delaney nem kap szerepet a kezdetektől fogva.

A Salzburgban három sérült játékos van: Sekou Koita, Albert Vallci és Zlatko Junuzovic. A 33 éves középpályás egy ideje küzd már a sérüléssel, habár két meccsen pályára lépett, hogy aztán augusztus végén újfent lesérüljön.

Koita szintén nem tegnap sérült meg, július óta nem bevethető a mali támadó, pedig neki aztán lenne helye a kezdőben, azt hiszem.

Lassan ideje volna tippelni. Egy elég érdekes adat kapcsán merült fel bennünk az egyik tippünk, a Salzburggal 2021. februárjában fordult elő utoljára, hogy nem tudott egy meccsen az ellenfél kapujába találni. Azóta pedig nem kevés meccset játszottak Ulmerék.

Szerintünk Adeyemi, Sesko és/vagy Sucic ezúttal is kapuba talál, de ebből a szempontból szerintünk a Sevillát sem kell félteni. Tehát a BTTS az egyik tippünk, emellett hisszük, hogy a hazai pályán stabilan jó teljesítményt nyújtó spanyolok végül meg is nyerik a mérkőzést, a harmadik tipp pedig már bizonyára számotokra is leesett: 2,5 gólnál többet várunk. A Salzburg már tavaly is remek támadófocit játszott, nem valószínű, hogy ezen idénre változtatni fognak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső