Young Boys – Manchester United: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 13.
2021. szeptember 14. kedd, 18:45 Stadion Wankdorf
Young Boys
vs
Man United

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Itt akár most egy magyar csapat is lehetne. Nem tudunk kitérni abból, hogy egy hajszál – egy elég vastag hajszál – választotta el a Fradit a csoportkörtől, de természetesen az Európa-liga is szép, csak a YB láttán mindig ez jut eszünkbe.

De talán jobb is, hogy „csak” az EL jött össze, mert ezzel a Manchester Uniteddel most nem igazán van csapat, aki szívesen futna össze. Még akkor sem, ha amúgy Bernben fogják lejátszani a találkozót.

Merthogy Ole Gunnar Solskjaer együttese megerősödött. Nem is kicsit. Visszatért Cristiano Ronaldo, a védelembe érkezett Raphael Varane… De az igazolásokról majd később ejtünk szót.

Korábban a Bajnokok Ligájában ez a két csapat már összecsapott, 2018. szeptemberében és novemberében, mindkétszer a vörös ördögök nyerték a csatát.

És természetesen most is ők fogják a fogadóirodák szerint. No meg a futballt szeretők szerint is. Mi szeretjük a futballt, és mi is ezen az állásponton vagyunk. Kezdjük a Young Boys – Manchester United beharangozóját!

A csapatokról

Ismerjük meg csapatainkat egy kicsit közelebbről, szóba kerül többek között a keretek erőssége, illetve az eddig mutatott forma is.

Young Boys

A Young Boys a selejtezőn keresztül került a Bajnokok Ligája legjobb 32 csapata közé, fájó számunkra, hogy a play-off körben épp a Ferencváros együttesét búcsúztatták. A nyáron edzőt váltott a svájci együttes, Gerardo Seoane helyett David Wagner ült le a kispadra. A csapat természetesen nem akkora költségvetéssel dolgozik, mint mondjuk a Manchester United – vagy még jó páran ebből a mezőnyből -, így hát igazolásaik is visszafogottabbak voltak a nagyokéhoz képest.

A tavalyi évet már a YB-nál töltő Jordan Siebatcheut igazolták le először, az amerikai-francia csatár a Rennes-t hagyta ott a svájciak kedvéért. Mellette érkezett még Yannick Touré, illetve Wilfried Kanga, utóbbi két játékos is csatárposzton bevethető leginkább.

A Southampton U23-as csapatától ingyen szerezték meg Alexandre Jankewitz játékjogát, valamint az ifiből felhoztak négy fiatalt.

Számukra a Szuperliga rajtja annyira nem ment jól, az első fordulóban ugyan győzelmet arattak, de aztán három mérkőzést sem tudtak megnyerni. A hétvégén viszont épp a listavezetőt fogadták, és nagyon meggyőző játékkal rukkoltak elő, 4-0-ra verték a Zürich együttesét. Michel Aebischer duplázni tudott ezen a találkozón, és ő lehet a Young Boys egyik kiemelkedő játékosa ebben a BL-idényben. Mellette figyelnünk kell majd Siebatcheut és Meschack Eliát is, valamint a kapust, von Ballmoost.

Előző meccs eredménye
2018.11.27.Bajnokok Ligája
man united
1:0
young boys
Bajnokok Ligája
2018.09.19.Bajnokok Ligája
young boys
0:3
man united
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester United

Visszatérőben a Manchester United? Úgy tűnik, hogy igen. Tavaly már a világ legerősebb bajnokságának második helyén végeztek, emellett játszottak egy Európa-liga finálét is, igaz, abból vesztesen kerültek ki, a Villarreal bizonyult jobbnak.

Idén viszont újabb erősítések érkeztek, számottevő távozókról pedig egyáltalán nem beszélhetünk. Daniel James ment el a Leeds Unitedbe, de ő eddig sem számított alapembernek, inkább egy erős kiegészítőnek. De, akik jöttek… Na, ők alapemberek lesznek.

Beszéljünk is egyből a legnagyobb névről: Cristiano Ronaldo 2009-ben hagyta el az Álmok Színházát, azóta vendégként néha-néha betért, most viszont újra magára ölti a vörös mezt. A hétvégén megtette, második debütálásán pedig egyből duplázni tudott. Ahogy mi is jósoltuk, megérte arra egy kis pénzt rakni, hogy a portugál a hálóba talál. Hiába lassan 36, még mindig zseni a fickó.

De van itt fiatal megatehetség is, nem sajnáltak 85 millió eurót kifizetni Jadon Sancho játékjogáért. A válogatott szélső Manchesterben kezdte meg pályafutását, de a városi rivális City akadémiáján nevelkedett, innen vásárolta meg anno a Borussia Dortmund, ahol klasszis játékossá vált.

És persze a védelmet se feledjük, Raphael Varane-t szinte ingyen kapták meg. A lehető legjobb korban van, és Harry Maguire-rel karöltve bivalyerős védőpárost alkothatnak.

Jelen pillanatban a MU vezeti a Premier League tabelláját, veretlenek, négy meccsből hármat nyertek meg, utoljára a Newcastle együttesét hazai pályán verték 4-1-re.

Nem vitás, az eddigi mag, valamint az új érkezők együtt egy rendkívül erős gárdát alkothatnak, akik joggal pályáznak a PL első helyére, és szerintünk még a Bajnokok Ligája végelszámolásánál is ott lehetnek.

Összefoglalás

Mindkét együttesnél lesznek hiányzók, a svájciaknál kulcsembereket is nélkülöznie kell David Wagner vezetőedzőnek. Ott van mindjárt Jean-Pierre Nsame, aki jó ideje a maródiakat erősíti, egyébként a csapat legértékesebb játékosa a Transfermarkt szerint. Aztán a tapasztalt Fabian Lustenbergerre sem számíthat a mester, valamint az Esteban Petignat, Joel Monteiro, Nico Maier trióra sem.

A Manchesternél egy biztos hiányzó van: Marcus Rashford. A szélső mellett kétséges az uruguayi Edinson Cavani, valamint a skót Scott McTominay játéka, viszont a jó hír, hogy a keret van olyan erős, hogy elbírja az ő hiányukat, mindegyikük helyett megvan a megfelelő helyettes.

Phil Jones, Dean Henderson és Alex Telles szintén azon játékosok táborát erősíti – valószínűleg – akik nem játszhatnak.

Visszatér viszont Fred a középpálya közepére, őt a FIFA tiltotta el a híres-hírhedt dél-amerikai válogatott botrány miatt. A letiltását azonban Fred a NUFC ellen letöltötte.

Ronaldo remek formában tért vissza, a szurkolók nagy része továbbra is imádja, Solskjaer pedig ismét a kezdőbe jelölheti, hiszen nincs annyira eleresztve a klub befejező csatárokkal jelenleg.

Jesse Lingard viszont annak ellenére szorulhat – megint – kispadra, hogy a válogatottban közel tökéletest játszott Andorra ellen, majd a szarkák elleni mérkőzésen is a hálóba talált. A támadó a rengeteg problémáját követően visszatért, ismét lenyűgözően futballozik, de egyelőre a norvég mestert még nem győzte meg teljesen.

A 2018-as idényben a MU hazai pályán 1-0-ra nyert, míg idegenben 3-0-ra.

Nem gondolnánk, hogy a hazaiaknak lehet reális esélye az angolok ellen, szerintünk mgé az is nagyon, de nagyon kétséges, hogy sikerül legalább egyszer a hálóba találniuk.

Szerintünk nem fog menni, így első tippünk az, hogy csak a Manchester United játékosai zörgetik meg a hálót, és nem egyszer fogják ezt megtenni. Ronaldo vezérletével tükörsima vendégsikert várunk, nem egyszerűen a vendégek győzelmét választjuk, hanem azt, hogy több góllal nyernek majd a vörös ördögök. Így szerintünk az over 2,5 sem lehet rossz választás, de azt elrakjuk talonba, maradunk az előbb említett két tippnél.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső