Shakhtar Donetsk – Celtic: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 13.
2022. szeptember 14. szerda, 18:45 NSC Olimpiyskiy
Shakhtar Donetsk
vs
Celtic

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Mostani szereplőink mindegyike nagyon odatette magát az első fordulóban. De míg ez a hazaiaknál győzelemmel párosult, addig a Celtic maximum a semleges szurkolók szívét nyerte meg. A Shakhtart a nyár folyamán szétszedték, a legtöbb légiósuk eligazolt végleg vagy kölcsönbe, így nem számítottunk semmi jóra velük kapcsolatban. Ám kellemesen csalódtunk bennük, a Leipzig elleni meccsen a szívük a helyén volt, és taktikailag is remekül felkészítették őket, győzelmük főként ennek, no meg a németek borzalmas formájának volt köszönhető.

A Celtic Real Madrid elleni meccse alakulhatott volna másképp is, ha egy kicsikét több szerencséje van a skótoknak. De erről majd egy kicsit később beszélünk.

Az, hogy ebből a csoportból ki jut tovább, az egyelőre rejtély. A Real Madrid helye fix, viszont a második helyen még bármelyik csapat tovább mehet. És ez a mérkőzés is fontos a továbbjutás szempontjából. Mondjuk ezzel sok okosságot nem mondtam…

A bukmékerek a nagy győzelem ellenére sem veszik komolyabban az ukránokat, a Shakhtar győzelmére 3.20-at, a Celticére 2.20-at fizetnek, míg a döntetlen 3.50-et ér most.

Következzen a Shakhtar Donetsk – Celtic mérkőzés!

Az előző fordulóban történt

Nem gondoltuk volna, hogy a Shakhtar Donetsk nyerni tud majd Lipcsében. A két csapat között most jelentős erőkülönbség volt, az ukránok a legtöbb, legjobb játékosaiktól megváltak valamilyen módon. Ennek ellenére, a főként hazai játékosokkal felálló Donetsk remekelt, ehhez mondjuk kellett az is, hogy a Lipcse játékosai összehozzák nekik a gólokat. Gulácsi Péter hibájából jött az első, Maryan Shved használta ki, hogy a magyar válogatott kapusa elszórta a játékszert negyven méterre az üres kaputól, és az élete első Bajnokok Ligája-találkozóját vívó szélső az üres kapuba tudott gurítani.

Ezt követően egyenlítettek a hazaiak, de nem sokkal később megint egy szerencsés gólt szerzett az ukrán együttes, megint Shved volt a gólszerző. A kitámadó Lipcsét rendkívül könnyű volt lekontrázni, a harmadik és a negyedik góljuk is így született. Először Mykhaylo Mudryk, majd Lassina Traoré vette be Gulácsi kapuját, megalázó vereséget szenvedtek a németek, a Shakhtar pedig a forduló legkellemesebb meglepetését szolgáltatta.

A Celtic is bátran kezdett a Real Madrid ellen, az első húsz perc egyértelműen az övék volt. Több alkalommal is veszélyeztettek, Liel Abada, Reo Hatate, valamint Callum McGregor is próbálkozott, utóbbi járt legközelebb a gólhoz, egy lekészítés után lőtt óriási kapufát.

A Real aztán magához vette a kezdeményezést, és végül aztán három góllal hűtötték le a kedélyeket. Nincs szégyenkeznivalója a zöld-fehéreknek, megfogták a címvédőt, és féken tartották őket majdnem egy órán keresztül.

Shakhtar Donetsk

Hiába gyengült meg a Shakhtar együttese, láthatóan nagy lelkesedéssel játszanak, ami legutóbb három pontot jelentett. Lehet azzal védekezni az „ellentábornak”, hogy egy szétesőben levő Leipziget vertek meg, de ne feledjük, hogy hónapokkal ezelőtt a Shakhtar minden valamirevaló légiósát – kábé – elveszítette.

A helyükre érkezők viszont a szívüket-lelküket a pályán hagyják. Nem csak a BL-ben, de a bajnokságban is megy a szekér, bár néha igazán nehéz mérkőzéseket játszanak. De azokból rendre jobban jönnek ki. A hétvégén az Odessa csapatát otthon verték meg, hátrányból fordítva sikerült győzedelmeskedniük. Azok szerezték a csapat két gólját, akik Gulácsinak is betaláltak: Előbb Maryan Shved, majd Lassina Traoré talált be.

A bajnokságban 3-1-0-val állnak, csak a Kolos Kovalivka áll előttük – még -, és csak annak köszönhetően, hogy eggyel jobb a gólkülönbségük.

Ami a keretet illeti, az új vezetőedzőnek egyedül Viktor Kornienko nem állhat a rendelkezésére, de ő már a múltkor sem volt bevethető. Nem sok változást gondolunk a kezdőcsapatban, szerintünk ezúttal Oleksandr Zubkov és Ivan Petrjak is kimarad, előbbi a Lipcse ellen kezdett, de akkor a helyére beálló Lassina Traoré gólt szerzett, majd a burkina fasoi a hétvégén is a hálóba talált, szóval megérdemli, hogy a következő mérkőzésen kezdő legyen.

A várható kezdőcsapat:

Trubin – Taylor, Bonda, Matvienko, Konoplya – Shved, Bondarenko, Stepanenko, Sudakov, Mudryk – Traoré

Egymás elleni meccsek:

Nagyon régen nem találkozott már ez a két csapat semmilyen formában, utoljára 2007-ben, előtte pedig 2004-ben futottak össze a csoportkörben. Igaz, ezek nagyon régi meccsek, gondoltuk, azért megosztjuk veletek. A 2004-es meccsekben és a 2007-esekben az a közös, hogy minden alkalommal a hazai pályán játszó csapat nyert. Kétszer tehát a Shakhtar, kétszer pedig a Celtic.

Most annyi változás mindenképp lesz, hogy az ukránok nem tudnak hivatalosan hazai pályán játszani, a mérkőzést Lengyelországban rendezik meg. Ettől függetlenül az esély megvan rá, hogy jöjjön sorban az ötödik olyan találkozó, ahol a „hazai csapat” nyer. Vagy mondjuk úgy, hogy a vendégségben játszó nem szerez pontot…

Előző meccs eredménye
2007.11.28.Bajnokok Ligája
celtic
2:1
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
2007.09.18.Bajnokok Ligája
shakhtar donetsk
2:0
celtic
Bajnokok Ligája
2004.11.02.Bajnokok Ligája
celtic
1:0
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
2004.10.20.Bajnokok Ligája
shakhtar donetsk
3:0
celtic
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Celtic

Remekül játszottak a skótok a Real Madrid ellen, Ange Postecoglu jól felkészítette őket. Ki tudja, mi lett olna a meccsen, ha McGregor lövése után nem a kapufa állítja meg a labdát, hanem a háló, centik hiányoztak hozzá. Így viszont kaptak hármat, de mondom, szégyenkezésre nincs okuk.

A hétvége folyamán a skót bajnoki mérkőzések is elmaradtak, a Celtic így ki tudta pihenni magát az amúgy erőt próbáló Madrid elleni mérkőzést követően, és friss lábakkal vághatnak neki majd a Shakhtar elleni meccsnek. Amelynek a tétje nagy. Egyelőre megjósolni sem lehet, hogy melyikük lesz a második, melyikük a harmadik, de arról sem vagyok teljesen meggyőződve – egy forduló után nem is lehetek -, hogy a Real Madrid végez majd az élen.

Annyit elmondhatok, hogy a Celtic csapatának jó esélye van arra, hogy tavasszal is nemzetközi kupában vegyen részt. De ahhoz nyerni kell Varsóban.

Ami jó hír a zöld-fehéreknek, az kevésbé jó a hazaiaknak. Felépült sérüléséből Kyogo Furuhashi (vagy Furuhashi Kyogo, hivatalosan így kellene írni, de belém rögzült az előbbi az ázsiai játékosoknál), aki a Real Madrid ellen csereként már pályára lépett, most pedig biztosan kezdő lesz majd Jota és Liel Abada mellett.

Carl Starfelt az egyetlen sérültje a csapatnak, így most is Cameron Carter-Vickers és Moritz Jenz alkotják majd a skótok védelmének tengelyét.

A legutóbb a középpályán volt még dilemma, hogy David Turnbull vagy Reo Hatate kezdjen. A japán nyert, most viszont vetélytársa játszhat O’Riley és McGregor mellett.

Mivel a Celtic első meccsét elveszítette, és most papíron a csoport leggyengébbje ellen játszanak, így arra számítok, hogy dacára az idegenbeli pályának, nekik fognak esni. Végtére, a Shakhtar sem otthon játszik…

A várható kezdőcsapat:

Hart – Juranovic, Carter-Vickers, Jenz, Taylor – O’Riley, McGregor, Turnbull – Abada, Furuhashi, Jota

Tippelde

Most megtudhatjuk, hogy a Shakhtar győzelme csak annak volt-e köszönhető, hogy a Leipzig ennyire gyenge, vagy valóban megértek a feladatra, és helyük van a Bajnokok Ligájában. Vannak félelmeim velük kapcsolatban, mivel nem játszhatnak saját szurkolóik előtt, de a jó hangulat így is garantált, nem minden nap szoktak Varsóban BL-meccset játszani.

Az eredmény tekintetében nem mernénk állást foglalni, viszont a gólok számában igen. Szerintünk mindkét csapat támadólag fog fellépni, és mindkét védelmet zavarba lehet hozni, ez már az első fordulóban is kiderült. Így mi most arra fogadunk, hogy mindkét együttes gólt fog szerezni, és nincs kizárva az sem, hogy két és fél találat felett végeznek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső