Shakhtar Donetsk – FC Porto: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes – 2023.09.19.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 szeptember 18.
2023. szeptember 19. kedd, 21:00 NSC Olimpiyskiy
Shakhtar Donetsk
vs
Porto

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Mai utolsó mérkőzésünk következik, amely nem mindenkit fog lázba hozni, csak a sportfogadás igazán nagy mágusait, akik tényleg mindenre tippelnek, ami foci. Pedig a Shakhtar Donetsk – FC Porto egy kifejezetten izgalmas meccsnek tűnik első látásra. Az ukrán csapat kénytelen lesz idegenben játszani minden egyes meccsét, az orosz invázió miatt nem tudnak sajátjaik előtt pályára lépni. Most épp Németország nyújtott segítséget a csapatnak, Hamburgban fognak játszani a portugálok ellen.

A Porto egy elveszített Szuperkupa-döntő után kapta össze magát, és azóta a bajnokságban szinte megállíthatatlanok. Nem mindig játszanak szép focit, de eredményesek, és általában nyernek. Most is elégedettek lennének azzal, ha mondjuk egy öngóllal övék lenne a három pont. Mert ebben a csoportban lehet meglepetést okozni, a Barca mögött/mellett/előtt simán tovább lehet jutni. Ehhez pedig minden pontra szükség lesz.

A 22bet oldalán 1.70-ért található meg a vendégek győzelme, 4.33 a hazai, 3.80 az iksz.

Shakhtar Donetsk

Eddig hét forduló ment le az ukrán bajnokságból, a Shakhtar pedig megállíthatatlanul megy előre az újabb, immáron tizenötödik bajnoki címéért. A nyáron újra edzőt váltott az együttes, Igor Jovicevic egy évig sem maradt a kispadon, a helyére érkezett Patrick van Leeuwen, egy holland mester, aki már az előző szezont is az országban töltötte, csak akkor még a Zorya Lugansk mestereként.

A háború kitörésekor az összes légióst szinte eladták vagy máshova kölcsönözték, és azóta inkább hazai játékosokat igazolt az együttes, pedig régen híresek voltak brazil légiójukról. Nos, most nyáron újra elkezdtek jönni a dél-amerikaiak. Newerton, Pedrinho, Eguinaldo, Lucas Taylor és Denil Castillo is onnan származik, az első négy brazil, az ötödik játékos pedig kolumbiai. Mellettük még ukrán, tanzániai, izraeli, georgiai játékos is csatlakozott.

Lelépett Manor Solomon, aki kölcsön után a Tottenham játékosa lett, lelépett Tete, aki kölcsön után a Galatasaray játékosa lett, Anatoliy Trubin Portugáliába szerződött. Egyértelműen húzóemberei voltak a csapatnak mindhárman.

A bajnokságban eddig hét körön vannak túl, ötször nyertek, kétszer ikszeltek. Legutóbb – szombaton – az Obolon csapata ellen győztek 1-0-ra. Góljukat Yehor Nazaryna szerezte.

Foghíjas lesz a csapat holnap, Mykola Matvienko, Lassina Traoré és Valery Bondar is sérült.

A várható kezdőcsapat:

Riznyk – Konoplya, Kozik, Rakitskyi, Azarov – Stepanenko, Zubkov, Sudakov – Kryskiv, Kashchuk, Sikan

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi négy egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző meccs eredménye
2014.12.10.
porto
1:1
shakhtar donetsk
2014.09.30.
shakhtar donetsk
2:2
porto
2011.11.23.
shakhtar donetsk
0:2
porto
2011.09.13.
porto
2:1
shakhtar donetsk
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

FC Porto

Volt azért esemény a nyáron az FC Porto csapatánál is, Sergio Conceicao tíz játékosát engedte el, helyettük pedig hetet szerzett meg. Visszatért az edző fia, Francisco Conceicao, aki nagy reményekkel ment az Ajaxba, de nem tudta magát beverekedni a kezdőbe. Érkezett még Nico González, a Barca neveltje, aki az előző szezont a Valenciában töltötte, mellettük pedig Ivan Jaime, Alan Varela, Jorge Sánchez, Fran Navarro és Goncalo Borges.

A távozók között egy igazán fontos játékost találhatunk, Otáviót, aki Szaúd-Arábiát választotta, 60 millió euró után váltott.

A Porto tavaly saját csoportját megnyerte a BL-ben, majd a nyolcaddöntőben a későbbi második helyezett, az Inter ejtette őket ki 1-0-s összesítéssel.

Nem a tavalyi volt a legjobb éve a csapatnak, a BL-búcsút követően a bajnokságban csak a második helyet kaparintották meg (két ponttal maradtak le a Benficától), de legalább a kupát megnyerték.

Az idei szezont vereséggel indították, a Szuperkupában a Benfica 2-0-ra megverte őket, azóta viszont négy győzelmet és egy döntetlent értek el.

Legutóbb az Estrela csapatát Mehdi Taremi góljával verték.

Öten nem fognak játszani, Marko Grujic, Ivan Marcano, Gabriel Veron, Evanilson és Francisco Conceicao.

A várható kezdőcsapat:

D. Costa – J. Mário, Cardoso, Pepe, Wendell – González, Eustáquio – Aquino, Taremi, Galeno – Martínez

Tippelde

Véleményem szerint mindkét csapat meggyengült, de ami biztos, hogy nem erősödött. Ebben a csoportban az egymás elleni meccsek sokat számítanak. Első blikkre ez a két csapat juthat tovább a Barca mellett, szóval a győzelem itt most fontos lenne mindkettejük számára.

Tippjeink a következők:

1.: Döntetlen

2.: Két és fél gól alatti eredmény

3.: 3,5-nél több büntető lap

Versenyezz más Ivibet játékosokkal és szerezz ingyenes fogadásokat! Több mint 2.400.000 Ft összdíjazás!

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső