Shakhtar Donetsk – Genk: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 09.
2021. augusztus 10. kedd, 19:30 NSC Olimpiyskiy
Shakhtar Donetsk
vs
Genk

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Folytatjuk mai BL-maratonunkat, most a Shakhtar Donetsk – Genk találkozóval folytatjuk a sort, és reményeink szerint mind a 10 meccsre tudunk legalább egy tippet adni. Az ukrán – belga csata odavágója igencsak jól sikerült semleges szemszögből, és szerencsére a tippünk is jött, hiszen az idegenbeli fellépés ellenére azt mondtuk, hogy Roberto De Zerbi együttese fogja megnyerni a találkozót.

Volt ijedtség, hiszen hiába nyomtak a brazilokkal teletűzdelt ukránok, a vezetést mégis a Genk szerezte meg, ám a második félidőben Tete és társai felőrölték a házigazdát, a hajrában átvették a vezetést.

Hazai pályán talán könnyebb dolguk lesz, az számunkra egyértelmű, hogy ők a jobb csapat, de a Genk kellemes meglepetést okozott – a vereség ellenére is.

Az ukrán szurkolók legnagyobb bánatára a hétvégén botlottak kedvenceik, hazai pályán szenvedtek 2-1-es vereséget az Olekszandrija együttese ellen, de De Zerbi azért próbált pihentetni a nagyon fontos mérkőzésre.

A Genk ellenben 2-1-re nyert a Kortrijk otthonában.

Azt szokták mondani, hogy rossz főpróbát jó előadás követ. Ebben bíznak most a Shakhtar Donetsknél is…

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit, valamint a gólokat.

Genk – Shakhtar Donetsk: 1-2

G.: Onuachu ill. Tete, Alan Patrick

Kedveltük ezt a mérkőzést, ugyanis mindkét tippünk bejött, meg egyébként is, egy jó, hajtós meccs volt sok helyzettel, azokat meg mindig tudjuk értékelni. Roberto De Zerbi együttesének volt ez főként köszönhető, de azért a Genk is hozzátett az élvezeti faktorhoz.

A két kezdő:

Genk:

Vandevoordt – Munoz, Sadick, Lucumi, Arteaga Zamora – Tresor Ndayishimiye, Heynen, Hrosovsky – Bongonda, Onuachu, Ito

Shakhtar Donetsk:

Trubin – Dodo, Marlon, Vitao, Matviienko – Antonio, Pedrinho, Tete, Maycon, Solomon – Traoré

De Zerbi mester mára talán már bánja, hogy végül Közép-Kelet Európába igazolt, mert sok olasz csapathoz is mehetett volna, valószínűleg lett volna rá kereslet, de az olasz türelmetlen volt, és mindenképp európai kupában akart részt venni. Így jött a Shakhtar, amely egyébként valóban esélyes erre, a csapat idén is bombaerős. Tele vannak minőségi brazil labdarúgókkal, ahogy mindig, úgy most is a keret magját ők adják. Valamint tegyük hozzá, hogy érkezett a nyáron egy vérbeli befejező csatár, Lassina Traoré.

Már az előzetesben említettük, hogy jobb csapatnak tartjuk az ukránokat, és ez a pályán is egyértelműen látszott. Lábról lábra járt a labda, általában a genki térfélen, helyzetek is megvoltak, csak a gól hiányzott De Zerbi legényeinek. Azon is rajta voltak, Maycon, Tete és Manor Solomon is megpróbálta átverni Vandevoordt kapust, utóbbi kettő kaput is talált, de a belga nem hagyta becsapni magát.

Egyre jobban nyomott a vendégcsapat, erre mi történik? Gólt rúg a semmiből a Genk. Junya Ito kapott labdát, beívelte, a középen érkező Paul Onuachu meg fejelt, 1-0. Hát, ez nem volt benne a meccsben.

Jött a szünet, De Zerbi valószínűleg elmondta a srácoknak, hogy nyugodjanak meg, jó ez, csak a gól hiányzik. Így is tettek, nyomtak, irányítottak, de ekkor már a Genk is jobban kinyílt, próbáltak még egy gólt szerezni, ami azért már elég megnyugtató lett volna a visszavágót tekintve.

Igazi csoda lett volna, ha az ukrán rohamokat kibírták volna kapott gól nélkül, nem is sikerült. Az egyenlítés tizenegyesből született, miután Pedrinhot a 61. percben megakasztotta Munoz, az eset a tizenhatos sarkán, már a büntetőterületen belül történt.

Vandevoordt ugyan jó helyre vetődött, ám a brazil Tete győzött végül, 1-1-re módosult az eredmény. A gólt megelőzően egyébként Paul Onuachu kihagyott egy nagy helyzetet – vagyis inkább Trubin védett nagyot -, ha az bemegy, bizonyára teljesen elment volna a Shakhtar játékosainak kedve a játéktól.

És ha egy üzlet beindul… Az ukránok harcba szálltak a győzelemért, ennek pedig a 81. percben lett meg az eredménye. Egy hosszú beívelés Ismailyt találta meg, aki talán csak átvenni akarta a labdát, mindenesetre a szintén csere Alan Patrick számára lett tökéletes, aki közelről a hálóba lőtt, 1-2.

Az igazság az, hogy a Genk – főleg az első félidőben – rendkívül bátortalanul futballozott, látszik, hogy képzettebb és jobb csapat a Shakhtar, ez szerintünk a visszavágón is ki fog derülni.

Előző meccs eredménye
2021.08.03.Bajnokok Ligája
genk
1:2
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

De Zerbi a hétvégi fordulóban megpróbált valamennyire rotálni, pályán volt Dentinho, Marlos, Stepanenko, Alan Patrick is kezdett, a Shakhtar győzelmére az odds nem érte el az 1.20-at. Pedig az Olekszandrija hajlamos borsot törni a sztárcsapat orra alá, az előző tíz meccsükből – ezzel együtt – ötször raboltak pontot vagy pontokat Dodoéktól. Tizenhármas oddsot ért, ha valaki megjátszotta a vendéggyőzelmet.

A Genk is szenvedett a Kortrijk ellen, de ők legalább tudtak nyerni. A hazaiak szereztek vezetést, ezt fordította meg a második félidőben a Blau-Wit, köszönhetően a jó formába kerülő Paul Onuachu és az ukránok ellen tizenegyest összehozó Daniel Munoz góljainak. Ráadásul a védő már a hosszabbításban, a 92. percben talált be.

De Zerbi mesternek akad egy problémája: Manor Solomon, az izraeli támadó a BL meccsen 45 perc után el kellett, hogy hagyja a pályát, és nem várható, hogy felépül holnapig. Információk szerint majd csak a hónap közepén kezdhet újra edzésbe. Az izraeli mellett a 34 esztendős klubikon, Junior Moraes nem léphet pályára, valamint Valeriy Bondar, a belső védő sem.

Van der Bromnak ilyen problémája nincs, a keret minden tagja egészséges és várja a bevetést. Paul Onuachu kihagyhatatlan elemmé vált, de ezúttal a belgáknak támadni kell, ha el akarnak érni valamit, így mellette Junya Ito és talán még Cyriel Dessers is szerepelni fog a kezdőben.

No, kitámadni nagy butaság lenne, azt már megtapasztalhatták a belgák is, hogy a Shakhtar ritka gyorsan tud eljutni A-ból B-be, nem hiába pihentek jó néhányan a padon az Olekszandrija ellen. Mondjuk az rossz véget ért, de a BL-ből tovább tudnak menni, akkor a kutyát nem fogja érdekelni, hogy becsúszott egy váratlan vereség.

Biztos, hogy játszik majd Pedrinho, Tete, Lassina Traoré, valamint Marlon is visszakerül a kezdőbe, a kérdés számunkra az, hogy Solomont ki fogja helyettesíteni a balszélen. Előfordulhat, hogy Pedrinho, aki mindkét oldalon bevethető, de az is lehet, hogy a fiatal ukrán, Mykhailo Mudryk.

Szerintünk a meccs képe ugyanaz lesz, mint az odavágón, azaz támadni, irányítani az ukránok fognak, még úgy is, hogy igazából a lőtt gólra nem nekik van nagyobb szükségük.

Ezúttal jobbnak látjuk, ha maradunk az egy tippnél, mert az ukránokkal kapcsolatban megvan az elképzelésünk, azonban, hogy a Genk mire lehet képes? Így a gólokat ezúttal kihagyjuk, annyit mondunk, hogy a meccset a hazai csapat nyeri.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső