Shkupi – Dinamo Zagreb: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 július 25.
2022. július 26. kedd, 21:00 Tallaght Stadium
Shkupi
vs
Dinamo Zagreb

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Az előző körben akadt pár meglepetés, amelyre nem igazán lehetett felkészülni. Ilyen volt a Fradi hazai veresége, a Linfield győzelme a norvég bajnokkal szemben, vagy épp a Shkupi és a Dinamo Zagreb csatája. Az északmacedón kiscsapat ugyan nem tudott nyerni, ám Zágrábban a döntetlen is remek eredmény. A 2-2 után a horvátok minden bizonnyal átértékelték a hozzáállásukat, sokak fejében az járhatott, hogy ide elég lesz kitenni a mezt is, úgy is sikerül majd nyerni. Csak aztán nem így történt, a Shkupi mindenkit meglepett, és szép, okos és nem utolsó sorban eredményes futballt mutatott be a horvátok fővárosában.

A Dinamo Zagreb számára Észak-Macedóniában nem elég a győzelem, annak meggyőző győzelemnek kell lennie, hogy a szurkolókat kárpótolják. Évek óta igyekeznek bekerülni a Bajnokok Ligája csoportkörébe, eddig mindig védekezhettek azzal, hogy erősebb ellenfél ütötte ki őket vagy nem volt szerencséjük, vagy mindkettő… Most nem mondhatnak olyat, hogy nem ők a favoritok.

A horvát győzelemre a bukmékerek alig fizetnek, ahogy az odavágó előtt is így volt. Lesz most is egy kis meglepi Shejiéktől? Abban igazán nagy pénz lenne, ám megtippelni ezt nem könnyű.

Azért ne adjuk fel, kezdjük a Shkupi – Dinamo Zagreb találkozót!

Az előző mérkőzésen történt

Nem néztük ki a Shkupiból, hogy megússzák döntetlennel, ezért is fogadtunk arra, hogy csak az egyik együttes talál be a kapuba. És úgy hittük, az a Dinamo lesz. És ahogy az várható volt, az övék volt az első helyzet, a 9. percben a csapatkapitány, Arijen Ademi lőtt fölé közelről, miután Bruno Petkovic remekül készített elő neki.

Pár perccel később Josip Sutalot le kellett cserélni, a helyére Theophile-Catherine állt, aki tavaly alapembernek mondhatta magát. A vezetést lényegében a semmiből szerezte meg a Shkupi, a 25. percben egy hosszú, a védők mögé belőtt labdával lépett ki Queven, a vendégek brazil csatára. Akit a védők sem tudtak megállítani, de még a kimozduló Livakovic sem zavart meg, nyugodtan lőtt a hálóba.

Bár a meccset a Dinamo Zagreb irányította, nem igazán tudtak közel kerülni a fehérmezesek kapujához. Elvétve láthattunk néhány lövést, ami nem okozott problémát a vendégek kapusának. A Dinamo Zagreb egészen a félidő végéig hátrányban volt, a 44. percben egy jobboldali beadást Arijen Ademi fejelt be. A középpályás a labdát a földre bólintotta, majd az olyan szerencsétlenül pattant fel, hogy a vetődő hálóvédő nem tudott beleérni.

A második félidőt jól kezdte a horvát együttes, két nagy helyzetük is volt, mindkettő kimaradt. Aztán Shkupi percei következtek, nem kevés zavart okoztak a zágrábiak hátsó alakzatának, akár két játékos is teljesen össze tudta zavarni Pericéket.

A folytatásra ismét visszavette az irányítást Ante Cacic csapata, de nem tudtak betalálni, hiába próbálkoztak. Luka Ivanusec egymaga három nagy helyzetet elpuskázott, néha az utolsó passzoknál mondtak csődöt a hazaiak…

A 85. percben már minden támadni képes játékos a pályán volt, jött Luka Menalo, jött Mislav Orsic, és egyre nagyobb volt a nyomás a vendégeken. Akik végül megtörtek. Bruno Petkovic vette be Naumovski hálóját közelről, egy szerencsés szituáció végén.

A horvátok örültek, de a meccsnek még nem volt vége. A macedónok a gól után kettőt is cseréltek, bejött Ali Adem és Renaldo Cephas, és utóbbi aranycserének bizonyult. Mindössze két perce voltak a pályán, épp azt figyelte mindenki, hogy mennyi lesz a hosszabbítás, amikor egy felívelt és megcsúsztatott labdára Cephas indult meg. Dominik Livakovic teljesen feleslegesen kifutott a kapujából, felkínálva a csereembernek az üres kaput, aki élt is vele, nagyon szépen emelte át a válogatott kapusát, 2-2.

Saját magának köszönheti a Dinamo Zagreb, hogy nem tudott nyerni. A Shkupinak mindössze két kaput eltaláló lövése volt, százszázalékosan használták ki a lehetőségeiket. A Dinamo viszont… Ivanusecnek vagy Petkovicnak több helyzete volt, mint az ellenfélnek összesen…

Shkupi

Az északmacedón együttes bőven jobb volt, mint amire számítottunk tőlük. Legalábbis a kapu előtt, és hát a futballban nem az számít, hogy mennyit birtoklod a labdát, mennyit lősz kapu mellé, hány szögleted van, hanem az, hogy hány gólt szerzel. És abban a Shkupi nagyon jó volt.

A kiscsapat hazai pályán felbátorodhat, és a továbbjutásért fognak harcba szállni. Mindenki lesajnálta őket, de most egy nagy eredménytől csak 90 perc választja el őket.

Bár tegyük hozzá, hogy a Lincoln Red Imps elleni első fordulós párharcon is az odavágón nagyszerűen játszottak, a visszavágón meg simán kikaptak.

Számukra a bajnokság még nem kezdődött meg, ellenfelüknek már igen. Hogy ez jó-e, az majd kiderül, úgy gondoljuk, az alapozást követően minden pihenőnek örülni kell. Persze ennek is megvan az árnyoldala, mert a Dinamo viszont jobban játékban van, jobban csiszolódnak, formába lendülnek, a Shkupi pedig csak az edzéseken tud részt venni.

Az első mérkőzésen gólt szerző jamaikai, Renaldo Cephas megkaphatja jutalmát, és a kezdőbe kerülhet. Ebben az esetben Walid Hamidinek kell kispadra ülnie.

Sérülésről mi nem tudunk.

A várható kezdőcsapat:

Naumovski – Brdarovski, Margvelashvili, Abdulla, Sheji – Queven, Senghor, Alvarez – Danfa, Cephas, Adetunji

Előző meccs eredménye
2022.07.19.Bajnokok Ligája
dinamo zagreb
2:2
shkupi
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dinamo Zagreb

A BL-ben nyújtott teljesítményükkel nem lehetnek elégedettek, a Shkupit gólokkal kellett volna verni, ha csak a tudást nézzük. Ez a futball szépsége, hogy a kiscsapatnak is lehet esélye, amennyiben odateszi magát, és a Shkupi ezt megtette. Igaz, ez részben a Dinamo Zagrebnek is köszönhető.

Ante Cacic mester jól hangolt a keddi meccsre, a bajnokságban idegenben verték a Slaven Belupo együttesét 5-1-re. Josip Drmic ismét betalált, mellette Martin Baturina, Mislav Orsic, Josip Misic és Dario Spikic szerezték a gólokat.

Az első bajnokijukat is megnyerték, illetve a Lokomotiv Zagreb ellen a Szuperkupát is megszerezték, szóval otthon minden oké. De a BL-ben? Na, most ott kellene villantani.

A problémáik abból adódnak, hogy a védelem kicsit megfogyatkozott. Josip Sutalot a Shkupi ellen kellett lecserélni, most helyettese, Kevin Theophile-Catherine is sérült, szóval majd Rasmus Lauritsennek kell pályára lépnie.

A Petkovic – Drmic páros annyira nem működött jól, szinte semlegesítették egymást. Az első meccsen is azt mondtam, hogy egyikük lesz csak a pályán, akkor tévedtem, ám most is tartom, hogy ezt a 4-2-3-1-et nem kéne megbontani.

A várható kezdőcsapat:

Livakovic – Ristovski, Lauritsen, Peric, Bockaj – Ivanusec, Misic – Menalo, Ivanusec, Orsic – Drmic

Tippelde

Nagyon nehéz dolga lesz a vendégeknek, de attól még kötelező lenne győzniük. A Shkupi védelmét azért zavarba lehet hozni, illetve most ezt a tartalékosabb Dinamot is.

Szerintünk mindkét csapat a hálóba fog találni, de fő tippünk inkább az, hogy legalább két és fél gól születik a találkozón.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.75 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.77 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.77 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső