Villarreal – Atalanta: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 13.
2021. szeptember 14. kedd, 21:00 Estadio de la Cerámica
Villarreal
vs
Atalanta

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Következzen az utolsó meccs, az Európa-liga győztese harcol majd hazai pályán a Serie A harmadikjával, azaz jön a Villarreal – Atalanta mérkőzés. Ez is egy olyan találkozó, amit kifejezetten várunk, mindkét csapat jó futballt játszik, ez pedig egy semleges szurkolónak sosem probléma.

Unai Emery együttese a tavalyi Európa-liga diadalnak köszönheti, hogy elindulhatott a Bajnokok Ligájában, hiszen alapból, a bajnoki helyezésük alapján ez nem lett volna lehetséges. Az Atalanta viszont a harmadik helyével automatikusan a főtáblára került, ez lesz a harmadik szereplésük a legjobbak között.

Két olyan együttesről beszélünk, akik nem vetik meg a támadásokat, és bár az Atalantát egy picikét erősebbnek tartjuk, a bukik nem értenek velünk egyet, és a Villarrealra adtak kisebb oddsot.

Természetesen ez nekünk nem számít, nem szokásunk az odds alapján dönteni, így inkább körülnézünk, mik lehetnek azok az apróságok, amik segíthetnek elbillenteni a mérleg nyelvét egyik, vagy a másik irányba.

A csapatokról

Ismerjük meg csapatainkat egy kicsit közelebbről, szóba kerül többek között a keretek erőssége, illetve az eddig mutatott forma is.

Villarreal

Unai Emery valóságos Európa-liga szakértő, nem a tavalyi volt az első, hogy aktuális csapatával a sorozat győztese lett. A Bajnokok Ligája viszont egy másik kávéház, és nem tudni, a sárga tengeralattjáró mennyire tud felnőni a feladathoz.

A bajnoki kezdésük alapján lehet miért aggódni, a Villarreal három döntetlennel indított. Két 0-0-s döntetlen után 2-2-t játszottak az Atletico Madriddal, ami azért nem egy rossz eredmény, és közel álltak a győzelemhez is, ám egy elképesztő öngól végül ebben megakadályozta őket.

A hétvégén nem játszottak, a Sevillához hasonlóan ők is halasztást kértek, így az Alaves elleni találkozót nem rendezték meg, volt ideje a srácoknak kipihenni a fáradalmakat.

A baszk mester a nyáron azért belecsapott a dolgok közepébe, összesen 54 millió euróért vásárolt új játékosokat. Juan Foyth érkezése borítékolható volt, a Tottenhamtől szerezték meg 15 millió euróért, miután a tavalyi szezont már náluk töltötte, és nagyon elégedettek voltak a játékával.

A másik érkező kissé meglepő, az angol másodosztályból, a Bournemouth csapatától igazolták le, és ő lett a nyár legdrágább igazolása: Arnaut Danjuma 23 milliójába fájt a klubnak.

Említsük még meg Boulaye Diát, aki a Reims házigólkirálya volt az elmúlt esztendőben, érte 12 milliót fizettek, Aissa Mandi pedig ingyen csatlakozott a Betistől.

Elment Carlos Bacca, Emery nem tartott rá igényt, a kolumbiai a Granadában folytatja, valamint Jaume Costa, Ramiro Funes Mori, Mario González és Enric Franquesa is.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Atalanta

Szerintünk nincs olyan semleges szurkoló a világon, akiknek az Atalanta játéka ne tetszene. Gian Piero Gasperini csapata az elmúlt években vált élcsapattá, zsinórban harmadszor szerezték meg a bronzérmet a Serie A-ban, de hamarosan még feljebb léphetnek, hiszen a keret magja évek óta állandó, az új igazolásokhoz pedig remek szemük van.

Idén nem voltak valami aktívak a piacon, nem is költöttek el egy vagyont, mégis úgy hisszük, hogy remekül sikerült a transzferidőszak a számukra. Teun Koopmeiners nagy fogás lehet, az AZ Alkmaar válogatott középpályását ráadásul bagóért szerezték meg.

Davide Zappacosta a Chelsea-nél nem vált be, nem tudta beverekedni magát a kezdőbe, előbb csak kölcsönadták (AS Roma, Genoa), most viszont a kékek végleg megváltak tőle, neki is Bergamo lett a célállomás. A közeg nem lesz ismeretlen a számára, 2015-ben egy idényt már a kék-feketéknél töltött a védőként és középpályásként is bevethető játékos.

Juan Mussoért fizették a legtöbbet, az Udinese kiváló portása húszmillióba került, Gollini pedig kölcsönben a Tottenhambe igazolt.

Csinos bevételre tettek szert az eladásokból is, az eddig kölcsönben szereplő játékosokat értékesítették, így Roger Ibanez, Musa Barrow, Andreas Cornelius és Lennart Czyborra sincs már a csapatnál.

A bajnokságban a kezdés felemás, három forduló után az együttesnek van egy győzelme (a Torino ellen), egy döntetlenje (nem született gól a Bologna ellen), a hétvégén pedig – a tizenegyesek meccsén – 2-1-re kaptak ki a Fiorentinától hazai pályán. Dusan Vlahovic duplájára az Atalanta csak egyszer tudott válaszolni Duván Zapata révén.

Látszik tehát, hogy itt is akadozik a gépezet, akárcsak az ellenfélnél, de nincsenek kétségeink afelől, hogy a Bajnokok Ligájára mindkét csapat felszívja majd magát.

Összefoglalás

Ahogy általában, úgy most is a sérült játékosokkal kezdünk. Nem lesz egy hosszú bekezdés, mert 2-2 ember hiányzik majd a csapatokból.

Viszont az a két játékos nagyon fontos láncszeme az együttesnek. Gerard Morenoról és Samu Chukwuezéről van szó, bár előbbi játékára van esély, a sárga tengeralattjárónál nagyon reménykednek abban, hogy a válogatott játékos végül tudja vállalni a játékot. A nigériai szélső viszont biztosan kimarad.

Emery valószínűleg azt a kezdőt küldi pályára, amelyet az Atletico Madrid ellen is.

A másik oldalon Hans Hateboer ismét kidőlt, valamint az egyik legfontosabb támadó, Luis Muriel sem bevethető, aki ugyan néha csak csereként lép pályára, de nagyon fontos gólokat szerez.

Azért aggódni nem kell Gasperini mesternek, Zapata, Ilicic, Miranchuk, Malinovsky és Piccoli is rendelkezésre áll.

A két csapat még sosem játszott egymás ellen, így mérleg ezúttal nem készült.

A válogatott szünet alatt a hazaiak lejátszottak egy felkészülési mérkőzést a Braga ellen, amelyen 3-2-es vereséget szenvedtek. Sok mindent ebből nem kell és nem is szabad leszűrni, de mindenképp szerettük volna ezt is megosztani veletek.

Véleményünk szerint a találkozón nem fog döntés születni, a végeredmény döntetlen lesz. Egyikük sem melegedett bele még igazán a dolgokba, hajlamosak a hibákra, ráadásul a gólszerzéssel is hadilábon állnak mindketten, így a döntetlen eredmény mellett arra tesszük még a pénzünket, hogy 2,5 gólnál kevesebb esik a mérkőzésen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső