Young Boys – Villarreal: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 19.
2021. október 20. szerda, 21:00 Stadion Wankdorf
Young Boys
vs
Villarreal

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Az utolsó előtti meccsünk a Young Boys – Villarreal találkozó lesz ma. Vagyis a Bajnokok Ligája F csoportjának második és negyedik helyezettje csap össze. Fene gondolta volna, hogy két forduló után a Young Boys lesz a második, inkább őket várta mindenki a negyedik helyre – bár ez még változhat. A Manchester United ellen aratott győzelmükre felkapta mindenki a fejét, azonban Bergamoban már nem jött össze a bravúr, az Atalanta – ha csak 1 góllal is, de – jobbnak bizonyult.

A Villarreal hazai pályán játszott 2-2-t a Gian Piero Gasperini által vezetett olaszokkal, majd az Old Traffordon közel álltak történetük zsinórban ötödik döntetlenjéhez, ám jött Cristiano Ronaldo a meccs legvégén. Így most veretlenül, egy ponttal szerénykednek a legvégén. Egy győzelem azonban mindent megváltoztathat, és bizony kötelező a győzelem a csoport leggyengébb ellenfele ellenében.

Nem lesz egy leányálom, erről Solskjaerék is tudnának mesélni, de nincs mese, hozni kell a találkozót. A gond az, hogy a sárga tengeralattjáró nincs épp a legjobb formában…

Kíváncsian várjuk az összecsapást!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Manchester United – Villarreal: 2-1

G.: Telles, Cristiano Ronaldo ill. Paco Alcacer

Bár nem is olyan régen már összefoglaltuk ezt a találkozót, de lehetséges, hogy van olyan olvasó, aki azt kihagyta valamiért. Így hát álljon itt még egyszer, hogy pontosan mi is történt a Villarreal manchesteri vendégjátékán!

A kezdők:

Manchester United:

De Gea – Dalot, Varane, Lindelöf, Telles – Pogba, McTominay – Greenwood, Bruno Fernándes, Sancho – Cristiano Ronaldo

Villarreal:

Rulli – Foyth, Albiol, Torres, Moreno – Parejo, Capoue, Trigueros – Pino, Alcacer, Danjuma

Akik követik a világfutball eseményeit tudják, hogy a Villarreal és a Manchester United tavaly már megmérkőzött, a tét pedig akkor sokkal nagyobb volt: Az Európa-liga győzelem. A Manchester United akkor a BL-ből bukott át, de a döntőben nem tudták legyőzni Gerard Morenoékat, tizenegyespárbajban maradtak alul a spanyol egyesülettel szemben.

Most is közel jártak az ikszhez, noha a Villarreal nagyobb energiákat mozgósított a győzelem érdekében. Az első félidő lényegében róluk szólt, pontosabban Paco Alcacerről, aki a sérült Gerard Morenot helyettesítette. A 17. percben fejjel veszélyeztetett – akkor azt David de Gea védte -, majd később egy Raphael Varane által elvesztett labdával húzott kapura, ám ideje korán lőtt, pechjére mellé.

A félidő legvégén még Yeremy Pino is gólt szerezhetett volna, az ifjú titán bombáját szintén David de Geának kellett hatástalanítani.

Kérdezhetitek, hogy hol vannak a manchesteri helyzetek? Hát, abból nem igazán volt, Alberto Moreno, azaz a Villarreal balbekkje járt a legközelebb ahhoz, hogy betaláljon saját kapujába, de szerencséje volt, a mentési kísérlete nem sokkal pattogott el a jobboldali kapufa mellett.

Ole Gunnar Solskjaer nem tudta összeszedni fiait a szünetben, akik az 53. percben gólt kaptak. Arnaut Danjuma, a nyáron a Bournemouthból szerződtetett holland adta a gólpasszt, a befejezés Paco Alcacer nevéhez fűződött. Teljesen megérdemelt gól volt…

Viszont azt nem láttuk jönni, hogy hét perccel később Alex Telles révén a Manchester egyenlíteni tud. Közel az alapvonalhoz végezhetett el szabadrúgást Bruno Fernándes, a labda a tizenhatos vonala előtt álldogáló Telleshez került, aki nem hagyta lepattanni a labdát, hanem kapásból kilőtte a bal alsót.

A gól után nyíltabbá vált a játék, feljavult a Manchester és kicsit megzavarodott a Villarreal. Az uruguayi Edinson Cavani közelről fejelt mellé – akkor azt hittük, ez volt a meccslabda -, míg a másik oldalon egy kapu előtti kavarodás végén Boulaye Dia rontott.

Már elkönyveltük a szokásos döntetlent, amikor aztán Cristiano Ronaldo még feljebb tornázta magát a szurkolói népszerűséglistán. Bár mondjuk ez lehetetlen, a portugálért odáig meg vissza vannak a szurkolók. Mindenesetre a 95. percben Jesse Lingard lekészítését úgy lőtte a kapuba, hogy Geronimo Rulli kapus még bele is ért. Solksjaer őrjöngött, Unai Emery pedig rezignáltan vette tudomásul, hogy ezúttal ők maradtak alul.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Atalanta – Young Boys: 1-0

G.: Pessina

Egyértelmű hazai sikert vártunk a mérkőzéstől. Nem azért, mert a Young Boys rossz csapat, hanem azért, mert az Atalanta jó csapat. Értitek… Ez volt az egyetlen tippünk, és azért sokáig izgulni kellett, egészen a lefújásig, de végül Zapatáék hozták a mérkőzést, otthon tartották a három pontot.

A kezdők:

Atalanta:

Musso – Tolói, Demiral, Djimsiti – Zappacosta, de Roon, Freuler, Gosens – Malinovsky, Pessina – Zapata

Young Boys:

Von Ballmoos – Hefti, Camara, Lauper, Garcia – Aebischer, Martins Pereira, Sierro – Elia, Moumi Ngamaleu – Siebatcheu

Az első félidőből két lehetőséget hoztunk nektek, az elsőből gól is született, csak épp nem szabályos. A 12. percben jártunk, amikor egy szabadrúgást íveltek középre Rafael Tolói felé. A védő – egyben a csapatkapitány – egyből a középen helyezkedő társak felé lőtt, azonban Sandro Lauper valahogy belekapott a játékszerbe, ami így a gólvonal mögé került. Örültek az olaszok, de korán tették, Tolói lesen állt a szabadrúgás ellövésének pillanatában, középkezdés helyett szabadrúgással jöhetett a svájci csapat.

Amely nem tudta azt az ellenállhatatlan futballt játszani, mint a Manchester United ellen. Vannak, akik azt mondják, hogy a Young Boys csak azért nyerhetett a MU ellen, mert Aaron Wan-Bissakát kiállították, mi viszont nem értünk ezzel egyet, már a kiállítást megelőzően is jobban játszottak Michel Aebischerék.

Visszakanyarodva erre a találkozóra, Meschack Eliának volt egy lövése, amit megéri kiemelni, bár Juan Mussonak nem adott munkát ezzel, mivel a labda mellé szállt.

A folytatásban a Young Boys arra törekedett, hogy az egy pont megmaradjon, teljesen visszaálltak, de nem is tehettek mást, az Atalanta bőszen rohamozott. A vendégeknek egyetlen kapura lövési kísérletük volt a második játékrészben, az sem találta el a kaput…

A 61. percben Davide Zappacosta lövését von Ballmoosnak kellett védenie, viszont hat perccel később Matteo Pessina gurításával már nem tudott mit kezdeni. A gól abszolút megérdemelt volt, Pessina mellett pedig ne felejtsük el megemlíteni Duván Zapatát, aki a gólpasszt jegyezte.

Lett volna lehetősége eldönteni a találkozót már a hajrában a kék-feketéknek: Duván Zapata jó kis fejest küldött kapura, illetve Luis Muriel is szépen játszotta tisztára magát, gurítása azonban olyan gyenge volt, hogy felért egy hazaadással, von Ballmoos könnyedén fogta.

A vége 1-0 lett, több góllal is nyerhetett volna az Atalanta, a Young Boys ezen az estén a gyengébb arcát mutatta nekünk.

Összefoglalás

Egyik csapat kezdőjében sem várunk változást, hogy őszinték legyünk. A Young Boysnál rendkívül sok sérült van (Fabian Lustenberger, Jean-Pierre Nsame, Esteban Petignat, Cédric Zesiger, Joel Monteiro, Gullaume Faivre), így hát az elmúlt időszak csapata köszön majd vissza holnap este a gyepről. Azaz látni fogjuk Meschack Eliát és Jordan Siebatccheut elől, őket támogatja majd Moumi Ngamaleu és/vagy Christian Fassnacht, középen ott lesz Michel Aebischer és Vincent Sierro, hátul pedig a már szokásosnak mondható négyes, akik az Atalanta ellen játszottak.

A Villarreal minden sérültje felépült, így hát ott lesz a csapatban Gerard Moreno is, aki Paco Alcacertől veszi vissza helyét. És más változásra tényleg nem lehet számítani…

Egyik csapat sem tudott nyerni a hétvégén, a sárga tengeralattjáró otthon kapott ki az Osasunától, míg a Young Boys a Luzern ellen ikszelt.

Korábban még nem csaptak össze, nem tudjuk megnézni a múltban elért eredményeiket egymás ellen.

A YB tétmeccsen utoljára 2021. márciusában kapott ki otthon, akkor az Ajax verte őket 2-0-ra, míg a VIllarrealnak mostanság nem megy a játék, így egyáltalán nem biztos, hogy végül az EL-győztes örülhet. Ez látszik az oddsokon is.

Amennyiben a svájciak tudnak úgy játszani, mint a MU ellen, akkor bőven lehet keresnivalójuk. Mi most kockáztatni fogunk, a papírforma ellenére azt mondjuk, hogy Unai Emeryék nem tudnak nyerni, a találkozó döntetlen eredménnyel fog véget érni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső