Anglia – Németország: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 28.
2021. Június 29. Kedd, 18:00 Wembley Stadium
Anglia
vs
Németország

Még két nyolcaddöntővel vagyunk az adósotok, ezt most gyorsan pótoljuk is. Ebben a körben úgy igazán három mérkőzésre lehet/lehetett azt mondani, hogy rangadó. A belga – portugált tegnap este lejátszották, a horvát – spanyolt ma fogják, és marad az Anglia – Németország. Két hamisítatlan futballhatalom, akikre mondták, mondogatták, hogy a végső győzelemre is van esélyük. De ez vajon reális? Az eddigi performansz nem győzött meg senkit, még a legvérmesebb angolok és németek sem gondolják, hogy az ő csapatuk a legjobb.

Anglia ugyan csoportelsőként jutott tovább, de néhol döcögött a játék, összesen kétszer találtak be a három csoportmérkőzésük alatt, ilyen csoportelső nem is volt ezen az EB-n… Mármint, akik ennyire gólszegények lettek volna.

Németország csoportmásodik lett… De hogyan?! Nem kis szerencse kellett hozzá, hogy egyáltalán a legjobb 16 között tudhassák magukat, mi, a magyar válogatott volt az, akik majdnem elrontották Jogi Löw utolsó tornáját a német válogatott élén.

A forduló legizgalmasabb meccse következik? Egyesek szerint igen. Szerintünk meg már túl vagyunk rajta… De ne legyen igazunk, és legyen ez az egész kör legjobb mérkőzése!

Hogy jutottunk el idáig?

Foglaljuk össze nagyon röviden, mi történt Anglia és Németország válogatottjával a csoportmérkőzések alatt!

Anglia

Régóta nem volt ennyire lelkes a szigetország szurkolótábora. Hosszú idő után valóban egy favorit, topjátékosokból álló keretet állított össze Gareth Southgate. Egy olyat, hogy még a kimaradók is egyes csoportokból tovább tudtak volna jutni, ha Anglia indított volna egy B csapatot is.

A játék azonban erőteljesen döcög. Ez a legjobb szó. A háromoroszlánosok ugyan csoportelsőként jutottak tovább, ám a mutatott játék messze az elvárások alatt van. Gólszerzésben mindenképp. Holott olyan támadók vannak a csapatban, mint Harry Kane, Raheem Sterling, Phil Foden, esetleg Marcus Rashford.

Ehhez képest az angolok két rúgott góllal állnak jelenleg, csak összehasonlításképp, Cristiano Ronaldo egymaga ötnél jár egyedül…

Kezdésnek megkapták a legnehezebb falatot Horvátország személyében. Legalábbis elsőre úgy tűnt, ők lesznek a legnagyobb riválisok a csoporton belül.

De ez nem így lett, még akkor sem, ha egyébként Modricék végeztek a második helyen. De az egy másik történet…

Az első mérkőzést 1-0-ra nyerték meg az angolok, a mindent eldöntő találat Raheem Sterling nevéhez fűződött. Horvátország valóban nem tűnt félelmetes ellenfélnek, az angolok gyors, okos játéka viszont annál biztatóbb volt.

Következett egy olyan csata, amit nevezhetünk igazi presztízsmeccsnek, hiszen Anglia Skóciát fogadta a második fordulóban. A lelkes skótok – akik azóta csoportutolsóként elbúcsúztak a tornától – erőn felül teljesítettek, nem ismertek elveszett labdát, és néha a szerencse is melléjük állt – mondjuk John Stones fejesénél. A támadók megint csak nem brillíroztak, a végeredmény 0-0 lett.

A harmadik meccsüket Csehország ellen játszották Kane-ék, és egy korai góllal ezt a csatát is 1-0-ra nyerték. A hős pedig ismét Raheem Sterling lett…

A mindig kritikus angol sajtó nincs elalélva a teljesítménytől, de egy németek felett aratott siker azért nagyot dobna a helyzeten…

Előző 5 meccs eredménye
2017.11.10.Barátságos Mérkőzés
anglia
0:0
németország
Barátságos Mérkőzés
2017.03.22.Barátságos Mérkőzés
németország
1:0
anglia
Barátságos Mérkőzés
2016.03.26.Barátságos Mérkőzés
németország
2:3
anglia
Barátságos Mérkőzés
2013.11.19.Barátságos Mérkőzés
anglia
0:1
németország
Barátságos Mérkőzés
2010.06.27.VB-selejtező 2010
németország
4:1
anglia
VB-selejtező 2010
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Németország

Ez Joachim Löw utolsó tornája a német válogatott élén, ezt követően elbúcsúzik, helyét pedig a Bayern München korábbi sikerkovácsa, Hans-Dieter Flick fogja átvenni. Löw a csapatérdeket szem előtt tartva visszahívott két, korábban mellőzött játékost, Mats Hummelst és Thomas Müllert, hiszen az ország érdekeit semmi nem írhatja felül, tehát látszik, hogy képes áldozatot hozni a Nationalelfért Löw, de lehet, hogy ez kevés lesz.

Merthogy Németország a harmadik forduló egy bizonyos periódusában kieső helyen is állt. Igen, az övék volt a legnehezebb csoport, és igen, tudjuk, hogy számtalanszor leírtuk már, de igen, Magyarország majdnem borsot tört a nagyok orra alá. Lehetett volna ez Portugália is, lehetett volna Németország is. Végül… Tudjuk, mi történt…

Első mérkőzésükön távol voltak a meggyőzőtől, a világbajnok francia csapattól 1-0-ra kaptak ki Münchenben, tehát hazai pályán, és ez az eredmény számukra hízelgő. A gallok Mats Hummels öngóljával bizonyultak jobbnak, de kapuba talált még Kylian Mbappé és Karim Benzema is, de ezeket a gólokat nem adták meg.

Következett a Portugália elleni mérkőzés, és ilyen hajtásra, ilyen támadásokra, ilyen eredményre senki sem számított. Kellett ehhez két peches öngól is, de a németek játéka lehengerlő volt, a regnáló Európa-bajnokot simán intézték el. Felemás arcát mutatta tehát a Nationalelf, de nem volt idő gondolkozni, mert jött a mindent eldöntő Magyarország elleni mérkőzés.

Löwnek tanulnia kellett kollégája, Didier Deschamps-ék meccséből, de nem tették, a mieink fantasztikus futballt játszottak. Csak egy kétszer (vagy háromszor?) megpattanó lövéssel tudtak maguk alá gyűrni minket. Ez sem jó szó, hiszen 2-2 lett a meccs, Kai Havertz és Leon Goretzka szerezték a németek góljait.

És ezzel el is érkeztünk a jelenbe…

Összefoglalás

A németeknél volt egy kisebb sérüléshullám, de úgy tűnik, ez már a múlté. Thomas Müller már a magyarok ellen is tudott játszani – igaz, csak csereként -, most pedig visszakerülhet a kezdőbe. Jonas Hofmann és Lukas Klostermann játéka lenne kérdéses, de egyikük sem tagja Löw gálakezdőjének. Ilkay Gündogan, Mats Hummels és Serge Gnabry viszont igen, az ő állapotuk kielégítő.

Gareth Southgate-éknél is van bizonytalanság. Dean Henderson, a MU kapusa kiesett, ahogy a két friss BL-győztes, Ben Chilwell és Mason Mount sem biztos, hogy tudja vállalni a játékot. Ennek oka, hogy a skótok ellen különösen sokat érintkeztek azzal a Billy Gilmourral, akinek tesztje a meccs után pozitív lett. Előfordulhat, hogy holnap már játszhatnának, de minden tréninget kihagytak azóta.

Southgate gondolkozik azon, hogy a négyvédős rendszerről három belső védős játékra áll át, ebben az esetben Trippier és Reece James lennének a szélen.

A német védelem láthatóan könnyebben zavarba hozható, mint korábban, viszont az angol csapat a támadások tekintetében nem túl erős. Alapból az, de most nem… Lásd: Két rúgott gól.

A nyolcaddöntőknek eddig a fele ment le, ezeken 3-szor volt 2,5 gól alatti eredmény, látható, hogy a csapatok nem akarnak fejetlenül előre rohanni. Mert az a vesztüket jelentheti.

Erre a meccsre is él ez, kiegészítve a többi leírt információval, elég nagy esély van arra, hogy ezen a mérkőzésen is 2,5 gól alatt végezzenek a csapatok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső