Csehország – Anglia: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 21.
2021. Június 22. Kedd, 21:00 Wembley Stadium
Cseh Köztársaság
vs
Anglia

Haladunk, haladgatunk, repül az idő és immáron a harmadik kör is elkezdődött. Olaszország és Wales már a legjobb 16 között, ahogy Hollandia és Belgium is, ma a B és a C csoport ér véget, holnap pedig a D jelű. Két négypontos és két egypontos együttes van itt, Csehország és Anglia egy győzelemmel és egy döntetlennel állnak, míg Horvátország és Skócia nem tudott eddig nyerni.

Mindkét meccsről szó lesz, elsőként a Csehország – Anglia találkozóról ejtünk pár szót. Sokan Angliát tartották az egyik legnagyobb favoritnak az EB előtt, hiszen a selejtezőben meggyőzőek voltak, a horvátok ellen szintén az első csoportmeccsen, ám Skóciát hazai pályán nem sikerült legyőzni.

Amennyiben a remekül szereplő csehektől kikapnak, és Skócia nyeri a saját meccsét a nem túl acélos horvát csapat ellen, úgy még akár bajba is kerülhetnek. Mondjuk erre nem túl nagy esély van, de arra ki gondolt, hogy mi pontot tudunk rabolni a világbajnok Franciaországtól?

Anglia számára rendkívül fontos lenne a csoportelsőség, így végig otthon maradhatnának, de ha nem sikerül, akkor ők is szállhatnak repülőre. Attól pedig gondolom, szeretnék megkímélni magukat…

Mi történt a második körben?

Dióhéjban összefoglaljuk, hogy az Európa-bajnokság második mérkőzésén mi történt a csapatainkkal.

Horvátország – Csehország

A mérkőzést megelőzően a tippünkben azt állítottuk, azt javasoltuk számotokra, hogy a gólokra feküdjetek rá, mi elég valószínűnek tartottuk, hogy mindkét fél betalál a kapuba. Ez be is jött, de a két csapat nem bírt egymással, a végeredmény 1-1-es döntetlen lett, ami mondanunk sem kell, hogy a cseheknek kedvező, a horvátoknak viszont… Hát, ők továbbra is nyeretlenek, és egyáltalán nem biztos, hogy bejutnak a legjobb 16 közé.

Zlatko Dalic két helyen változtatott az angolok elleni meccshez képest, Caleta-Car helyét Dejan Lovren vette át, míg a középpályáról Brozovic esett ki, az ő helyén Josip Brekalo játszott.

A cseheknél Jaroslav Silhavy is módosított, Alex Kral helyett Tomas Holes került a kezdőcsapatba.

Ahhoz képest, hogy a horvátoknak kellett jobban a három pont, a felbátorodott cseh csapat jobban kezdett. Tomas Soucek fejese után emelkedhettek fel az emberek a székükről, miután egy szöglet után kapura fejelt. De pontosabb lenne, hogy kapu fölé, így szomorúan kellett visszaülniük a csehekért szorítóknak.

A játék inkább folyt a horvátok térfelén, de igazán nagy helyzet egyik kapu előtt sem született. A 38. percben a Caleta-Car helyén játszó Lovren csúnyán lekönyökölte Patrick Schicket, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. Schick úgy állt a labda mögé, hogy még vérzett orra, de ez nem akadályozta meg abban, hogy a kapuba találjon, 1-0.

Pár perccel később egyenlíthettek volna a horvátok, de az a lehetőség kimaradt. A második félidő elején viszont már igen, Ivan Perisic rúgott remekbeszabott gólt: A baloldalon szaladt el, befelé húzott, majd jobbal kilőtte a hosszút.

Úgy tűnt, a döntetlen egyik csapatnak sem megfelelő, így az egyenlítést követően sorjáztak a helyzetek, mindkét oldal dűlőre vihette volna a találkozó kimenetelét, ám végül több találat már nem esett.

Maradt az 1-1, nehéz dolguk lesz az utolsó meccsen a horvátoknak…

Előző meccs eredménye
2019.10.11.EB-selejtező 2020
csehország
2:1
anglia
EB-selejtező 2020
2019.03.22.EB-selejtező 2020
anglia
5:0
csehország
EB-selejtező 2020
2008.08.20.Barátságos Mérkőzés
anglia
2:2
csehország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Anglia – Skócia

Gareth Southgate az első mérkőzést követően két változtatást eszközölt Skócia ellen: A két szélső védőt kapta le, és Reece James valamint Luke Shaw kezdett Kyle Walker és Kieran. Trippier helyett A másik oldalnak is jutott egy Kieran, méghozzá Tierney, az Arsenal játékosa, de rajta kívül a kezdőben találta magát James Forrest, Che Adams, Billy Gilmour és Callum McGregor is.

A derbit nagy várakozás előzte meg, több mint 20 ezer skót indult útnak Londonba, holott tudták, a stadionba a legtöbben nem fognak bejutni.

A teher a skótok vállán volt, hiszen ők vereséggel indították a tornát, ám ez a pályán nem igazán látszott. John Stones 20 perc után fejelt egy kapufát, majd Mason Mount hagyott ki egy nagy ziccert.

Fél óra elteltével végül veszélyeztettek a vendégek is, Stephen O’Donnell kapáslövését Pickford védte.

Próbálkozott irányítani a meccset a hazai gárda, ám ez helyzetekben, lehetőségekben alig-alig realizálódott, a skót retesz remekül zárt ezen az estén.

A második félidőben is inkább a háomoroszlánosok tartották a labdát, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy Lyndon Dykes lövése után csak Reece Jamesen múlt, hogy nem vezettek a skótok.

Nagyjából igazságos eredmény született, ebben a kvartettben még semmi sem dőlt el.

Összefoglalás

Várhatóan nagy változtatások lesznek az angol csapatnál, Southgate mester nem igazán volt hasra esve a péntek esti játéktól. Egyes hírek szerint van esély arra, hogy Tyrone Mings helyett Harry Maguire játsszon, szélső védőkből is van nagy választék (Trippier, Shaw, Chilwell), valamint rebesgetik azt is, hogy a középpálya közepére Jordan Henderson is odaférhet.

Harry Kane-nek egyelőre nagyobb a füstje, mint a lángja, és nem azért „ekézem” a Tottenham támadóját, mert nem szerzett még gólt, hanem azért, mert még a kaput sem találta el.

Silhavynak sok oka nincs a változtatásra, főleg, hogy még nincsenek bent a legjobb 16-ban, így nem lennénk meglepődve, ha ugyanaz a kezdő állna rendelkezésre, mint a horvátok ellen. Az nem tiszta, hogy a Kral, Holes, Soucek hármasból melyik kettő fog játszani.

Nem kell sokat visszalapoznunk, hogy rátaláljunk a legutolsó cseh – angol meccsre: Mivel a selejtezős csoportjukban is együtt voltak, így nem is olyan régen kétszer is összemérték tudásukat.

Először Angliában küzdöttek meg egymással – ennek megsemmisítő, 5-0-s angol győzelem lett a vége – a visszavágót viszont Schickék nyerték 2-1-re.

Apropó Schick, három góljával jelenleg vezeti az EB góllövőlistáját, nagyon megy neki, és a második fordulóban sem tudtak akkora gólt szerezni, ami felülmúlta volna az övét.

Meglátjuk, hogy a fiatal angolok mennyire tudják maguk alá gyűrni a cseh játékosokat, mi azt gondolnánk, hogy teljesen azért nem fog menni.

Kellemes csalódás a cseh válogatott egyelőre, és az első két meccsük alapján megérdemlik azt, hogy menjenek még egy kört. Ehhez már egy döntetlen is elegendő, ahogy az angoloknak is, igaz akkor nem csoportelsőként, hanem csak másodikként mennek tovább.

Nem számítunk pezsgő, gólzivataros mérkőzésre, ez nem az a meccs, ahol mindent, de tényleg mindent ki kell adni magukból a játékosoknak. Tippünk most az, hogy 2,5-nél kevesebb gól esik majd a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső