Oroszország – Dánia: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 18.
2021. Június 21. Hétfő, 21:00 Parken
Oroszország
vs
Dánia

Még egy utolsó roham. Eriksenért. Dániáért. Ez van a játékosok fejében. A belgák elleni vereség miatt nagyban lecsökkentek Christensenék továbbjutási esélyei, de ez nem egyenlő a nullával. Le kell győzniük Oroszországot, minél nagyobb arányú győzelmet kell aratni, aztán… Aztán majd kiderül.

A motiváció megvan, egész Dánia a csapat mögött, harcolniuk kell a kórházban fekvő társukért, és egyébként is, a fél világ szimpátiáját elnyerték a játékosok.

Oroszország első meccsén egyáltalán nem győzött meg minket, hogy továbbjuthatnak, és a finnek ellen is szenvedtek, kevésen múlt, hogy Pohjanpaloék nem tudtak pontot szerezni.

Elképesztő meccs lesz az Oroszország – Dánia, a harmadik forduló egyik slágermeccse lehet, bár még a második körből is vannak mérkőzések, szóval lehetnek még izgalmas helyzetek a kör végén.

Egy biztos: A dánok mindent ki fognak vinni a pályára, és azt a mindent ott is fognak hagyni. És ha nem sikerül? Dánia elnyerte mindenki szívét. Kár, hogy ilyen körülmények között…

Mi történt a második körben?

Dióhéjban összefoglaljuk, hogy az Európa-bajnokság második mérkőzésén mi történt a csapatainkkal.

Finnország – Oroszország

Egy három és egy nullapontos csapat. De a fene gondolta volna, hogy Finnország lesz az előbbi, Oroszország meg az utóbbi. Egy lyukas garast sem adtak volna azért, hogy a finneknek lesz akár egy százaléknyi esélye is tovább menni a csoportból, erre tessék. Van.

És ha Joel Pohjanpalo egy picikét hátrébb állt volna Raitala ötödik perces beadásánál, akkor lehet, hogy most már arról beszélgetünk, hogy a finnek a legjobb 16 között vannak. Az Union Berlin támadója ugyanis a kapuba fejelt, ám a VAR szobában ülők megállapították, hogy a feje belógott, így leshelyzet alakult ki, emiatt maradt a 0-0-s eredmény.

Ezután az oroszok vették át a játék irányítását, Finnország kontrázgatott. Pohjanpalo és Pukki többször megléptek, benne volt, hogy mégis ők szereznek vezetést, ám az oroszok is vezettek ígéretes akciókat. Magomed Ozdoev például közelről nem talált kaput – kábé hét méterről -, Dzyuba a kapufát találta el.

Mário Fernándest pedig le kellett cserélni, gerincsérülés gyanújával szállították kórházba a védőt. Jobbulást kívánunk!

A találkozó egyetlen gólját a 47. percben Oroszország, pontosabban Aleksei Miranchuk, az Atalanta üdvöskéje szerezte. A gól maga szépségdíjas volt, a heti összefoglalónkban minden bizonnyal helyet fog kapni. Dzyubától kapott labdát, bevezette azt a tizenhatoson belülre, majd szinte maga alól, teljesen kifordított bokával csavart a jobb felsőbe.

A szünetet követően folytatódott az ölre menés, több veszélyes helyzet volt mindkét oldalon, a finnek is egyre többet kockáztattak, ami nyilván azt eredményezte, hogy egyre jobban kinyíltak hátul. Néha szétszakadt a pálya, ám az oroszok sem tudták lezárni a meccset, hiába volt erre több lehetősége Rifat Zhemaletdinovnak.

A vége 1-0 lett Oroszországnak, minden a harmadik körben dől el.

Előző meccs eredménye
2012.02.29.Barátságos Mérkőzés
dánia
0:2
oroszország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dánia – Belgium

Gyönyörű jeleneteknek, megható pillanatoknak, szép góloknak és nagy izgalmaknak volt szemtanúja az, aki úgy döntött, megnézi a Dánia – Belgium találkozót tegnap koraeste. Már a mérkőzés előtt éltették Christian Eriksent, a belga szurkolók is külön készültek, ahogy a pályára került egy óriási Eriksen mez.

A társukért harcoló dánok pedig alaposan bekezdtek, alig másfél perccel a kezdés után már 1-0-t mutatott az eredményjelző. Kellett ehhez egy kis elalvás, egy labdavesztés, és Yussuf Poulsen pontos és erős lövése.

Tíz perc után a játékot megállította Kuipers játékvezető, hogy a játékosok és a szurkolók megtapsolhassák Eriksent. Aztán folytatódott a küzdelem.

Dánia nagyon ment, próbálták növelni az előnyüket, láthatóan Belgium zavart volt, nem találták saját játékukat. Talán a félidő vége előtt feljavultak, ám a hármas sípszó megtörte a lendületet.

A fordulópontot az jelentette, hogy Martinez pályára küldte Dries Mertens helyett a félidőben Kevin De Bruynét.

A játék képe valamelyest megváltozott, és jött is az egyenlítés az 55. percben. Lukaku – De Bruyne – Thorgan Hazard volt a labda útja egy végletekig kijátszott akcióban, a Borussia Dortmund szélsőjének nem volt nehéz dolga.

A 71. percben pedig meg is fordították a találkozót a belgák, ezúttal Kevin De Bruyne volt a gólszerző, körülbelül 16-17 méterre a kaputól vállalkozott lövésre, szegény Schmeichel csak a szemével tudta követni a bal alsóba tartó labdát.

A második belga gól után Dánia nagyot hajtott, nagyot küzdött, volt is esély arra, hogy pontot mentsenek, hiszen Martin Braithwaite révén a kapufát is eltalálták, valamint Thibaut Courtois-nak is volt dolga, ám végül maradt a 2-1-es eredmény.

Dánia a kiesés szélére sodródott, míg Belgium már biztosan a legjobb 16 között van. És visszatért De Bruyne, ami… Ami fantasztikus hír Belgium szurkolóinak.

Összefoglalás

Pontot érdemelt volna Dánia, míg Oroszország nem feltétlenül érdemelt győzelmet Finnország ellen. Bár… De, azért az vitathatatlan, hogy több helyzetük volt, igazságtalan lenne azt mondani, hogy nem tettek semmit a győzelemért.

Ha minden igaz, akkor orosz szurkolók nem lesznek a Parkenben, mert Dánia nem engedélyezi a beutazást a drukkereknek, valóságos katlan lehet majd a stadionból.

A szurkolókon eddig sem, ezután sem fog múlni semmi. Eriksen hiánya látványos, ám szépen fűzték a támadásokat a belgák ellen. Older Windet Damsgaard váltotta Belgium ellen, és jobban is mozgott a Sampdoria középpályása, de azért ő nem befejező csatár.

Mi adnánk egy esélyt Kasper Dolbergnek is, de hát nem mi vagyunk Kasper Hjulmand…

Az oroszoknál Mário Fernándes biztosan nem fog tudni játszani, az ő helyére Vyacheslav Karavaev állt be, és minden bizonnyal a dánok ellen is ő fog játszani.

Artem Dzyuba eddig nem remekel, a Kjaer – Vestergaard/Christensen kettősnek lesz a feladata, hogy ezúttal se fickándozhasson.

Nem annyira erős ez a mostani orosz csapat, szerintünk Dánia még úgy is jobb, hogy a legjobb játékosuk nem lesz a pályán. Szerintünk a hazaiak meg fogják szerezni a három pontot, és ezzel a kötelességüket teljesítik, nyugodt lehet a lelkiismeretük.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső