Dánia – Belgium: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 15.
2021. Június 17. Csütörtök, 18:00 Parken
Dánia
vs
Belgium

Túl az első sokkon, Christian Eriksen egyre jobban van, ügynöke szerint már viccelődik, és mindenképp szeretne részt venni ezen a mérkőzésen. De a csapattársak vajon hogy vannak? A híradások arról szóltak, hogy pszichológust rendeltek a játékosok mellé, de ha valóban Eriksen ott lehetne, az komoly önbizalomfröccs lehetne a jóval esélyesebb ellenfél ellen.

A második mérkőzés Dánia számára rendkívül fontos, hiszen a mentálisan megviselt játékosok az EB-újonc, Finnország ellen kaptak ki 1-0-ra az első körben.

Belgium hozta a kötelezőt, a gólkirályi cím egyik várományosa, Romelu Lukaku duplájának köszönhetően 3-0-ra verték a kissé indiszponált, gyengén futballozó Oroszországot.

Nekik egy győzelem a biztos továbbjutást jelentené, amiben ugyan senki sem kételkedett, de most valósággá válhat.

A fogadóirodák szerint nem olyan egyértelmű a helyzet, mint azt sokan gondolják. Vagyis, hogy a vörös ördögök könnyedén győzik le majd Dániát. Ehhez képest az odds szinte minden fogadóirodánál 2-es feletti, ami viszont nem véletlen.

Vessük bele magunkat a Dánia – Belgium mérkőzésbe!

Mi történt az első körben?

Dióhéjban összefoglaljuk, hogy az Európa-bajnokság első mérkőzésén mi történt a csapatainkkal.

Dánia – Finnország

Egy lyukas garast sem fizetett volna senki arra, hogy az EB-újonc finnek akár csak meg tudják szorongatni a jóval erősebb Hjulmand-legénységet, ám az élet máshogy rendelkezett. Majdnem tragédiába fulladt a mérkőzés, ami – egyesek szerint – akár az Európa-bajnokság végét is jelentette volna, ám a gyors orvosi intézkedésnek köszönhetően Christian Eriksen visszatért közénk.

Az Inter játékosának drámáját megelőzően a dánok sokkal, de sokkal jobbak voltak, Teemu Pukki és Joel Pohjanpalo egyetlen értelmes labdát sem kapott, Finnország minden erejét az emésztette fel, hogy ne kapjanak gólt. Állták a sarat becsülettel, többek között Lukas Hradecky kapus védéseinek köszönhetően. A Bayer Leverkusen portása Older Wind lövésénél avatkozott először játékba, majd Pierre-Emile Højbjerg fejesét is ki tudta tolni a kapu fölé.

Christian Eriksen is elengedett a tizenhatoson kívülről egy életerős lövést, amit szintén Hradecky állított meg, utána Martin Braithwaite lövése landolt az oldalhálóban.

A félidő közepén meg tudta fogni a meccset Finnország, enyhébbek lettek a dán rohamok, majd jött, amit senki sem akart, Christian Eriksen összeesése, pályán való újraélesztése. Ami hála Istennek sikeres volt, mindenesetre a finn és főleg a dán játékosok onnantól kezdve nem tudtak megfelelően koncentrálni.

Jött egy körülbelül egyórás szünet, úgy volt, hogy a mérkőzést be sem lehet fejezni, ám az UEFA kevéssel nyolc óra előtt kiadta az ukázt: A meccset be kell fejezni.

Azóta már szárnyra keltek olyan hírek, hogy igazából sem a játékosok, sem Hjulmand nem erőltette a folytatást (másnap délben kellett volna befejezni), meg olyanok is, hogy Eriksen üzent: Menjenek ki a pályára, és játsszák le a találkozót. Ki tudja, hol az igazság…

Mindenesetre egy olyan második félidő következett, amikor a fejek, a gondolatok teljesen máshol jártak. Kasper Schmeichel olyan gólt kapott, amit tízből kilencszer biztosan kivédene, Joel Pohjanpalo fejese után Finnországnál volt az előny. A Stuttgart játékosa annak ellenére sem ünnepelte a gólját, hogy ez volt az első találat, amit Finnország EB-döntőn szerzett. Korrekt, sportszerű és szép gesztus volt.

Tíz perccel később Pierre-Emile Højbjerg révén egyenlíthettek volna a dánok, ám tizenegyesből sem ment. A Tottenham középpályása a bal alsót vette célba, ám nagyon gyenge volt a kísérlet, ki sem pattant Hradeckyről.

Hajtottak, küzdöttek a dán srácok, ám lélekben teljesen máshol voltak – ami teljesen érthető. Nagy meglepetésre így hazai pályán szenvedtek vereséget a gyengébb erőkből álló finn csapat ellen, de volt egy sokkal fontosabb dolog: Eriksen életét sikerült megmenteni.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.18.Nemzetek Ligája
belgium
4:2
dánia
Nemzetek Ligája
2020.09.05.Nemzetek Ligája
dánia
0:2
belgium
Nemzetek Ligája
1995.09.06.EB-selejtező 1996
belgium
1:3
dánia
EB-selejtező 1996
1994.10.12.EB-selejtező 1996
dánia
3:1
belgium
EB-selejtező 1996
1984.06.19.Európa-bajnokság 1984
dánia
3:2
belgium
Európa-bajnokság 1984
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Belgium – Oroszország

Roberto Martinez szövetségi kapitány ahogy mindig, most is egy erős keretet válogatott össze az Európa-bajnokságra. Nem ez az első eset, hogy Belgiumot kikiáltják egyfajta esélyesnek, ám eddig a vörös ördögök többnyire csalódást okoztak. Na, talán majd most?

Az első meccs biztató volt, a szintén erős – de nem annyira erős – orosz válogatottat simán, három góllal küldték haza. Dacára, hogy ők valóban otthon voltak.

Kilenc percre volt szükség az első gólhoz. Egy pontatlan beadásból lett kvázi gólpassz, amit Semenov valamilyen furcsa mozdulattal odatett Romelu Lukaku elé, az Inter támadója pedig fordulásból lőtte ki a bal alsót, Shunin moccanni sem tudott.

Közben Timothy Castagne megsérült, a helyére a sokat megélt Thomas Meunier állt be, és ezt azért fontos megemlíteni, mert a jobbhátvéd a következő két gólban is benne volt.

A 34. percben egy kipattanó labdát vágott a kapuba, ezzel már 2-0 volt Belgiumnak.

A második félidőben jelentősen visszavettek a csapatok, Belgium nem nagyon akart többet kiadni magából, Oroszország meg nem tudott többet kiadni.

Azért még egyszer megrezgették a hálót, a találkozó hosszabbításában Meunier kiugratását Romelu Lukaku a rövidbe bombázta.

Magabiztos kezdés, pont olyan, amit mindenki várt a belgáktól.

Összefoglalás

Könnyen lehet, hogy Eriksen esete megpecsételte a dánok sorsát. Szigorúan sportszakmai szempontból nézve kiesett a legjobbjuk, a csapat mozgatórugója, egész egyszerűen a legjobb játékos. És ha félrerakom a bognáringot, és az emberi tényezőre világítunk rá, akkor… Akkor vegyes érzéseim vannak.

Ha valóban összejön a terv, miszerint a meccset már Eriksen a stadionból szurkolhatja végig, az egy hatalmas, mindenek felett álló motivációt fog jelenteni. Talán nem lenne szabad ilyet írnom, hiszen minden törekszem arra, hogy objektív legyek, de én szurkolok a dánoknak. Szurkolok azért, hogy legyen sikerélményük a részben hazai rendezésű EB-n, hogy ne nyomja rá a bélyegét az egész szereplésükre az, ami Christian Eriksennel történt.

A Nemzetek Ligájában ez ha nem is sikerült, de meg tudták szorongatni a belgákat, 4-2-re végül Martinez együttese nyert.

Nem kérdés, hogy jobb erőkből áll a belga csapat, ám a két együttes motivációja jelentősen eltér egymástól. A fejek kitisztultak, az érzések egy kicsit tompultak, a társuk jól, jobban van, érte is küzdeni fognak.

Hogy milyen eredménnyel? Egyet merek kijelenteni: Hogy lesz dán gól. Legalábbis én, mi így hisszük. És lesz belga gól is, mert Lukakuékat 90 percen keresztül gól nélkül tartani szinte lehetetlen. Ebből jön a tippünk is: Mindkét fél szerez gólt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső