Ukrajna – Észak-Macedónia: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 14.
2021. Június 17. Csütörtök, 15:00 Arena Naţională
Ukrajna
vs
Észak-Macedónia

Tegnap délután bemutatkozott az Európa-bajnokság másik újonc csapata, Ausztria ellen léptek pályára Goran Pandevék, azaz az észak-macedón válogatott. A debutálás nem sikerült olyan jól, hiszen 1-1-es félidőt követően a végére elfáradtak fejben és fizikálisan is, így az osztrákok – ha nem is könnyedén, de – 3-1-re nyertek.

Ukrajna pedig… Nos, Ukrajna lejátszotta az EB eddigi legjobb meccsét. Mi döntetlenre tippeltünk, és egy Dumfries-fejesre volt az igazunk. Hollandia nagyon bekezdett, el is húztak két góllal, ám Yarmolenko csodagólja után Yaremchuk is betalált, így visszahozták a meccset az észak-keleti szomszédaink. Csak jött Dumfries.

Izgalmasan alakul a C csoport, az ukránok és az osztrákok nagyot fognak harcolni majd a második helyért, minden bizonnyal ez majd az egymás elleni, harmadik fordulós meccsükön dől el.

De most még maradjunk a második körnél, csütörtökön az első meccs az Ukrajna – Észak-Macedónia találkozó lesz. Mi pedig megpróbáljuk kihozni a legtöbbet ebből. Kezdjünk is neki!

Mi történt az első körben?

Dióhéjban összefoglaljuk, hogy az Európa-bajnokság első mérkőzésén mi történt a csapatainkkal.

Hollandia – Ukrajna

Előzetesen mindenki arról áradozott, hogy a holland csapat mennyire jó – ebben nem tévedtek -, és hogy simán túl fognak majd lépni Andriy Shevchenko együttesén. Na, ebben már tévedtek, még ha az első félidő alapján úgy tűnt, nekik lesz igazuk.

Alkalmanként Yaremchukék eljutottak a veterán Maarten Stekelenburg kapujáig, de mindig becsúszott valami hiba a játékba, ami miatt nem született gól. Az iramot viszont inkább Gini Wijnaldumék diktálták, ami helyzetekben is megmutatkozott.

Tíz perc után már kénytelen volt Shevchenko belenyúlni a csapatba, a Fradi szélsője, Oleksandr Zubkov nem tudta folytatni a játékot, a helyére Marlos állt be.

Az első félidő hőse egyértelműen a Dinamo Kijev kapusa, Heorhiy Bushchan volt, ha nem ő áll a kapuban, akkor minden bizonnyal már a félidőre is előnnyel vonult volna az Oranje.

De védett, méghozzá nem keveset, és nem is kicsiket. Lekapta Weghorst lábáról a labdát, amikor a wolfsburgi támadó egyedül léphetett volna ki, majd Wijnaldum lövésébe tette bele a kezét még. De az ukrán portás is kevés lett volna valószínűleg Dumfries közeli fejesénél, ám a jobbhátvéd mellé bólintott.

A második félidő elején a hős Bushchan már nem teljesített úgy, mint korábban. A vezetőgólban főszerepet vállalt. Dumfries próbálta jobbról kilőni Depayt, ám a kapus kivetődött és kiütötte a labdát. Szerencsétlenségére jött Giorginio Wijnaldum, és a sokadik holland lehetőséget már nem puskázta el.

A gól okozta sokkból nem tudtak az ukránok felébredni, és öt perccel később már 2-0 volt Frank de Boer csapatának. Ezúttal is Dumfriest lehetett dicsérni, aki beverekedte magát a tizenhatoson belülre, és bár ott elveszítette a labdát, az érkező Wout Weghorst a második hullámban kapuba pofozta a játékszert.

Itt sokan elkapcsoltak, sokan hátra dőltek, hogy ez már megvan. De az ukránok ekkor kezdtek valójában futballozni.

Először ezt Andriy Yarmolenko mutatta meg, aki megrúgta a forduló – és ezáltal a torna – legszebb gólját. A román Nemzeti Stadionban székelő pókok minden bizonnyal más tanyát vernek maguknak a jövőben, mert a kapu jobb felső sarkában élni igazi életveszély számukra. Csodálatos gól volt, ami a forduló végi összefoglalónkban minden bizonnyal helyet kap majd.

A kapott gól sokkolta, a rúgott feltüzelte a csapatot, és amilyen gyorsan dupláztak a hollandok, olyan gyorsan sikerült ez Ukrajnának is.

Szabadrúgást végezhettek el jó 40 méterről, Ruslan Malinovsky beadását Roman Yaremchuk bólintotta a kapuba.

A végén jött a csattanó, az egész mérkőzésen remekül teljesítő Denzel Dumfries Nathan Aké beadását fejelte be, miután Bushchan elpasszolta (teljesen indokolatlanul) a labdát.

Hollandia megizzadt, de végül három ponttal gazdagodtak.

Előző meccs eredménye
2015.10.09.EB-selejtező 2016
észak macedónia
0:2
ukrajna
EB-selejtező 2016
2014.10.12.EB-selejtező 2016
ukrajna
1:0
észak macedónia
EB-selejtező 2016
2004.03.31.Barátságos Mérkőzés
észak macedónia
1:0
ukrajna
Barátságos Mérkőzés
2003.10.11.Barátságos Mérkőzés
ukrajna
0:0
észak macedónia
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ausztria – Észak-Macedónia

Ausztria Európa-bajnokságon még sosem tudott nyerni, ők első győzelmükre készültek, ahogy az észak-macedónok is, viszont nekik ez volt a bemutatkozásuk, mióta független ország lettek még sosem sikerült kijutni sem EB-re, sem VB-re.

Természetesen a Bundesliga játékosokkal teletömött osztrák válogatott volt a meccs esélyese, de néhányan láttak fantáziát a kevésbé ismert nevekből álló Angelovski-csapatban is.

A találkozó első gólját Stefan Lainer szerezte, nem is volt csúnya a találat: Marcel Sabitzer beadását kapásból belsőzte a kapuba a Borussia Mönchengladbach játékosa.

Tíz perccel később egy kissé szürreális góllal egyenlítettek az észak-macedónok, a Bachmannról kipörgő labdát Goran Pandev, a macedón csapat legendája passzolta hálóba, és ezzel sporttörténelmet írt. Ő lett az első játékos, aki gólt szerzett, valamint megelőzte Gera Zoltánt, minden idők második legidősebb gólszerzője lett (37 évesen és 321 naposan).

Nem lehetett félvállról venni őket. Boban Nikolov, az ex-OTP Bank Ligás játékos közel is állt a gólhoz a második félidőben, de aztán Franco Foda cseréi főnyereménynek minősültek, és így megszerezték első győzelmüket a sógorok. A hajrában David Alaba középre adott labdáját a Baumgartnert váltó Michael Gregoritsch váltotta gólra, a hosszabbításban pedig a fenegyerek, Marko Arnautovic talált kapuba, kialakítva a 3-1-es végeredményt.

Nem volt rossz az észak-macedón válogatott, Bardi, Ademi és Pandev kifejezetten jól mozogtak, de kevés volt ez a sikerhez.

Összefoglalás

A kétkedők most láthatták, hogyan is nyerte meg csoportját az ukrán válogatott. A védelmük ugyan megingott, de fel tudtak állni a padlóról. És mégis nulla ponttal kellett távozniuk. A gyenge pont ezúttal Marlos volt, a brazil születésű szélső Zubkov helyett lépett pályára, de nem találta a helyét, a labdái sokszor voltak pontatlanok, cselei nem sikerültek, teljesen veszélytelen volt. Sheva le is cserélte, ami a játékosnak nagyon nem tetszett, pedig neki is éreznie kellett, hogy ez nem az ő meccse…

Yarmolenko és Yaremchuk parádés, ahogy Zinchenko is. Van fantázia ebben a csapatban. Ha a védekezésüket rendbe tudják tenni, akkor igenis tovább fognak jutni.

Az észak-macedónok ezúttal sem számítanak favoritnak, számukra minden meccs öröm, a pontszerzés pedig extra lenne. Szerintünk erre az osztrákok ellen lett volna a legnagyobb esélyük, az ukrán és a holland csapat más szintet képvisel.

Benne van a pakliban, hogy Pandevék ismét gólt tudnak szerezni, láthattuk, hogy nem annyira stabil az a hátsó négyes. De hogy az ukránok is kapuba találnak, az száz százalék. Nem is egyszer, azt gondoljuk, hogy ezt a találkozót simán kell nyernie Zinchenkoéknak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső