Franciaország – Németország: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 11.
2021. Június 15. Kedd, 21:00 Fußball Arena München
Franciaország
vs
Németország

Elérkeztünk az első felvonás utolsó jelenetéhez, kedden este 9 órától rendezik a csoportkör első fordulójának utolsó meccsét, és a felvonások azért valamiféle nagy csattanóval szoktak zárulni, remélhetőleg most sem lesz ez másképp. Az első forduló leginkább várt mérkőzése következik: Németország – Franciaország.

Lehetséges, hogy mindkét szövetségi kapitánynak ez lesz az utolsó nagy tornája, egyikükről, Jogi Löwről ezt már biztosan tudjuk, míg Didier Deschamps is már nagyon régóta irányítja a franciákat, a kijelölt utód, Zinedine Zidane épp szabad… Ha értitek, mire gondolunk…

Addig viszont még vár rájuk egy EB, amit részben Németországban rendeznek, ez pedig – mint minden rendező csapat esetén – plusz motivációt jelent. A német játékosok szeretnék szépen elbúcsúztatni szövetségi kapitányukat, mielőtt Hans-Dieter Flick a fedélzetre lép, nem utolsósorban pedig a 2018-as gyalázatos teljesítményt el kell feledtetni a szurkolókkal.

Franciaország a legjobb éveit éli, 2016-ban EB-ezüst, 2018-ban VB-arany lett a jussuk. Minden csapatrészen bombaerősek, és még egy régi ismerős, Karim Benzema is visszatért.

A németeket nem gondolják a torna legnagyobb esélyesei között, sőt még maga Joachim Löw is azt mondja: Vannak náluk jobb csapatok.

Például a franciák… Ők valóban erősebbnek tűnnek. De majd kedden este kiderül!

Franciaország

Mit is lehetne elmondani Didier Deschamps gárdájáról? Hogy ők a regnáló világbajnokok? Hogy a bukik szerint ők a torna favoritjai? Ezek mind tények, mind igaz állítások, ahogy az is, hogy jelen pillanatban kevés olyan erős válogatott van a világon, mint a gall kakasok. 2018-hoz képest tovább erősödtek, hiszen 6 évnyi kihagyás után Karim Benzema is csatlakozott a nemzeti csapathoz.

Tudvalevő, hogy egy zsarolási botrány főszereplője volt Benzema, emiatt rakták ki a csapatból, noha soha nem tudták bebizonyítani, hogy a helyzethez bármi köze lett volna. A Real Madrid támadója tette a dolgát csendben, és míg mindenki leírta őt egyre jobban teljesített. Idén 23 góllal lett második a La Liga góllövőlistáján, és ahogy Löwnek, úgy Deschamps-nak is át kellett gondolnia, hogy a múltban okozott vélt vagy valós sérelmek előbbre vannak-e, mint a válogatott maga?

Egy hosszú beszélgetés után megszületett a béke, Benzema bekerült az utazó keretbe.

Nem is tudnánk egy csapatrészt kiemelni, ami a legerősebb, a védelem, a középpálya és a támadósor egytől egyig extra. De ha mégis választani kell, akkor talán a középpályát sorolnánk ide. Paul Pogba és N’Golo Kanté a csapat motorjai lesznek, Antoine Griezmann, Ousmane Dembele, Kingsley Coman a szélen okoznak majd veszélyt, Kylian Mbappéval együtt, és elől meg ott lesz Benzema, hogy az akciókat befejezze.

Hát, az első meccsen nem biztos, ugyanis a bolgárok ellen megsérült. Nem olyan súlyos, de lehet, hogy elővigyázatosságból még nem kezd majd.

Beszélhetünk még külön-külön a játékosokról, de feleslegesnek érezzük. Ti is, mi is tudjuk, mire képesek.

A felkészülési mérkőzéseiket nyerték, Wales ellen könnyedén, 3-0-ra, Bulgária ellen pedig Antoine Griezmann csodálatos gólja után Olivier Giroud duplázott.

Előző 5 meccs eredménye
2018.10.16.Nemzetek Ligája
franciaország
2:1
németország
Nemzetek Ligája
2018.09.06.Nemzetek Ligája
németország
0:0
franciaország
Nemzetek Ligája
2017.11.14.Barátságos Mérkőzés
németország
2:2
franciaország
Barátságos Mérkőzés
2016.07.07.Európa-bajnokság 2016
németország
0:2
franciaország
Európa-bajnokság 2016
2015.11.13.Barátságos Mérkőzés
franciaország
2:0
németország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Németország

Nem csak a franciáknál van nagy visszatérő, Jogi Löw is visszahozta két korábbi kulcsemberét, akivel a viszony nem volt éppen felhőtlen, ám a válogatott, az ország, a csapat érdeke mindent felül kell, hogy írjon. Így került vissza Mats Hummels és Thomas Müller, akikre lényegében ráhúzták a vizes lepedőt a ’18-as VB után.

Mats Hummels a Dortmund kulcsembere, remekül tette a dolgát idén is a sárga-feketéknél, Thomas Müller pedig most érett be igazán. A Bundesliga bajnokcsapatában lépett pályára minden egyes héten, és nem csak góljai – amiből tizenegy volt a szezonban – emelték őt a legjobbak közé, hanem inkább a gólpasszai. Tizennyolc alkalommal passzolt úgy, hogy annak gól lett a vége, ennél többször ezt senki nem tudta megtenni, nem csak Németországból, de az öt nagy liga egyikéből sem.

Az általunk összeállított várható kezdőcsapatban helyet kapott Leon Goretzka is, mert bár a Bayern München középpályása májusban megsérült, de úgy tűnt, minden rendben lesz. Elkezdte az edzéseket, úgy gondoltuk, a rajtra rendbe fog jönni. Nem így lett, az első meccset ő kihagyja, a középpályán pedig számtalan lehetőség van a pótlására. Például a csapattárs, Joshua Kimmich vagy Florian Neuhaus, esetleg Jonas Hofmann, vagy az ifjú Jamal Musiala… Mert az szinte biztosnak tűnik, hogy Toni Kroos és Ilkay Gündogan a pályán lesz.

Elől sincsenek problémák, a Chelsea két csatára, Kai Havertz és Timo Werner is itt van, ahogy Serge Gnabry is, aki a selejtezők során a legtöbb gólt rúgta, és ne feledkezzünk meg Leroy Sanéról sem.

A védelemmel lehetnek problémák. Löw ugyan próbálgatta a 3-4-3-as felállást, de alapból 4 védővel szoktak játszani, és vérbeli balbekkjük nincs. Robin Gosens az elsőszámú választás, ám ő klubcsapatában egy sorral előrébb játszik, gyakran veszi ki a részét a támadásokból. A jobbhátvéd pozíció sem olyan bombabiztos, a felkészülés során – melyre mindjárt kitérünk – Kimmich és Klostermann töltötte be ezt a szerepet, de Emre Can is tud ott játszani.

Középen Ginter és Rüdiger tűnik biztos pontnak, de lehet, hogy Mats Hummels követel végül helyet magának, hogy a rutin is ott legyen a pályán.

Szóval, a felkészülés: Egy Dánia elleni 1-1-et követően kivégezték Lettországot, 7-1-re tudtak nyerni. Jól mutatta a csapategységet, hogy mennyire egyben van a Nationalelf, minden játékos kivette a részét a sikerből, nem volt egy spíler sem, aki duplázni vagy triplázni tudott volna.

Szó se róla, erős ez a válogatott, továbbjutásukra nagyon jó esély van – főleg a viszonylag új változtatásoknak köszönhetően -, de erre nem apellálhatnak, mert közel sem biztos, hogy mondjuk épp ők benne lesznek a legjobb csoportharmadikok listájában…

Összefoglalás

Két ilyen gigászi csapat meccsén előfordulhat, hogy egymásnak esnek, és az is, hogy visszafogottan, kivárásra játszanak, a másik hibáját várják. Az EB legnehezebb csoportjában erre nem lesz mód.

Benne van a pakliban egy körbeverés, benne van az, hogy nem bírnak majd egymással. Aki itt rangadót nyer, az mindent vihet.

Az Allianz Aréna miatt a németek esélyei egy kicsit nőttek, de alapból Mbappé és társai számítanak esélyesebbnek arra, hogy megszerezzék a három pontot.

Benzema hiánya ugyan fájó, de ne feledjük el, hogy az elmúlt hat évben nem volt itt a támadó, valahogy most is meglesznek nélkül, ha úgy alakul.

A német védelem nem a legjobb, utolsó tíz meccsükből csak hármat hoztak le kapott gól nélkül. Hogy ők tudnak-e majd gólt szerezni? Kiindulva a francia védelem erősségéből vannak kétségeink.

Most a találkozó győztesét fogjuk megtippelni, szerintünk a VB-győztes elbánik majd a német csapattal. Nem biztos, hogy könnyen. Ahogy az sem, hogy sokgólos mérkőzésnek leszünk majd a szemtanúi, de abban azért bízunk, hogy igazán közönségszórakoztató meccset fognak játszani a felek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső