Németország – Magyarország: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 22.
2021. Június 23. Szerda, 21:00 Fußball Arena München
Németország
vs
Magyarország

Volt szerencsém a Magyarország – Franciaország találkozót a helyszínen élvezni, és… Leírhatatlan, felejthetetlen élmény volt. És egyáltalán nem bánom, hogy tévedtem, sőt… Kifejezetten örülök annak, hogy nem jött be a tippem. A magyar válogatott olyan játékot rakott le az asztalra, amelyre méltán lehet büszke minden egyes magyar, és remélhetőleg a folyton kritikusokat is el tudták hallgattatni a srácok egy időre. Ismerjük a magyar mentalitást, egy esetleges németországi vereség után ezek az emberek újra elő fognak jönni, de élvezzük ki, ameddig nincsenek itt.

Vagy inkább hallgattassuk el őket ismét! Szerdán sorsdöntő összecsapás előtt a magyar csapat, Marco Rossi legényei egy győzelemmel a legjobb 16 között lennének. Egy olyan csoportban, ahol Franciaország, Németország és Portugália szerepel. Mi ez, ha nem csoda?!

Körülbelül 26 éve követem a magyar válogatott játékát. És sosem volt ennyire szerethető, harcias, hősies és csupaszív csapata az országnak, akiket egyszerűen jó nézni.

Bármi is lesz a vége Jogi Löw együttese ellen, mi csak elégedettek lehetünk és büszkék.

Kezdjük a Németország – Magyarország beharangozóját!

Mi történt a második körben?

Dióhéjban összefoglaljuk, hogy az Európa-bajnokság második mérkőzésén mi történt a csapatainkkal.

Portugália – Németország

Néhol igazán szürreális jelenetekkel volt tarkítva a portugál – német meccs, például négy perc alatt két öngólt is láthattunk. De nem ezzel kezdünk, előtte is volt esemény.

Például Cristiano Ronaldo gólja! A 15. percben Németország végezhetett el szögletet, ám a labdát kifejelték, három passzal Manuel Neuer kapuja előtt voltak, Diogo Jota nagyon önzetlenül az üresen álló Ronaldo elé passzolt, sakk és matt. Gyönyörű támadás volt.

Ami viszont ezután jött, arra nem igazán lehet szavakat találni. A 35. percben Gosens erőből középre lőtt labdájába Rubén Dias tette bele úgy a lábát, hogy a játékszer védhetetlenül vágódott a bal alsóba, négy perccel később pedig Raphael Guerreiro talált a saját kapujába. Valóban szürreális jelenetek, hihetetlen pech, de a lényegen nem változtatott, hogy ki volt a gólszerző, Németország megfordította a mérkőzést.

És a németek nem álltak le, szimplán ledarálták az EB-címvédőt. Az 51. percben megszerezték „első góljukat”, Kai Havertz vágott kapuba egy centerezést középről, és a harmadikat gyorsan követte a negyedik, egy óra elteltével a (majdnem) két gólpasszt kiosztó Robin Gosens is betalált.

Teljes sokk, 4-1 a németeknek úgy, hogy még 1-0-ra a portugálok vezettek. Innen már csak a szépítés sikerült, a 67. percben Diogo Jota gólja zárta a meccset.

A csoport egyelőre elég hektikus, és még bizony beleszólhatunk abba, hogy ki jut tovább és ki esik ki…

Előző meccs eredménye
2016.06.04.Barátságos Mérkőzés
németország
2:0
magyarország
Barátságos Mérkőzés
2010.05.29.Barátságos Mérkőzés
magyarország
0:3
németország
Barátságos Mérkőzés
2004.06.06.Barátságos Mérkőzés
németország
0:2
magyarország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Magyarország – Franciaország

Pontszerzés a világbajnok ellen. Álmomban sem hittem volna, hogy ezt valaha megélem, és látom, a saját szememmel, a Puskás Arénából. Elképesztő élmény volt. A menet, a szurkolás, a hangulat, a meccs… Minden stimmelt. Kár azért az Antoine Griezmann gólért, de így sem panaszkodhatunk, fantasztikus eredményt értünk el.

Marco Rossi egy helyen változtatott, Lovrencsics Gergő helyett Nego Loic kezdett, aki anno még az U19-es francia válogatottban is megfordult, aztán a sors végül úgy döntött, hogy belőle magyar válogatott legyen.

Azon talán senki nem akad fent, hogy a franciák irányították a találkozót, de a magyarok rengeteget futottak, minden egyes francián sokszor ketten-hárman csüngtek, egyszerűen nem hagytuk élni őket. Ettől függetlenül Karim Benzema lövésénél szükség volt Gulácsi Péterre (Gula még a kipattanót is fogta, bár a Barca játékosa ekkor már lesen volt, így, ha bemegy sem gól).

Kylian Mbappé fejese sem sokon múlt, de a Jóisten itt is fogta a kezünket. A 31. percben Karim Benzema is mellé lőtt egy nagy ziccert, érezhetően nőtt a nyomás a védelmünkön, és félő volt, hogy még a félidő előtt gólt kapunk.

De nem kaptunk. Sőt, mi rúgtunk egyet. Ami valami egészen hihetetlen volt. Fiola Attila szaladt el a baloldalon, kényszerítőzött Sallai Rolanddal, majd Pavard mellett betört a tizenhatoson belülre, és Lloris mellett a kapuba lőtt. 56 ezer ember (- a franciák) üvöltött fel egy emberként, az emberek a büféből szaladtak vissza, idegenek ölelték egymást, nekem is kijutott pár kósza ölelés és pacsi.

Ha van ember, aki megérdemelte ezt a gólt, az bizonyosan Fiola, aki öt évvel ezelőtt egy sérülés miatt maradt le a nagy menetelésünkről.

A második félidőben számítani lehetett a még komolyabb támadásokra, hatalmas nyomásra, ami jött is. De Gulácsi Péter elképesztő formában védett, amit csak lehetett, azt kiszedte.

Végül a 68. percben egy elkerülhető gólt kaptunk, sok hiba végén Antoine Griezmann volt eredményes.

Az egyenlítés után természetesen a győzelmet is meg akarták kaparintani Pogbáék, de a magyar válogatott hatalmas szívvel, és legalább három tüdővel rendelkezett, mert ennyit futni…

Pontot raboltunk a világbajnoktól. Mindenki lesajnált minket, de Marco Rossi legényei bebizonyították, hogy ez nagy kár volt…

Összefoglalás

Sanszos, hogy nem jutunk tovább, hogy Németországban végül vereséget szenvedünk. De egyáltalán nem érdekel. Vagyis, értitek, érdekel, de én akkor is büszke leszek, ha kapunk Münchenben egy hármast.

A németek a portugálok ellen nagyot mentek, de a két öngól is közrejátszott, hogy Fernando Santos fiai ennyire szétessenek mentálisan.

A német csapatból többen hiányozni fognak, a mai tréningről hiányzott Ilkay Gündogan, Mats Hummels, Thomas Müller és Lukas Klostermann is, Leon Goretzka viszont felépült és valószínűleg ő fogja helyettesíteni klubtársát, Müllert.

A mieinknél egyedül Szalai Ádám játéka kérdéses, a Mainz csatárát a 26. percben kellett lecserélni a franciák ellen, de úgy tűnik, hogy tudja majd vállalni a játékot Münchenben.

Ha nem, akkor Nikolics Nemanja és Hahn János is készen áll a bevetésre. Hahn egyébként megérdemelné, sajnálom, amiért eddig mindkét meccskeretből kimaradt, holott ő az idei bajnokság gólkirálya.

A portugálok ellen bíztunk, a franciák ellen nem. Most mit csináljunk?

Már csak babonából magunk ellen kéne fogadnom, a francia válogatott ellen bejött.

Reménykedem egy jó eredményben, de közben tudom, hogy szinte lehetetlen legyőzni Németországot hazai pályán. Bár, az északmacedónoknak sikerült.

Eddig sosem fogadtam magyar győzelemre ezen az EB-n. Itt az ideje elkezdeni. Természetesen most megengedhető, hogy a szívünkkel fogadjunk, de ti is tudjátok, hogy mi a reális tipp erre a meccsre. Mi most ezzel megyünk szembe…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső