Svédország – Lengyelország: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 21.
2021. Június 23. Szerda, 18:00 Saint Petersburg Stadium
Svédország
vs
Lengyelország

Menjünk is tovább, szerdán ugyanis befejeződnek a csoportkör mérkőzései, még négy találkozó van hátra, aztán jön két nap szünet… Nem is tudjuk, mit csináljunk ebben a két napban, annyira hozzászoktunk már a meccsdömpinghez.

Svédország – Lengyelország találkozó lesz az első a szerdai játéknapról, holnap pedig a maradék három mérkőzés következik.

Lengyelországtól többet is vártunk meg nem is. Sejtettük, hogy fél év alatt nem lehet összerakni egy ütőképes gárdát, ezt a lengyel szövetségnél talán egy kicsit eltaktikázták, de az biztató, hogy Spanyolország ellen le tudtak ikszelni.

Svédország viszont győzött, és a tabella élére ugrott. A képlet egyszerű: Ha Larssonék nyernek, csoportelsők, ha ikszelnek, akkor is megvan a továbbjutás, de az nem tiszta, hogy első vagy második helyen – ez a spanyol – szlovák meccstől is függ -, ha kikapnak, akkor lehet probléma.

Az E jelű csoport az egyik legnyitottabb, itt még valóban minden előfordulhat, szóval vágjunk is bele!

Mi történt a második körben?

Dióhéjban összefoglaljuk, hogy az Európa-bajnokság második mérkőzésén mi történt a csapatainkkal.

Svédország – Szlovákia

Janne Anderson elégedett volt saját csapatával, amiben az égegyadta világon semmi meglepetés nincs, a hősiesen küzdő sárga-kékek egy pontot meg tudtak tartani a spanyolok ellen. Néhol meleg volt a pite, a labdával alig találkoztak, de a La Roja a kapu előtt fene mód gyenge volt, így egy gólnélküli döntetlent játszottak egymással.

Szlovákia szintén jól kezdett, ők Lengyelországot 2-1-re győzték le, a ferencvárosi Robert Mak lőtte az első, Martin Skriniar a második gólt. Stefan Tarkovic két helyen változtatott (Anderson változatlan csapatot küldött pályára), kikerült Hromada és Haraslin, bekerült Hrosovsky és Koscelnik.

Nem sok kifejezetten gyenge mérkőzés volt eddig az EB-n, de ez top5-be való. Az első félidőben szinte kaput sem találtak a játékosok, a kapusoknak meg sem kellett izzadniuk. A svédek ugyan többet birtokolták a labdát, de ezzel sokra nem mentek, így néhány embernek megváltás volt a félidei hármas sípszó, és reménykedhettek egy jobb folytatásban.

Az első igazán jó lövést az 50. percben eresztette el Ondrej Duda, és bár ez is fölé szállt, de ebben legalább volt fantázia. A másik oldalon Alexander Isak 16 méteres bombájába repült bele egy szlovák védő, ez sem volt (lett volna) rossz kis löket.

Szűk tíz perccel később Olsen és Dubravka is megmutatta, hogy nem rozsdásodtak be, mindketten egy fejest ütöttek szögletre, és bár a szlovák próbálkozást leshelyzet előzte meg, attól még a védés hatalmas volt.

Ezt követően a svédek egyértelműen átvették az irányítást, és fejeseikkel valódi veszélyt teremtettek, ám de sem Danielson, sem pedig Isak nem volt pontos.

A 75. percben jött a fordulópont: A csereként pályára lépő Robin Quaison kapott remek indítást, eltolta a labdát Dubravka lábai között, a Newcastle portása viszont elütötte őt, büntető. A labda mögé Emil Forsberg lépett, aki igazán jó tizenegyeslövőnek számít, és ezt most is megmutatta, nagyon pontos volt az RB Leipzig középpályása.

A hátralévő időben még Alexander Isak önzőzött el egy lehetőséget, így a legvégéig izgulniuk kellett a svédeknek, de 95 perc után már megnyugodhattak, nyertek 1-0-ra, és hatalmas lépést tettek a továbbjutás felé.

Előző 5 meccs eredménye
2004.06.05.Barátságos Mérkőzés
svédország
3:1
lengyelország
Barátságos Mérkőzés
2003.09.10.EB-selejtező 2004
lengyelország
0:2
svédország
EB-selejtező 2004
2003.06.11.EB-selejtező 2004
svédország
3:0
lengyelország
EB-selejtező 2004
1999.10.09.EB-selejtező 2000
svédország
2:0
lengyelország
EB-selejtező 2000
1999.03.31.EB-selejtező 2000
lengyelország
0:1
svédország
EB-selejtező 2000
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Spanyolország – Lengyelország

A megújult spanyol csapat az első meccsén képtelen volt beverekedni egy gólt a svéd válogatottnak, de a játékkal úgy különösebb probléma nem volt. Szépen járatták a labdát, helyzetbe is kerültek, ott viszont minden kimaradt.

Luis Enrique kapott kritikát, amiért a jó szezont futó Gerard Morenot kispadon hagyta a svédek ellen, most viszont bekerült a Villarreal támadója, méghozzá Ferrán Torres kárára.

Paulo Sousa ha akarta sem tudta volna ugyanazt a tizenegyet pályára küldeni Grzegorz Krychowiak piros lapja miatt, de a portugál még a szerkezetbe is belenyúlt, így egy egészen más lengyel csapatot láthattunk.

A Leeds United középpályása, Mateusz Klich próbálkozott először, izmos lövése a háló tetején kötött ki, nagyon veszélyesen kanyarodott a jobb felső fölé a labda, ám Unai Simon is rajta volt, ha kapura megy, minden bizonnyal védett volna a Bilbao hálóőre.

A spanyolok is lövöldöztek, de azok közül egyik sem volt annyira veszélyes, mint Klich bombája.

A 25. percben végül megtört a spanyol jég, Gerard Moreno középre, a védelem mögé passzolt labdáját Álvaro Morata passzírozta a kapuba, és bár a partjelző először lest intett, a VAR körzővel-vonalzóval megvizsgálta az esetet, és felülbírálta a zászlós embert.

A hajrában Gerard Moreno szabadrúgása alig ment mellé, Swidersky meg a kapu torkából lőtt fölé, meg még volt egy lengyel kapufa, de 1-0-s hazai előnnyel mentek pihenni az öltözőbe a fiúk.

Az 52. percben a sokadik lengyel helyzet már beakadt. A gól szerzője Robert Lewandowski volt, aki Jozwiak beadását bólintotta kapuba, Aymeric Laporte-ot egy kissé arrébb rakta, de nem annyira, hogy ezt szabálytalanságnak ítéljék meg.

Pár perccel később visszavehették volna a vezetést a spanyolok, mivel Moder taposott rá Moreno bokájára, és így büntetőhöz jutottak, de a sértett a jobboldali kapufát találta el, a kipattanót meg Morata lőtte mellé.

A 84. percben még egy meccslabda maradt ki, Morata öt méterről lőtte Szczesnybe, klubtársába a bogyót.

Két meccs, két döntetlen, ez a spanyol mérleg, de Lengyelország sem áll túlságosan jól, jelen pillanatban ők az E csoport sereghajtói.

Összefoglalás

Megmaradhat a 3-5-2-es felállás a lengyeleknél, a kezdőbe pedig visszakerülhet Krychowiak, a gyengébben futballozó – és egyébként meg is sérülő Modert válthatja majd.

Ami a svédeket illeti: Janne Andersonnak nincs oka ezúttal sem változtatni, jó hír számukra, hogy Dejan Kulusevski a szlovákok ellen már leülhetett a padra. Nem hinnénk, hogy kezdőbe kerül a lengyelek ellen, de hogy már kap pár percet, az biztos.

Nem mostanában játszott ez a két csapat egymás ellen, viszont a mérleg elég egyoldalú, 5-ből 5 meccset a svédek nyertek.

Nekik most elég egy iksz is, de egyáltalán nem dőlhetnek hátra, mert szerencsétlen eredmények esetén saját továbbjutásukat kockáztatnák meg, ami jelen pillanatban csak egy karnyújtásnyira van.

Van egy biztonsági(nak tűnő) tippünk erre a meccsre, ez pedig az 1X volna, a svédek negyedik gólja nem kaptak gólt, viszont a lengyelek utóbbi 10 meccsükből 9-en rúgtak.

A másik tippünk pedig az, hogy 2,5 gól fölött végeznek a csapatok, mert… Mert egész egyszerűen menniük kell előre. Mindkét csapatnak. Bízom benne, hogy egy igazi adok-kapok alakul ki. Azt tudnánk szerezni, aztán meg győzzön a jobb.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső