Olaszország – Svájc: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 14.
2021. Június 16. Szerda, 21:00 Olimpico di Roma
Olaszország
vs
Svájc

Szerdára már csak az esti mérkőzéssel vagyunk adósok számotokra. Az Olaszország – Svájc mérkőzést személy szerint nagyon várjuk, de ez leginkább az olasz csapatnak, és a nyitómeccsen bemutatott játékuknak köszönhető.

Korábban – a nagy és hosszú veretlenség ellenére – nem igazán számoltak velük a végső esélyesek közt, de a törökök ellen mutatott játék után már egyre többen gondolják úgy: Olaszországnak van esélye Európa trónjára felülni.

Az ellenfél persze hálás volt, a törökök mélyen tudásuk alatt játszottak, ehhez mondjuk kellett az is, hogy a szervezett védelem és középpálya ne engedje kibontakozni őket.

Svájc nehéz helyzetbe került. Jó esélyük volt legyőzni Wales válogatottját, ám nem koncentráltak eléggé, a helyzeteik nagy része kimaradt – egy kivételével -, és Kieffer Moore-t nem tudták megfogni, a Cardiff csatára pedig így ki tudott egyenlíteni. Egy nyerhető mérkőzést nem sikerült behúzni…

A találkozót a Stadio Olimpicoban rendezik, ez is csak azt erősíti bennünk, hogy az Azzurri újabb győzelmet arat majd szerdán este. Vágjunk bele!

Mi történt az első körben?

Dióhéjban összefoglaljuk, hogy az Európa-bajnokság első mérkőzésén mi történt a csapatainkkal.

Törökország – Olaszország

Ahogy arról már beszámoltunk, ez volt az Európa-bajnokság nyitómérkőzése, és a megnyitó nagyon színvonalas volt, igazán méltó az EB-hez. De most nem megyünk bele, mi minden történt a kezdő sípszó előtt, inkább csak a mérkőzés eseményeivel foglalkozunk.

Az első félidőben olyan sok mindenről nem lehet beszámolni, arról viszont igen, hogy az olaszok hihetetlen nyomás alatt tartották a törököket. Senol Günes csapata szinte alig tudott átjutni a félpályán, Burak Yilmazt szinte csak akkor láttuk, ha lesre futott, míg az olasz játékosok könnyedén jutottak el Cakir kapujáig, de ott nem tudtak komoly veszélyt teremteni.

De ez nem azt jelenti, hogy unalmas lett volna a találkozó, Ciro Immobile fejese nem sokkal ment mellé, Manuel Locatelli lövését a kapus fogta, valamint volt egy jó fejes, ami Giorgio Chiellini buksijának volt köszönhető, de Cakir a léc alá tartó fejest kiütötte.

Volt egy olyan szituáció a lefújás előtt, ami kicsit borzolta a kedélyeket, Spinazzola beadása Zeki Celik kezét érte, ám a civilben rendőr játékvezető úgy gondolta, nincs itt semmi látnivaló.

A második félidőre jöttek a gólok – eddig az összes találkozó gólnélküli első félidőt hozott… -, de az elsőhöz szükség volt a törökökre is. Domenico Berardi jutott be az 53. percben a tizenhatoson belülre, középre adta a labdát a társat keresve, de Merih Demiral melléről a gólvonal mögé került a labda.

Kevesebb, mint negyedórával később újra lecsaptak az olaszok, Spinazzola lövése után a kipattanót Ciro Immobile helyezte kapuba, végül egy török hiba után a sakk-matt szituációt Lorenzo Insigne fejezte be.

Könnyed meccs volt, ahol a törököknek gyakorlatilag csak egy helyzetük volt, amit már 3-0-nál Burak Yilmaz hagyott ki.

Ennél sokkal több van ebben a török csapatban, de Roberto Mancini együttese ellen nem tudták megmutatni, mire is képesek.

Előző 5 meccs eredménye
2010.06.05.Barátságos Mérkőzés
svájc
1:1
olaszország
Barátságos Mérkőzés
2009.08.12.Barátságos Mérkőzés
svájc
0:0
olaszország
Barátságos Mérkőzés
2006.05.31.Barátságos Mérkőzés
svájc
1:1
olaszország
Barátságos Mérkőzés
2003.04.30.Barátságos Mérkőzés
svájc
1:2
olaszország
Barátságos Mérkőzés
1999.06.09.EB-selejtező 2000
svájc
0:0
olaszország
EB-selejtező 2000
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wales – Svájc

Ha a walesiek szemszögéből nézzük ezt a meccset, és egy pillanatra a statisztikára is rákukkantunk, akkor mondhatjuk, hogy a pontszerzés bravúr kategóriába tartozik. Wales 2016-ban nagyot ment, de még a legvérmesebeb walesiek is úgy gondolják, hogy ez az eredmény öt évvel később megismételhetetlen.

Tény, hogy változott a keret, de véleményünk szerint inkább erősödött, csakhogy a többiek is erősebbek lettek.

A találkozó első félidejére nem akarunk sok karaktert pazarolni, mert annyi minden nem történt, de azért a legfontosabb jeleneteket ne hagyjuk ki.

Egyrészt Haris Seferovicról kell beszámolni, akinek ezen a délutánon nagyon nem ment, több gólhelyzetet is kialakítottak számára, forintos labdákkal, de egyszer sem találta el a kaput.

Yann Sommernek viszont akadt védenivalója, egy balról érkező beadást Kieffer Moore bólintott kapura, ám a Gladbach portása kiütötte a labdát.

A második félidő elején egy másik Gladbach játékos került főszerepbe: Breel Embolo. A Seferovic mellett kezdő 24 éves csatár sokkal jobban jtászott, mint az első negyvenöt percben, és már elég korán megszerezte a vezetést csapatának.

Nem sokkal később Embolo újra gólt rúghatott volna, de ezúttal nem járt sikerrel.

Telt-múlt az idő, és úgy tűnt, Svájc győzelemmel kezd, de aztán ékezett Kieffer Moore, és mind a 196 centijére szükség volt ahhoz, hogy az egyenlítést megszerezze a hajrában.

Az utolsó tíz perc hozott még izgalmat, mert Mario Gavranovic egy perccel pályára lépését követően hálóba talált, de a dolognak volt egy szépséghibája: Az, hogy lesen volt.

Így az 1-1-es eredmény egyben a végeredmény is lett.

Összefoglalás

Hát, nehéz mit mondani az után, hogy az olaszok hogyan játszottak. Egyértelműen ők számítottak a csoport esélyesének, és ez az első meccs után sem változott. Sőt, egyre biztosabbak vagyunk abban, hogy ez így lesz. Az Azzurri még gólt sem kapott az elmúlt öt mérkőzésén, ellenben rúgott 18-at.

A PSG jobbhátvédjére, Alessandro Florenzire úgy néz ki, hogy Mancini nem számíthat, a játékost még a törökök elleni meccsen a félidőben kellett lecserélni. Svájc is nyolc mérkőzés óta veretlen, de a teljesítmény nem annyira meggyőző. Itt is elég régen volt már közös meccs, több mint tíz éve. de legutolsó három meccsük egyikén sem született döntés, kétszer lett 1-1, egyszer pedig 0-0.

Lehetséges, hogy Mancini egy kicsit megforgatja a csapatot, talán már Marco Verratti is játékra készen áll, és esélyes, hogy Domenico Berardi helyett majd Federico Chiesa kezd majd.

Ha ezt a meccset is nyerik, akkor a harmadik körre, Wales ellen lehet pihentetni a legjobbakat.

Petkovic is változtathat, a remekül beszálló Gavranovic válthatja majd a walesiek ellen csak szenvedő Haris Seferovicot.

Hogy mire számítunk mi? Ezúttal is gólokra. 2,5-nél többre, emellett pedig olasz győzelemre. Most nem olyan simára, mint a törökök ellen, de afelé hajlunk, hogy Chiesáék a meccs után hat ponttal fogják vezetni a tabellát.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső