A Bundesliga Visszafogott Téli Átigazolásai – I. Rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 09.

Már túl vagyunk egy angol, két olasz és egy magyar zuhanyhíradón, még hátra van a német és a spanyol téli átigazolási időszak összefoglalója. Előbbivel kezdem. A németek elég visszafogottak voltak, alig történtek változások, de azért akad egy-két szaftosabb történet, amiért megéri leütni párszor a billentyűzetet.

Ahogy szoktuk, haladjunk szépen, sorjában!

Az első öt

Ezúttal is szétválasztom a tabellát, erre egyrészt a jobb átláthatóság kedvéért van szükség, másrészt az első öt csapat olyan szinten volt inaktív a piacon, hogy nem éri meg egy-egy külön bekezdést szánni rájuk.

Máris itt van a címvédő, jelenlegi listavezető Bayern München, akik épp a Klubvilágbajnokság döntőjére készülnek. Hansi Flick nem gondolta, hogy bármilyen erősítésre szüksége volna, de miért is lenne? Kőkemény ez a Bayern München, talán még mindig ők a világ legjobb csapata, ezt a felvetést pedig a Tigres ellen majd meg is tudják erősíteni.

Így hát egyetlen új arc sem tűnt fel az edzéseken, mindössze két játékost küldtek el, őket is a fejlődésük reményében. Joshua Zirkzee tavaly robbant be az első keretbe, a fiatal holland kilenc meccsen lépett pályára, ezeken négy gólt szerzett, így rögtön Robert Lewandowski helyettesévé lépett elő. Idén sem a BuLi-ban, sem a harmadik ligás tartalékcsapatban nem rúgott gólt, a Bayern pedig jónak látta, ha szerez egy kis első osztályú tapasztalatot (a címvédőnél nem fér be az első csapatba), így kölcsönadták a Parmának, akik a kiesés elől menekülnek. Zirkzee-re akár fontos szerep is hárulhat ebben a csatában.

A másik távozó az amerikai Chris Richards, aki szintén tavaly mutatkozott be az első csapatban, idén is jutott neki három meccs, de Süle, Alaba vagy Boateng mellett nem sok sót ehet meg. Ő a Hoffenheimbe ment, első meccsét azonnal végigjátszotta.

Folytassuk a Leipziggel, az itteni egyik igazolás bizony közel áll a szívünkhöz, ugyanis Szoboszlai Dominik a Salzburgtól csatlakozott Julian Nagelsmannékhoz. Pályára ugyan még nem léphetett, de a visszatérés – pontosabban a bemutatkozás – már nagyon közel van. Ő lett egyébként az egész Bundesliga legdrágább játékosa, ami a téli transzfereket illeti.

A harmadik helyen álló Wolfsburg szintén elégedett lehet a keretével, fantasztikusan teljesítenek idén, épp ezért csak egy játékost hoztak fel az utánpótlásból, őt sem azért, hogy folyamatosan pályára lépjen, hanem hogy legyen hova nyúlni, ha beüt a krach. Tim Siersleben középső védő, aki szép jövő elé nézhet, de egyelőre negyedikszámú hátvédként számolnak vele.

Szoboszlai Dominikot a második legjobb igazolásnak szavazták meg a német drukkerek, de ki lett az első? Luka Jovics – és most már a Frankfurtra koncentrálunk – a Real Madridtól tért vissza kölcsönben előző csapatához, hiszen a királyiaknál szinte semmit nem játszott. Frankfurtban azonban magára talált, eddigi öt fellépésén háromszor talált kapuba, pedig minden alkalommal a padról szállt be.

Távozott viszont egy kedvenc a csapattól, Bas Dost mostantól a Club Brugge színeiben folytatja. A 34 éves szintén közönségkedvenc David Abraham karrierje utolsó évére/éveire hazaigazolt a Huracánhoz, míg Danny da Costát a Mainz vette kölcsön.

A Leverkusen három játékost is magához csábított, mindhármat Nagy-Britanniából: Timothy Fosu-Mensah neve ismerős lehet, ő a Manchester Unitedben (nem) játszott, Demarai Gray balszélsőként bevethető, és aprópénzért vásárolták a Leicestertől, Jeremie Frimpongot pedig mi is láthattuk a Fradi ellen, a Celtic szélvészgyors jobbhátvédje 11 millió euróba került.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A felsőház többi tagja

Idén mind a Borussia Dortmund, mind a Mönchengladbach egy kicsit (vagy épp nagyon) gyengélkedik, most csak a tabella hatodik és hetedik helyét foglalják el. Marco Rose továbbra is bízik a csapatában, és továbbra is bízik a fiatalokban, ugyanis két szinte tinédzser-korú játékossal bővült a Gladbach kerete. Joe Scally az USA-ból, a New York City FC-ből jött, 18 esztendős és jobbhátvédként bevethető, míg Kouadio Koné egy évvel idősebb, és a másodosztályba kiesett Toulouse középpályása volt. Utóbbi a tavaszt egyébként kölcsönben korábbi csapatánál tölti.

Edin Terzic és a dortmundi vezetőség a bakik ellenére nem gondolta, hogy erősíteni kellene, az utánpótlásból hoztak egy szem csatárt, Steffen Tigges-nek nem hiszem, hogy sok idő jutna a Bundesligában, de van még ideje…

A Freiburg – Union Berlin – VfB Stuttgart hármassal zárom az első részt, a maradék nyolc csapat pedig holnap kerül terítékre, köztük azokkal a csapatokkal, akik – a többiekhez képest – valódi nagybevásárlást tartottak.

Szóval, Freiburg… Sallai Rolandék még a Dortmundnál is csendesebbek voltak, ezt pedig azért mondom, mert senki, szó szerint senki nem érkezett hozzájuk a télen. Távozóból is csak kettő van, Luca Itter a BuLi 2-es Greuther Fürth-be, míg Amir Abrashi a svájci első osztályban szereplő FC Baselhez távozott kölcsönbe.

Az Union Berlin remekül szerepelt ősszel, de most kisebb hullámvölgyben vannak, legutóbbi négy meccsükön egy pontot sikerült gyűjteni. Korábban álltak a dobogó közelében is, most a kilencedikek.

Náluk azért van miről beszélni: Nikolai Kemlein írhatta alá profi szerződését és került fel az első csapat keretéhez, ő kapusként tud segíteni a csapaton, de a legtöbbször a cserepadon fog helyet foglalni. Petar Musa viszont több játéklehetőséget fog kapni, ebben szinte biztos vagyok. A Mainz ellen debütált a cseh csatár, akit a Slavia Praha adott kölcsön. 18 perc alatt gólt nem tudott szerezni amúgy.

A Slavia Prahánál 33 mérkőzésen 11-szer volt eredményes.

És akkor mára utolsóként jöjjön az újonc Stuttgart, akik véleményem szerint egy dolgos nyári időszak elé néznek, a keret több tagja már most kapós, Silas Wamangitukát, Nicolas Iván Gonzálezt vagy épp Sasa Kalajdzicot nem lesz egyszerű feladat megtartani.

Itt sem volt új érkező, két játékosukat viszont elengedték, Ailton a dán FC Midtjyllandhoz, Maxime Awoudja pedig a harmadik ligás Türkgücü Münchenhez igazolt.

Mára ennyi, holnap folytatjuk a többiekkel!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső