A bwin az Európa-liga és az Európa Konferencia-liga hivatalos partnere lett

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 08.

A tegnapi napon jelentették be a felek, hogy a bwin és az UEFA forradalmi partnerséget kötött egymással. Ez azt jelenti, hogy ettől az évtől kezdve a bwin – amely piacvezető a világ sportfogadási irodái között – az UEFA Európa-liga és az UEFA Európa Konferencia-liga hivatalos partnerévé vált.

A Bajnokok Ligája kistestvérének hívott Európa-liga és az idén elindult Európa Konferencia-liga tehát innentől partneri kapcsolatban áll a világ egyik legnagyobb fogadóirodájával. A két sorozatban összesen 55 ország 2016 csapata vesz részt, közülük 64 a csoportkörtől kezdve, amikor a partneri kapcsolat életbe lép. De pontosan mit is jelent ez?

A bwin fogadóirodáról

A bwin az Entain vezető sportfogadási márkája. Az Entain a világ egyik legnagyobb sportfogadási és játékcsoportja, amely online és kiskereskedelmi szektorban is működik. A csoport márkák széleskörű portfólióját üzemelteti, úgy, mint: Coral, Eurobet, Ladbrokes, Partypoker, Ninjacasion és az Optibet.

Emellett Az USA-ban is jelen vannak, közös vállalatuk, a BetMGM az amerikai sportfogadási piac kínálta lehetőségeket hivatott kihasználni. Összesen 27 szabályozott piacon rendelkeznek engedéllyel, az MSCI által AA értékelést kaptak.

A csoport másik nagy vállalása, hogy 2035-re teljesen megszüntesse saját szén-dioxid kibocsátását, mellette pedig számos karitatív kezdeményezést támogatnak.

A partneri megállapodás részletei

„Hivatalos fogadási partnerként a bwin nagy láthatóságot kap mindkét sorozatban. A márka megjelenik az interjúk hátterében és a stadionokban, beleértve a pálya menti reklámplakátokat, valamint a két UEFA verseny honlapján és közösségi médiájában. A partnerség kulcsfontosságú eleme lesz az UEFA és a bwin közös erőfeszítésének, amely a felelősségteljes szerencsejáték népszerűsítését és a sport integritásának biztosítását fogja kezdeményezni.

A partnerség kezdetére a bwin elindította a betresponsibly.info weboldalt, amelyen népszerűsíti a bwin és az anyacég (Entain) biztonságos szerencsejáték kezdeményezéseit, valamint bemutatja a felhasználók számára elérhető eszközök széles skáláját, amellyel teljesen kézben tarthatják szerencsejáték szokásaikat.” – írják hivatalos közleményükben a felek.

A bwin, és a fogadóirodát tulajdonló anyacég, az Entain már régóta szerepet vállal az európai futballvilágban. Először Németországban vetették meg a lábukat, ahol a DFB (Deutscher Fußball Bund) hivatalos partnerei lettek. A fogadóiroda emellett szponzorálja több német első-, és másodosztályú csapatát is, mint például a Borussia Dortmundot, az 1. FC Kölnt, az Union Berlint, a Dynamo Dresden és az FC St. Paulit.

A portugál bajnokság is az ő nevüket viseli, miután 2006 és 2008 között már szponzorai voltak az elsőosztályú bajnokságnak, idén ismét sikerült megállapodást kötniük a luzitánokkal, a bajnokság pedig a Liga Portugal bwin nevet viseli, ahogy Belgiumban is hivatalos sportfogadási partnerként vállalnak szerepet.

Emellett a bwin a kosárlabdában is jelen van, ők az Olympiacos Piraeus Basketball Club nagyszponzorai, valamint az Euroleague Basketball hivatalos szponzorai.

Nyilatkozatok

Mindkét fél pozitívan és derűsen tekint a közös megállapodásra. Stephan Heilmann, az Entain Digital Europe ügyvezető igazgatója a következőket mondta:

Büszkék vagyunk arra, hogy az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga hivatalos partnere lehetünk, más jelentős nemzetközi márkák mellett. A partnerség számos izgalmas lehetőséget biztosít, hogy bővítsük kínálatunkat az ügyfeleink számára, illetve, hogy új, egyedi élményeket és tartalmakat teremtsünk nekik.

Ezenkívül egy fantasztikus platformot is ad a bwin-nek, hogy szerte a világon elérje a rajongókat a szabályozott szerencsejáték törvényekkel rendelkező piacokon, kiemelve a legjobb termék és a legfelelősségteljesebb szerencsejáték környezet páratlan kombinációját.

Az UEFA részéről pedig Guy-Laurent Epstein marketingigazgató nyilatkozott:

Örömünkre szolgál bemutatnunk a bwin-t, mint az első Hivatalos Sportfogadási Partnerünket az egyik kupasorozatunkhoz Hivatalos Partner szinten. A bwin márka, ami úgy határozza meg magát, hogy nagyon közel áll a rajongókhoz, szenvedélyes a labdarúgás, valamint a Európai labdarúgó klubok iránt, kiválóan illeszkedik a mi kupasorozatainkhoz.

A bwinnel kötött partnerség lehetövé teszi az UEFA számára, hogy nyitottabban vegyen részt a sportfogadási szektorban, valamint nagyobb hozzáférést biztosít a sportfogadási piac információihoz és támogatáshoz mind a sport integritása, mind pedig kereskedelmi szempontból.

A bwin világelső a felelős sportfogadások terén, gazdag és régóta fennálló hagyományokkal rendelkezik a labdarúgáshoz kötődő partnerségekben, támogatva a klubokat, szövetségeket és versenyeket világszerte. A szponzorációkkal kapcsolatos kiterjedt tapasztalataik felbecsülhetetlen hozzájárulást jelentenek mindkét kupasorozatunkhoz.

A megállapodás tehát ettől az idénytől indul, és összesen három szezonon keresztül tart.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső