A hajrára fordulva – Serie A

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 29.

Sorozatunk negyedik részében az olasz első osztályú bajnokság hátralévő 10 (van, akinek 11) fordulóját próbáljuk meg megtippelni. Ahogy az előző részekből már megszokhattátok, most is kitérünk arra, kik a bajnokesélyesek, kik azok, akiket jövőre az európai kupasorozatok valamelyikében láthatunk, kiknek van esélye arra, hogy elhagyják az első osztályt, valamint most is megnézzük az idei szezon pozitív és negatív meglepetéseit.

A bajnoki cím és a dobogó

Kilenc éve ül a Juventus a Serie A trónján, azonban úgy tűnik, hogy a jubileum nem lesz meg. Ami sikerült Maurizio Sarrinak, az úgy néz ki, hogy nem fog sikerülni Andrea Pirlonak. Az egykori világklasszis irányító nyáron vette át a munkát Torinóban, de ez egyelőre nem egy tündérmese. A Bajnokok Ligájából kiestek, a bajnokságban pedig csak a harmadik helyet foglalják el. A futball olaszországi fellegvára Milánó lett, kétszeresen is, ugyanis az első és a második helyen az Internazionale és az AC Milan tartózkodik. Sokáig – meglepetésre – a piros-feketék vezettek, aztán Antonio Conte csapata előzött, és azóta nem is adta vissza trónt. És úgy tűnik, hogy nem is fogja, előnyük a másodikkal szemben hat pont, a harmadikkal szemben pedig tíz pont.

Az Internek ráadásul van egy elmaradt mérkőzése, amit épp most, a koronavírus miatt nem tudtak lejátszani. Igaz, ilyenből a Juventusnak is van egy, ők még ősszel, a Napoli ellen nem léptek pályára. Először az az ítélet született, hogy a zebráké a három pont, de végül a nápolyiak fellebbezését elfogadták, le kell majd játszani a meccset.

Nagy csodának kellene történnie ahhoz, hogy ne a kék-fekete milánói együttes legyen a bajnok, ami már az elmúlt években is érett, de most juthatnak csúcsra Lukakuék. Bőven van lehetőségük a hibázásra is, elnézve az üldözőiket, a Juventus például az utolsó meccsén hazai pályán kapott ki az újonc Benevento együttesétől.

Nézzük a három csapat hátralévő bajnoki mérkőzéseit! Az Inter számára a legnehezebb feladatok közé a Napoli és a Juventus elleni idegenbeli mérkőzés tartozik, valamint lesz még egy Inter – AS Roma, ami necces lehet. Persze idén is láttunk már olyat, hogy Dávid meglepte Góliátot, szóval nem szabad leírni mondjuk a Sassuolot…

Stefano Pioli együttese véleményem szerint inkább már arra gyúr, hogy meg tudja őrizni a második helyet. Nyilván nem lesznek boldogtalanok, ha az Inter bukdácsolni kezd, de ezt már ők sem nagyon tartják valószínűnek. És tekintve, hogy a Milan elmúlt szezonjai nem úgy sikerültek, ahogy azt a szurkolók szerették volna, már ez is nagy szó lesz.

Nekik is lesz legalább három kőkemény meccsük: Először utaznak Rómába, hogy a Lazio ellen küzdjenek meg, majd Torinóban lesz jelenésük a Juventus ellen (igazi hatpontos meccs lesz…), az utolsó fordulóban pedig az Atalanta otthonába látogatnak.

Jöjjön a Juventus csapata! Rangadóval indítanak a válogatott szünetet követően, de ez a mérkőzés csak azért nevezhető rangadónak, mert a városi rivális, a Torino lesz az ellenfél. A sorsolás alapján az öreg hölgynek lesz a legnehezebb dolga szerény véleményem szerint: A Torino meccs után egyből pótolják a Napoli elleni bajnokit, aztán utaznak Bergamóba az Atalantához, az utolsó három forduló pedig kész „rémálom”: Jön a Milan, utaznak a Sassuolohoz, majd a bajnokság utolsó fordulójában Juventus – Inter meccset rendeznek. Addigra viszont már bőven lehet, hogy eldől a bajnoki cím sorsa.

Az élmezőny

Az Atalanta együttesét azért ebbe a kategóriába tettem, mert bár ugyanannyi pontjuk van, mint a Juventusnak, de a Juve számára még ott van az az elmaradt meccs… Ettől függetlenül benne van a pakliban, hogy a Juventus 9 bajnoki cím után még a dobogóra sem fér fel.

Elég szoros itt a mezőny, közel van egymáshoz a JuveAtalantaNapoliAS Roma négyes, itt még bizony bármi lehet. És azt se felejtsük el, hogy a már nem kupaindulást érő hetedik helyen ott a Lazio is a maga kis 49 pontjával.

Utána egy nagyobb szakadék, 10 pont az előnye Inzaghiéknak a Sassuoloval szemben, Ciccio Caputoék tehát nem szólnak majd bele az élmezőny sorsába.

Egy kisebb gödör, egy-két rossz eredmény már elegendő ahhoz, hogy valamelyik csapat lépéshátrányba kerüljön, így minden megszerzett egység aranyat érhet.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A kiesőjelöltek

Egy csapattól szerintem már kezdhetünk búcsúzni, a Crotonétól. Ők azok, akik tavaly a Serie B-ben másodikként – jelentős távolságra – végeztek a Benevento mögött, ami így automatikus feljutást jelentett. A Serie A-s kabát viszont nagynak bizonyult, 28 forduló alatt szerzett 15 pontjuk jól mutatja, hogy osztálykülönbség van a Crotone és a többiek között.

Nagy szívfájdalmam, hogy a Parma együttesével kell folytatnom a sort, akik ugyan még egy jelentős formajavulás után bent maradhatnak, de eddig ez a javulás nem igen látszott. 19 pontjuk van, őket a Cagliari – Torino kettős előzi meg. Előbbinek 22, utóbbinak 23 pontja van, talán – ismétlem, TALÁN a Benevento és az afölött álló együttesek biztonságban vannak.

Szóval a Parma – Cagliari – Torino hármasból nagy valószínűséggel ketten ki fognak esni, minden más a meglepetés kategóriába lenne sorolható.

A Torino van lépéselőnyben, egyrészt ők várják a legjobb pozícióból a hajrát, másrészt egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. A Sassuolo elleni találkozóra nem tudtak kiállni, mivel rengetegen megfertőződtek a csapatból. Később a Lazio elleni meccsükre sem utaztak el, ott viszont már nem fogadták el a halasztási kérelmüket, a három pontot megkapták Milinkovic-Savicék.

Az év pozitív csalódásai

Egyértelműen az AC Milannal kell kezdenem. Piolit kezdetben nem igazán akarták a szurkolók befogadni, most viszont lassan szobrot emelhetnek neki. A tar mester egy rettenetesen jó kis csapatot rakott össze, ahol a fiatal tehetség, és a rutinos róka is tökéletesen megfér egymás mellett. Zlatan Ibrahimovic szárnyal – amikor nem sérült -, mellette pedig Calhanoglu, Kessié, Theo Hernández is pazar teljesítményt nyújt. Számomra pozitív csalódás még a Hellas Verona, ők az új Parma számomra, illetve kiemelném még a Lazio együttesét. Talán most egy kicsi képzavar lehet a fejekben, hogy miért, de megmagyarázom: Tavaly underdogként végeztek a negyedik helyen, de míg szinte mindegyik riválisuk erősített, ők most sem tudtak sokat költeni…

Az év negatív csalódásai

Persze, hogy a Juventusszal kezdem. Hiába a rengeteg nagy név, ez az idény most nem sikerült. Jöhet még egy trófea a vitrinbe a Szuperkupa serleg mellé, de ez senkit nem vigasztal. A 10. bajnoki cím nem lesz meg, természetesen az olaszok már pletykálják Pirlo elküldését, Zidane érkezését, meg még körülbelül 10 másik pletykát… Meglátjuk majd, a vezetőség ad-e még egy esélyt a rutintalan szakvezetőnek. A másik negatív csalódás számomra a Parma együttese. Roberto D’Aversa egészen a harmadosztályból juttatta fel a csapatot, majd nyáron váratlanul elküldték. A helyére érkező Fabio Liveranival az együttes csak szenvedett, így megváltak tőle, és visszahozták D’Aversát tüzet oltani. Egyelőre a lángok nem csillapodnak, sőt egyre magasabbra csapnak fel…

Zárom soraim, ez lett volna a Serie A esélylatolgatásáról szóló kis összefoglaló. Már csak egy liga maradt ki a topbajnokságok közül, holnap a Ligue 1 lehetséges forgatókönyvével fogunk majd foglalkozni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső