A Hűség Példaképe: Interjú Kokéval

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 január 10.

A hírek és tippek mellett a jövőben alkalomadtán egy-egy interjút is közzé fogunk tenni itt a blogon. Ezúttal Koke állt a Transfermarkt csapatának rendelkezésére, akik arról kérdezték többek között, hogy milyen érzés lehúzni egy teljes karriert egyetlen csapatban, hogy van-e esélye csapatának a Bajnokok Ligájában, illetve, hogy a vörös fúriának, vagyis a spanyol válogatottnak milyen esélyei vannak a katari világbajnokságon?

K.: A klubhűség egyre inkább kihalófélben van a futballban. Mit gondolsz arról, hogy a játékosok két-három évente klubot váltanak? Te továbbra is kitartasz az Atletico mellett?

V.: Nem könnyű egész életeben, az egész karriered során ugyanabban a klubban szerepelni. Mindenkinek megvan a maga élete, saját maga dönt a jövője felől. Vannak, akik szeretnének sok helyen játszani, új városokat megismerni, kipróbálni magukat mindenhol, ahol erre lehetőségük adódik. Ez teljesen természetes. És vannak olyanok is, mint én, akik otthonra leltek az első csapatukban, és imádják azt a klubot, ahol játszanak. Mindig az volt az álmom, hogy itt, az Atletico Madridnál fejezezem be a pályafutásom. Ha a klub is így akarja… Az biztos, hogy rajtam nem fog múlni semmi.

K.: Mi az, ami az Atletico Madridot számodra különlegessé teszi?

V.: Az emberek, a szurkolók, és az, hogy együtt haladunk a célunk felé. Olyan itt játszani, mint egy nagy család részesének lenni. Sokan, akik egykoron ezt megtapasztalták elmondták nekem, hogy sosem éltek át ehhez foghatót.

K.: 2014-ben és 2016-ban is bejutottatok a Bajnokok Ligája döntőjébe. Képes lehet az elkövetkező évben, években magasba emelni a trófeát?

V.: Ez a célunk, ezért harcolunk. Rettenetesen nehéz eljutni a Bajnokok Ligája fináléjába, ez hatalmas munka. De mindig azért dolgozunk, hogy minél tovább jussunk. Voltunk már ott, ahogy te is említetted. Miért sikerülhetne ez a jövőben? Miért ne nyerhetnénk meg az első Bajnokok Ligája-trófeánkat?

K.: Januárban töltöd be a harmincat (Koke azóta be is töltötte, szombaton volt meg a tripla X – a szerk.). Mennyire vagy elégedett az eddigi pályafutásoddal? Van hiányérzet benned?

V.: Mindent feláldoztam a karrierem érdekében, kemény munkával és sok áldozattal jutottam el idáig. Úgy gondolom, hogy eddig a pontig elégedett lehetek. Kisfiú korom óta ennél a klubnál vagyok, és nem könnyű egyhelyben maradni, főleg, ha profi futballista az ember. De a nap végén mégis büszke vagyok arra, amit eddig elértem. Nem csak azokra a címekre, amiket a csapattal megszereztem, hanem arra, hogy azt csinálom, amit szeretek, és ott, ahol szeretek lenni. Összességében teljesen elégedett vagyok a pályafutásommal.

K.: Valószínűleg ott leszel Katarban, a Világbajnokságon. Mik a spanyol válogatott esélyei szerinted?

V.: Remélem, hogy igazad van, és ott lehetek a srácokkal Katarban. Sok esélyes van, de remélem, Spanyolország újra felérhet a csúcsra. Miért is ne? Bízom abban, hogy mindebben én is részt vehetek.

K.: Kik lesznek a spanyolok legnagyobb riválisai?

V.: Sok jó csapat van. Brazília, Argentína, Németország… Bárki nyerhet, mindenki nagyon magas szinten játszik. Nem tudnék csak egyetlen egy csapatot megnevezni…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A leglojálisabb aktív futballisták

Koke tehát fiatalkorától kezdve az Atletico Madrid csapatát erősíti, máshol még profi karrierje során nem is játszott, és ha minden így megy tovább, akkor nem is fog. Az elnyűhetetlen középpályás 525 márkőzést játszott a matracosok mezében, ez idő alatt 46 gólt szerzett, és kiosztott több, mint száz asszisztot.

Kétségtelen, hogy Diego Simeone egyik legfontosabb láncszeme, a szurkolók is imádják, és nem csak a játéka miatt, hanem azért is, mert mindig maradt a csapatnál, akkor is, amikor az Atleticonak nem ment úgy a játék, mint ahogy az elmúlt években.

A szurkolók imádják, ha egy játékos hű ahhoz a csapathoz, amelyikhez aláír, ahol elkezdi pályafutását. A Transfermarkt az interjú apropóján összeszedte azon játékosok listáját, akik több, mint egy évtizede szolgálják csapatukat. Most ők következnek:

A klubhűség tehát nem halt ki, ahogy a fenti játékosok példája is mutatja…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső