A Legnagyobb Tehetségek a CIES Szerint – I. Rész

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2023 május 03.

Meglepő, de kellemes hír látott napvilágot a közelmúltban. A CIES Football Observatory nevű svájci csoport minden évben elkészíti azt a listát, amelyen a legtehetségesebb játékosok kapnak helyet, akik egy vagy két éven belül nagyot alkothatnak, és megismeri őket a világ. Többségüket a sport – vagy a sportfogadás – kedvelői már régóta ismerhetnek, de minden évben jut fel olyan játékos is a listára, aki kevésbé van szem előtt.

Az idei listát nemrég adták ki, és szerepel rajta egy magyar fiú is. Nem hiszem, hogy az olvasóknak be kellene mutatni őt, Kerkez Milosról van szó, az AZ Alkmaar labdarúgójáról, akit úton-útfélen dicsérnek szerte Európában, és kivétel nélkül minden egyes szakértő azt állítja, hogy hatalmas jövő előtt áll.

Ez a cikk azonban nem csak róla, hanem még másik 9 fiatalról szól, haladjunk szépen sorban:

10.: Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund)

Moukokot a tapasztaltabb drukkereknek nem kell bemutatni. Már 13 évesen szórta a gólokat a Borussia Dortmund utánpótlásában, és a felnőttek között is megállja a helyét. Olyannyira, hogy Hansi Flick magával vitte Katarba is. Tény, hogy egy rendkívüli tehetségről beszélünk, ám az ő sztorijának is megvan az árnyoldala. Egyes hírek szerint ugyanis a ghánai szülőktől származó Youssoufa nem is 19 éves, hanem legalább 22. Ez pedig piaci értékén sokat rontott, vannak pletykák, miszerint a Newcastle United ezért lépett vissza a támadó szerződtetésétől.

9.: Ángelo Gabriel (Santos)

Nos, ő kifejezetten az a futballista, akiről még nem hallottunk itt, Európában, de fogunk. És Brazíliában már ismerik a 17 esztendős szélsőt, aki jelenleg a Santos futballistája. Hatalmas ígéret, aki gyorsaságáról és kiváló cselezéséről ismert. Úgy szlalomozik a pályán, mint a legnagyobbak, nem hiába hasonlítják őt Neymarhoz.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

8.: Endrick (Palmeiras)

A tavalyi évben robbant be a köztudatba, és a Palmeiras felnőtt csapatába Endrick, akiért – nem túlzás -, fél Európa sorban állt. A 16 esztendős támadót a jövő brazil válogatottjának alappillérjének tartják, aki elképesztően cselez, rendkívül gólérzékeny, és a semmiből is képes helyzetbe kerülni.

Sokáig csábította őt Florentino Perez és a Real Madrid, végül Endrick beadta a derekát. Egyelőre kölcsönben még a Palmeirasban fejlődik, de hamarosan csatlakozik a blancókhoz.

7.: Kerkez Milos (AZ Alkmaar)

Nos, ő az, akit aztán tényleg egy magyarnak sem kell bemutatni. A Győrből induló labdarúgót maga Paolo Maldini csábította Milánóba még tinédzser korában, de a piros-feketéknél nem igazán kapta meg a lehetőséget, ezért váltott, és a holland AZ Alkmaar futballistája lett.

Ez remek döntésnek bizonyult, Kerkez kiteljesedhetett, a baloldalon bárhol bevethető, jól tud védekezni, és támadó szélsőként sem utolsó. Jelen pillanatban a Benficát pletykálják, ő lehet Alex Grimaldo utódja, akiért állítólag a Barcelona áll sorban. Pedig nem feltétlenül kellene nekik balbekk, mert ott van:

6.: Alejandro Baldé (FC Barcelona)

Ő is a semmiből robbant be, 19 esztendős és a Barca mellett a spanyol válogatottban is egyre többször követel helyet magának a kezdőcsapatban. Villámgyors játékos jó beadásokkal, egyelőre még nem túl erős védekezéssel. Ezen azonban még bőven lehet javítani, hiszen a srác még a 20-at sem töltötte be.

Holnap érkezünk a cikk második részével, ahol az öt legtehetségesebb fiatal ígéretet vesszük górcső alá. Ígérem, lesz pár ismerős a listán!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső