Hatgólos Őrület a San Siroban

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2023 április 21.

Szentül meg voltam győződve arról, hogy a Benfica jó eredményt érhet el az Inter otthonában. Roger Schmidt csapata ugyan kiesett, de egy percig sem kell szomorkodniuk. Ez az Inter most valóban jobb volt. Ebből azonban lehet építkezni, és jövőre újfent megpróbálni. A portugál gárdának most arra kell fókuszálnia, nehogy lecsússzanak a Liga Portugal trónjáról… Az Inter pedig mindent egy lapra tesz fel, a bajnokságot innentől fogva elengedik, és csak a BL-re fognak koncentrálni…

Inter – Benfica: 3-3

G.: Barella, Martínez, Correa ill. Aursnes, A. Silva, Musa

Továbbjutott az Inter 5-3-as összesítéssel.

Bár az edzésen összeugrott egymással André Onana és Marcelo Brozovic, mindketten a kezdőbe kerültek. Az őket lenyugtató Romelu Lukaku viszont megint a cserepadon találta magát. A védelemben, a középpályán és a csatársorban sem volt meglepetés.

A másik oldalon sem, visszakerült a kezdőbe Nicolas Otamendi, aki az első mérkőzést eltiltás miatt csak a lelátóról vizslatta, egyébként más változás Schmidt csapatában sem volt.

A kezdőcsapatok:

Inter: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Brozovic, Mkhitaryan, Dimarco – Dzeko, Martínez

Benfica: Vlachodimos – Gilberto, A. Silva, Otamendi, Grimaldo – Chiquinho, Florentino – Rafa Silva, J. Mario, Aursnes – Ramos

A Benfica győzelmét vártam a mérkőzéstől, arra gondoltam, hogy a bajnokságban csak gyengélkedő – és már csak a hatodik helyen levő – Inter átmenti gyenge formáját a BL-visszavágóra is. Ám a kék-feketék nem így tettek, és a Benfica is több hibát követett el ezen az egy meccsen szinte, mint a szezon eddigi összes találkozóján.

Az Inter a kétgólos előny tudatában is támadott, és az első támadásából gól is született. Ismét Nicoló Barella volt a gólszerző, aki az első meccsen is betalált. Ezúttal azonban nem fejjel vette be Odysseas Vlachodimos kapuját, hanem lábbal. Nem is akármekkora gólt rúgott, 12 méterről csavart a jobb felsőbe. Ez a 13. perc eseménye volt, az Inter pedig innentől még nyugodtabb lehetett.

A 30. percben veszélyeztett először a vendég együttes, Alex Grimaldo szabadrúgását védte Onana. Hét perccel az eset után aztán jött az egyenlítés, Rafa Silva beadását Fredrik Aursnes fejelte a hálóba.

Ez fel kellett volna pörgesse a vendégeket, de az Inter magabiztosan őrizte az összesített kétgólos előnyét. A második félidő elején – véleményem szerint – hibázott a játékvezető, amikor Aursnes és Martínez párbaja után nem ítélt tizenegyest a vendégeknek, akkor talán minden máshogy alakult volna, és Lautaro Martínez negatív hős lett volna. De nem az lett, épp ellenkezőleg.

Egy óra elteltével ugyanis az argentin gólt szerzett, Federico Dimarco centerezésébe tette bele a lábát.

A második gólt egy harmadik is követte, ezúttal a csereként pályára lépő Inzaghi-kedvenc, Joaquin Correa vette be Vlachodimost kapuját, a görög kapus erről a gólról sem tehetett.

Becsületére váljon a vendégeknek, még ekkor sem adták fel, pedig ők is tudták, hogy negyedóra alatt nem fognak négyet rúgni az Internek.

Ha négyet nem is, kettőt azért sikerült. A 86. percben egy szabadrúgást a fiatal Antonio Silva bólintott be, majd a hosszabbítás ötödik percében a csereként pályára lépő horvát, Petar Musa egyenlített ki.

Túl későn jött a Benfica magához térése, a gól után két perccel a meccset lefújták, így az Inter készülhet az elődöntőre, ahol majd a városi rivális, az AC Milan lesz az ellenfelük.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső