A PSG Két Hétre Felfügesztette Lionel Messit

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 május 03.

Lionel Messi kétségtelenül a világ egyik legjobb labdarúgója. Ha nem a legjobb. Ám most klubcsapatánál, a Paris Saint-Germainnél megmutatták, hogy ő sem több, mint a csapat többi futballistája. Mivel Messi a hétvégi bajnoki meccs után engedély nélkül utazott el Szaúd-Arábiába, klubja két hétre felfüggesztette őt.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy ennek szakítás lesz a vége, a 35 esztendős argentin, aki hétszer nyerte el az Aranylabdát, a szezon végén távozik a francia fővárosból.

Messi és a be nem váltott remények

Lionel Messi valószínűleg önszántából sosem hagyta volna el Barcelonát. Miért is tette volna? Bálványként imádták, a klub legnagyobbjai között emlegették (sőt emlegetik őt a mai napig), a csapat vezére volt, vitathatatlanul szerepet játszott mindenben, ami a Barcelonával kapcsolatos. Olyan dolgokra volt befolyása, amire egyetlen másik játékosnak sem. Egyszóval Lionel Messi Katalóniában igazi kiskirály volt.

Azonban a pénz közbe szólt, és Lionel Messi új szerződésével hiába trükköztek, a pénzügyi fair-play miatt végül nem tudták őt leigazolni.

Messi könnyek között köszönt el Barcelonától, pár nappal később pedig már Paris feliratú pólóban jelent meg a Charles de Gaulle repülőtéren, és hamarosan aláírta a szerződését a PSG-vel.

Ezzel Nasser El-Khelaifi egy olyan triót hozott össze Párizsban, amit leginkább csak a Football Managerben lehet (és ott is csak csalással). Messi mellett Neymar és Kylian Mbappé rohamozta az ellenfelek kapuját.

Az argentin zseninek azonban az első éve csalódást keltően zárult. A bajnokságot a csapat ugyan megnyerte, de ebben Messi nem sok szerepet játszott.

25 bajnoki találkozón lépett pályára, a BL-ben pedig hét meccsen játszott. A két sorozatban összesen 11 gólt szerzett és kiosztott 14 gólpasszt. Ez azért annyira nem rossz, de az ő szintjén mégis csalódást keltő.

Messi második szezonja

Az argentin 2022-ben csúcsra ért, Argentína hosszú évek után újra világbajnok lett, és ez a csapatkapitány remek játékának is köszönhető volt. Lionel Messinek Párizsban is jól ment a játék, de a csapat ezúttal sem tudta hozni a legfőbb elvárást: Simán kiestek a Bayern Münchennel szemben a Bajnokok Ligájából.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A szurkolók egyre többször találták meg Messit, volt több olyan alkalom is, amikor kifütyülték.

A távozás egyre valószínűbb

Már ekkor felmerült, hogy a szezon végén lejáró szerződését nem újítja meg, és egyre többször került szóba egy esetleges barcelonai visszatérés. A legfőbb akadályt megint a pénzügyi fair-play betartása jelentheti, valamint az, hogy Messi új kihívásokra vágyik. És hiába tudja jól, hogy tárt karokkal fogadnák, vannak még ezzel néhányan így. Állítólag az is előfordulhat, hogy az argentin Madridban köt ki. No nem a Realnál, hanem az Atleticonál. Rodrigo de Paul, válogatottbeli csapattársa állítólag mindent megtesz ennek érdekében, de lássuk be azt, hogy ennek nem túl nagy a realitása.

Egy fokkal érdekesebb lehet a szaúdi ajánlat, 200 millió eurós éves fizetést ajánlott az al-Hilal, ha Messi odamegy, valamint David Beckham csapata, az Inter Miami is nagyon küzd, hogy megszerezzék maguknak egy szezonra őt.

De az igazi mégis az lenne, ha nevelőegyesületébe térne vissza. Tegyük hozzá, hogy a Newell’s Old Boysnál nem mindenki látná őt szívesen, nemrég az utcán üzentek a támadónak.

A büntetés

De hogy a lényegre egy pillanatra visszatérjünk: Messi vasárnap, a Lorient ellen elveszített bajnoki mérkőzésen végig a pályán volt, ezt követően pedig Szaúd-Arábiába utazott, ugyanis az országnak ő a turisztikai nagykövete. A hírek szerint kért engedélyt a csapattól, amit eleinte meg is kapott, ám állítólag később ezt visszavonták az edzésterv megváltozása miatt.

Az elkövetkezendő két hétben Messi nem csak nem léphet pályára, de az edzéseket sem látogathatja. Ez pedig egy újabb jelzés azoknak, akik még bíznak Messi hosszabbításában. Ne tegyék, jövőre az argentinnak már csak hűlt helyét lehet megtalálni Párizsban.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső