A Világbajnokság Csapatai: Hollandia

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 14.

Pár tippet már olvashattatok a mai napon, megkezdtük a felkészülést a Világbajnokságra, amely vasárnap 17:00-kor veszi kezdetét egy Katar – Ecuador mérkőzéssel. Ahogy a tavalyi Európa-bajnokságon, most is végigvesszük az összes csapatot, amelyek kiharcolták jelenlétüket a tornára. Elsőként Hollandia legjobbjaival kezdünk.

Louis van Gaal csapata egyike a legesélyesebb együtteseknek a VB-n, de ez nem meglepő, az Oranjét általában a legjobbak közé várják. Okkal teszik mindezt, a válogatott a múltban többször is ott volt a tűz közelében. Háromszor (1974-ben, 1978-ban és 2010-ben) is ezüstérmet szereztek, 2014-ben a bronzérmet szerezték meg, míg 1998-ban negyedik helyen zártak.

A győzelem tehát még várat magára, de egyre többen gondolják azt, hogy idén jöhet el a várt áttörés. A megfelelően erős játékoskeret mellett Louis van Gaal miatt mondják, hogy Hollandia csapata idén történelmet írhat.

Annyit még megjegyeznék, hogy LvG irányította a csapatot 2014-ben, amikor Brazíliában a harmadik helyen végeztek.

Az út a VB-ig

Nagyon izgalmas csoportba került Hollandia a 2022-es selejtezőben. És bár majdnem végig az élen tartózkodtak szinte (nehezen indult, egy törökök elleni súlyos vereséggel), a végén azért meleg volt a pite. Hollandia végül Törökországot és Norvégiát (meg a többieket) utasította maga mögé, hét mérkőzésüket nyerték meg, kétszer ikszeltek és egyszer kaptak ki.

A sorozatot egyébként még Frank de Boerral kezdték meg, őt váltotta van Gaal, első mérkőzésén Norvégiában játszottak döntetlent. Aztán szépen beindult a szekér, és jött egy törökök elleni 6-1, Gibraltárnak szintén hatot rúgtak. A csapat legeredményesebb játékosa Memphis Depay lett, aki 12 gólja mellett az asszisztokkal sem állt hadilábon.

A VB selejtező után aztán szépen meneteltek a Nemzetek Ligájában is, Belgiumot, Lengyelországot és Walest is maguk mögé utasították, ötször győztek és egyszer ikszeltek.

A keret tagjai

Louis van Gaal okozott némi meglepetést a keret kihirdetésekor. Egyrészt a kapuban ott van a 38 esztendős Remko Pasveer, aki nemrég volt első alkalommal válogatott, a mester kedvence, Justin Bijlow, valamint Andries Noppert, aki Jasper Cillessent és Mark Flekkent is megelőzte.

A védelemből kimaradt Sven Botman, de nagyjából más meglepetést nem lehet felfedezni. A középpályán már igen. Egyrészt kimaradt Donny van de Beek és Ryan Gravenberch, ami bár első hallásra talán meglepetés, reálisan nézve jó döntést hozott a szövetségi kapitány. Mióta eligazoltak az Ajaxból, nem igazán játszottak, Gravenberch csak perceket kap, van de Beek még annyit sem. És utóbbi mostanában sokat bajlódott sérüléssel is.

Ott lesz viszont az Ajax felfedezettje, Kenneth Taylor, valamint Xavi Simons, a PSV sokoldalú játékosa.

Elöl kimaradt Arnaut Danjuma, bekerült viszont a nemrégiben sérüléssel bajlódó, és a klubcsapatából kieső Noa Lang, valamint Vincent Janssen neve is meglepetés lehet sokaknak.

A teljes keret:

Kapusok: Justin Bijlow (Feyenoord), Remko Pasveer (Ajax), Andries Noppert (Heerenveen)

Védők: Nathan Aké (Manchester City), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Bayern München), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale), Daley Blind (Ajax), Denzel Dumfries (Internazionale), Tyrell Malacia (Manchester United), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen)

Középpályások: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta), Xavi Simons (PSV), Kenneth Taylor (Ajax)

Támadók: Steven Bergwijn (Ajax), Memphis Depay (FC Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Vincent Janssen (Antwerp), Luuk de Jong (PSV), Wout Weghorst (Besiktas), Noa Lang (Club Brugge)

A szövetségi kapitány

Hosszú és gazdag karrierje volt Louis van Gaalnak, aki a torna legidősebb szövetségi kapitánya, 71 éves most a mester. Nem csak válogatottak élén láthattuk, hanem klubcsapatokban, edzette többek között az Ajaxot, a Bayern Münchent, a Manchester Unitedot és az FC Barcelonát is. Ez a mostani a harmadik alkalom, hogy Hollandiát vezeti, 2000 és 2002 között, valamint 2012 és 2014 között volt az Oranje első embere.

2014-ben a gárda Brazíliában a bronzérmet szerezte meg, és most is hasonlóban bíznak a szurkolók.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A kulcsjátékos

Az idei holland válogatottban több játékos is főszereplő lehet. A védelemben ott van Virgil van Dijk, a Liverpool játékosa, aki vezérszerepet ölthet magára, de említhetnénk a selejtezők gólkirályát, Memphis Depayt is, aki azonban klubcsapatában parkolópályára került, mióta Xavi ül a kispadon. A csatár mostanában sérülésekkel is bajlódott, de ha egészséges, akkor sem sok idő jut neki Robert Lewandowski, Raphinha, Ansu Fati és Ousmane Dembélé mellett…

Mellettük még kiemelném Cody Gakpot, akit több éve üldöznek sztárcsapatok, a legkitartóbb mindmáig a Manchester United. A PSV Eindhoven csapatkapitánya ékként, szélsőként és a csatárok mögött meghúzódva is kiváló teljesítményre képes, benne van a pakliban, hogy ő lesz az, aki majd a hátára veszi az együttest.

A felfedezett

A csapat legtöbb tagja nyitott könyv számunkra, hiszen hétről hétre láthatjuk őket a legjobb bajnokságokban. Azonban az Eredivisie egy kicsit háttérbe szorul az avatatlan szemek számára, több olyan játékos is előtérbe kerülhet, akik a holland bajnokságban futballoznak. Például Xavi Simons, aki anno megjárta a Barcelonát és a PSG-t is, ám a kevés játéklehetőség miatt Hollandiába szerződött, ahol kezd kiteljesedni, és esélyes, hogy olyan jövő vár rá, amilyenre korábban számítottak a szakértők.

Szintén nagy jövő áll az Ajax középpályása, Kenneth Taylor előtt, aki idén robbant be Alfred Schreuder együttesébe, valamint érdemes lesz figyelni Teun Koopmeinerst, aki ugyan már az Atalantában játszik, de még van neki feljebb. Az utolsó két játékos Vincent Janssen és Noa Lang, akik a belga élvonalban játsszanak, de egy jó VB-szereplés magasabb szintre juttathatja őket.

A várható kezdőcsapat

Nagyon bő Louis van Gaal kerete, mindegyik posztra jut legalább két olyan játékos, aki kezdőként is megállná a helyét. Így nehéz megtippelni, hogy mire számíthatunk majd a kapitánytól. Mi az alábbi csapatot küldenénk a pályára:

Pasveer – Timber, van Dijk, de Ligt – Dumfries, Berghuis, F. de Jong, Blind – Gakpo – Bergwijn, Depay

A menetrend

Hollandia hétfőn kezdi meg szereplését a Világbajnokságon, először Szenegál legjobbjaival fognak majd játszani. Ezt követi az Ecuador elleni találkozó, a csoport zárófordulójában pedig jön a rangadó, az angolok elleni mérkőzés.

Hamarosan érkezik az A csoport többi résztvevője is!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső