Akik Miatt Érdemes Lesz Futballt Nézni az Olimpián – II. Rész

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 23.

Tegnap tíz izgalmas emberrel indítottuk el azt a – kétrészesnek szánt – sorozatunkat, amelyben az olimpián szereplő játékosok közül mazsoláztunk. Nem kategorizáltuk őket semmilyen szempontból, nem a legjobb fiatalokat, a csiszolatlan gyémántokat kerestük, szimplán a jó, a legjobb játékosokat akartuk egy – pontosabban kettő – csokorba gyűjteni. Szerintünk, egyelőre jól haladunk, és a második részben sem lassítunk, itt is remek spílereket gyűjtöttünk össze.

1.: Diego Lainez (Mexikó)

A mexikói futball legnagyobb reménye – így jellemzik Diego Lainezt a közép-amerikai országban. Még mindig csak 21 esztendős, ám úgy tűnik, kissé megbicsaklott a karrierje. A Club Americából indult világhódító útjára, immáron harmadik szezonját húzta le a Real Betisben, és egyelőre nem tőle hangos a spanyol sajtó. Egyre több szerepet kap, először 12 meccsen vetették be, tavalyelőtt 15-re nőtt ez a szám, idén pedig már 21 bajnoki mérkőzést tudhat magáénak Lainez. Gólt azonban nem szerzett, és ez valahol aggasztó.

Az olimpián az első csoportmeccsen Mexikó meglepetésre kiütötte Franciaországot, Lainez kezdőként lépett pályára és 72 percet játszott. Az eredmény egy gólpassz, az ő beadásából fejelt a hálóba Alexis Vega.

Szerintünk megéri rá odafigyelni…

2.: Ritsu Doan (Japán)

Alapjáraton a PSV Eindhoven játékosa, ám a tavalyi szezont a Bundesliga egyik újoncánál, az Arminia Bielefeldnél töltötte. A jobbszélen bevethető játékos mély benyomást tett a németekre, hiszen nagy segítség volt a bent maradás kivívásában. 38 meccsből 34-en játszott, ezeken pedig öt gólt szerzett.

Idén visszatért Hollandiába, sorsa egyelőre bizonytalan, de szerintünk bőven lenne helye a holland ezüstérmesnél.

Amennyiben a vezetőedző nem tudja eldönteni, mi legyen, nézzen rá a japán válogatott meccseire, minden bizonnyal segít majd dönteni az, ahogy ott játszik Doan.

Erre tegnap már lehetett is lehetősége Roger Schmidtnek, Japán 1-0-ra verte Dél-Afrikát, Doan pedig kezdőként 84 percig volt a pályán.

3.: Antony (Brazília)

Rá már tavaly felfigyeltünk, ekkor robbant be a szélvészgyors brazil az Ajaxba. Nem is akárhogyan! A Sao Pauloban nevelkedő szélső egy csapásra a szurkolók kedvence lett, és Erik ten Hag is bízik benne, első szezonjában 32 bajnokin, 4 kupameccsen és 10 nemzetközi mérkőzésen vett részt, ezeken tíz gólt szerzett. Őrületesen technikás, gyors, és higgadt. Kicsit olyan, mint mondjuk Vinicius Jr., csak… csak jobb.

Ő is részt vett a németek lenullázásában, 73 percig volt a pályán.

4.: Marco Asensio (Spanyolország)

A spanyolok egyik túlkorosa, akit valószínűleg minden olvasónk ismer. Azért szerepel a listán, mert az elmúlt évek szerencsétlenségei ellenére továbbra is egy kiváló futballistáról van szó, aki talán idén végre tényleg maga mögött hagyhatja súlyos sérülését.

A Real Madrid szurkolói elégedetlenek voltak vele, Zinedine Zidane 48 mérkőzésen szerepeltette, a szélső viszont ezt csak hét góllal hálálta meg.

Saját bevallása szerint tavaly rengeteg alkalom volt, amikor fájdalommal a térdében játszott. Most majd meglátjuk, valóban túl van-e a nehezén.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

5.: Kang-In Lee (Dél-Korea)

Az anyagi gondokkal küzdő Valencia nincs túl könnyű szezonon. A legjobbjaitól meg kellett válni – méghozzá apróért… -, Javi Graciának pedig abból kellett főznie, amije van. Ez nem feltétlenül jelent gyenge keretet, de kétségkívül meggyengültek a denevérek. Szerencsére az ilyen helyzetek néha utat törnek a tehetségnek, Kang-In Lee pedig az együttes azon tagjai közé tartozott, akik jól teljesítettek, dacára, hogy a csapat az alsóházban végzett.

Mindössze 20 esztendős, egyértelműen ő a dél-koreai futball legnagyobb tehetsége jelen pillanatban. A jó szereplés másoknak is felkeltette a figyelmét, különösen Bruno Lage érdeklődéséről hallani, Lee abszolút beleillik a mester által elképzelt filozófiába, és az angol foci is jól állna neki. Mi legalábbis ezt gondoljuk.

Dél-Korea kikapott az első meccsén Új-Zéland ellen, nem ez volt Lee legjobb mérkőzése címeres mezben, 59 perc után lekapták a pályáról. Ennek ellenére hatalmas tehetség.

6.: Amos Pieper (Németország)

Észrevettétek, hogy a német válogatottból eddig senkit nem emeltünk ki? Nem volt direkt, bár ez a mostani német csapat kevésbé erős, mint az öt évvel ezelőtti, ezt a Brazília elleni tippben említettük már. Ebből a gárdából magasan kiemelkedik Amos Pieper, aki a Ritsu Doanhoz hasonlóan az Arminia Bielefeledet erősítette az előző szezonban. Ő nem kölcsönben, tehát az idei szezont is ott tölti majd, hacsak nem csap le rá valaki a nyár folyamán. Mert hát erről is szóltak már a hírek. Nem csak most vagy az elmúlt hetekben, már télen is szó volt arról, hogy a tehetséges védő klubot vált.

A Bielefeld legstabilabb pontjának nyugodtan lehet nevezni, a 2019/2020-as szezonban vált alapemberré – még a másodosztályban -, de a BuLi-ban is kitartottak mellette.

Részt vett a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokságon, a németek mindhárom csoportmeccsén kezdő volt, és végig is játszotta azokat.

Ha idén nem is, jövőre mindenképp „elvárjuk” tőle, hogy nagyobb csapatba igazoljon.

7.: Diego Carlos (Brazília)

Lehetne sorolni a tehetséges, figyelmünkre érdemes focistákat a selecaoban, de az elég monoton lenne, nem? Épp ezért Diego Carlos az utolsó, akit a brazil tizenegyből kiválasztottunk. Igaz, őt sem kell senkinek bemutatni, főleg nem a La Liga szerelmeseinek. Hamar a Sevilla alappillére lett, kemény, határozott, jól fejel, erőszakos – de jó értelembe véve. Még legalább öt-hat jó éve van a legmagasabb szinten, a hírek szerint a tavasz folyamán a Real Madrid komoly offenzívát indított érte, aztán – gondolom én – David Alaba érkezése miatt leálltak a projekttel a királyiak.

Diego Carlost Angliából is csábítják, nem is egy klub vetett rá szemet, például Jürgen Klopp csapata, a Liverpool is.

8.: Andre Pierre Gignac (Franciaország)

Nem, nem egy fiatal, rutintalan, de nagyon tehetséges játékos a következő a listánkon, hanem egy minden hájjal megkent, karrierje zenitjén már túllevő srác, Big Mac, azaz Andre Pierre Gignac. Sokkal nagyobb karriert is befuthatott volna (a Lorient-nál kezdte a pályafutását, onnan a Toulouse-hoz igazolt, majd jött öt szezon az Olympique Marseille-ben), de helyette hozott egy érdekes döntést: Mexikóba, a Tigreshez igazolt. Akkor huszonkilenc éves volt, számtalan kérője volt, de a mexikóiak voltak a legvonzóbbak számára. Hogy miért, az… Valószínűleg mindenki számára világos.

A Tigresnél mindenesetre a szurkolók kedvence, sőt talán az sem túlzás, ha bálványnak nevezzük. A csapattal háromszor Aperturát, egyszer Clausurát nyert, ezen kívül még öt diadalban vállalt főszerepet, többször választották a Liga MX legjobbjának.

Nagy öreg, akinek a rutinja segíthet a franciákon, bár az első mérkőzésen ez nem játszott. Épp kenyéradójának hazája ellen játszottak a gallok, az eredmény ismert: 4-1-re kikaptak Lainezéktől.

9.: Nehuen Perez (Argentína)

A tehetséges jobbhátvédre is érdemes lesz vetni egy pillantást, bár aki követi a spanyol elsőosztályú bajnokságot, azok már találkozhattak vele. Perez az Atletico Madrid játékosa, ám ott Renan Lodi és Hermoso mellett sok szerep nem jutott volna neki, így a több játéklehetőség reményében a Granadához távozott.

Ott sem számított stabil kezdőnek, csak tizennégy alkalommal volt kezdő, a potenciál viszont megvan benne. Még egy év kölcsön szerintünk benne van, de azt követően beverekedheti magát a matracosok kezdőjébe.

10.: Bryan Gil (Spanyolország)

Végül, de egyáltalán nem utolsósorban egy spanyol játékos következik, név szerint Bryan Gil. Az egyik legnagyobb ígéretnek számít, és a nyár egyik legjobb transzferét ütheti nyélbe a Tottenham, ha a Sevilla is belemegy. Friss hír, hogy 25 millió eurót és még mellé Erik Lamela játékjogát adná a londoni egyesület a 20 éves játékosért.

A tavalyi szezonban nagyot ment, 28 mérkőzésen négyszer talált a hálóba és három gólpasszt adott, a kevés jó teljesítmény egyike az Eibarban az övé volt. Merthogy a kieső gárdánál volt kölcsönben, de eredetileg a Sevilla játékosa.

Kérdés, hogy Julen Lopeteguinek milyen tervei vannak a játékossal… Erik Lamela és 25 millió nem rossz ezekben a vészterhes időkben, ám a srácban hatalmas a potenciál, nem hiába volt már háromszor spanyol felnőttválogatott.

Ők lennének a mi huszasunk, de biztosak vagyunk benne, hogy még sikerülne összehozni egy harmadik kört is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső