Álomcsapat: Akik Soha Nem Nyertek Bajnokok Ligáját

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2023 június 12.

Szombaton ért véget a Bajnokok Ligája idei szezonja, melynek végén a Manchester City emelhette magasba a trófeát. Már korábban is gondolkozóba estünk egy olyan álomtizenegy kapcsán, amely tagjai sosem foghatták kezükben a BL-serleget, az ötlet pedig akkor vált igazán valóságossá, amikor egy nagy (ha nem is az utolsó) mohikán, Zlatan Ibrahimovic bejelentette, hogy felhagy a focival.

A lista – mondanom sem kell – szubjektív, hiszen nagyon sokan beférnének ebbe a csapatba, de csak tizenegy helyünk van.

Kapus

Gianluigi Buffon

Gigi Buffon abszolút meghatározó alakja a 2000-es és 2010-es évek európai topfocijának, mind a Juventusban, mind az olasz válogatottban mutatott teljesítménye miatt. Hiába 45esztendős, a mai napig aktív, nevelőegyesületében, a Parmában játszik a nagy öreg, és majdnem fel is jutottak az első osztályba, végül azonban a Cagliari diadalmaskodott. Sosem fog már Bajnokok Ligáját nyerni, ez az egyetlen nagyobb trófea, amit nem tudott elhódítani a kiváló portás.

Védők

Lilian Thuram

Szintén a Juventus alapembere volt a világbajnoki és európa-bajnoki aranyérmes, Lilian Thuram. Karrierje során szintén számtalan címet nyert klubszinten is, UEFA Kupát, Olasz Kupát nyert, illetve az olasz bajnokságot sem egyszer nyerte meg a Juventus együttesével.

A pályán és azon kívül is egy igazi hős, hiszen visszavonulását követően szót emelt az azonos nemű párok örökbefogadása, valamint házasságkötésének legalizálásáért, illetve a rasszizmus háttérbe vonulásának, sőt eltűnésének érdekében.

Ha a BL-győzelem neki nem is jött össze, van két fia, akiknek ez még összejöhet. Marcus jelenleg (már nem sokáig) a Borussia Mönchengladbach játékosa, és több nagycsapat is figyeli, míg a fiatalabb, Kephren a Nice játékosa, és nemrég kapott meghívót a francia válogatottba.

Fabio Cannavaro

Fabio Cannavaro a futbalttörténelem egyik legjobb hátvédje. Sokat elárul róla, hogy hosszú idő után ő volt az első védő, aki Aranylabdát tudott nyerni. Erre azóta sem volt példa. Nem tartották eleinte nagy tehetségnek, magassága miatt úgy hitték, nem is lesz belőle jó védő, ám kitartásával, helyezkedésével és játékintelligenciájával folyamatosan rá tudott cáfolni a kétkedőkre.

Laurent Blanc

Sokak számára emlékezetes Laurent Blanc és Fabien Barthez legendássá vált kabalája, a kapusz feje búbjára nyomott puszi. A legtöbben erre emlékeznek Blanc-nal kapcsolatban, és valóban, a játékos fantasztikus pályafutását inkább válogatottban elért eredményeinek köszönheti.

Klubszinten is remek csapatokban szerepelt, és sikeres volt, ne essék félreértés, de a Bajnokok Ligája neki is kimaradt.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Középpályások

Patrick Vieira

Az Arsenal egykori kiváló középpályása jelenleg edzőként bontogatja a szárnyait, első valódi kísérlete nem sikerült jól, a szezon kétharmadánál kirúgták a Crystal Palace csapatától. Játékosként megannyi sikert átélt, klub-, és válogatottszinten egyaránt, egy feltűnően üres hely viszont van az otthoni vitrinben…

Cesc Fabregas

Vacilláltam, hogy Pavel Nedvedet vagy Cesc Fabregast válasszam be ebbe a csapatba, végül az utóbbi mellett döntöttem, noha kvalitásait tekintve a cseh játékmestert talán előrébb lehetne helyezni. Azért döntöttem így, mert már van elég Juventus-játékos ezen a listán…

Fabregas a Barcelonában nevelkedett, majd az Arsenalban vált klasszissá. Ha maradt volna, kétszeres BL-győztes is lehetne, hiszen a Barca 2009-ben és 2011-ben is győzni tudott.

Diego Maradona

A világ egyik legjobbjának tartották, egy egész generáció tudna mesélni arról, milyen cselei, milyen góljai, szólói voltak, BEK-et sosem tudott nyerni. Helyette VB-győztesnek mondhatja el magát, illetve 1990-ben az ő vezérletével lett bajnok a Napoli. Az idei szezonig az volt a csapat utolsó bajnoki címe…

Támadók

Zlatan Ibrahimovic

A jó öreg Zlatan… A svéd klasszis pár napja jelentette be, hogy nem folytatja gazdag pályafutását. A teste már nem bírja, egyre többször volt sérült, ami nem is meglepő, hiszen már a 42. évéhez közeledik.

A támadó nem csak fantasztikus karrierjéről marad emlékezetes, hanem hihetetlen góljairól és még hihetetlenebb dumájáról.

Ronaldo

Hittétek volna, hogy a brazil – vagy ahogy mások szólítják, az „eredeti” – Ronaldo soha nem nyert Bajnokok Ligáját? Pedig így van. Megfordult olyan nagycsapatokban, mint a Barcelona, az Inter vagy a Real Madrid, ez mégsem jött össze a 90-es és 2000-es évek egyik legjobb brazil futballistájának.

Dennis Bergkamp

Minden idők egyik legjobb holland futballistája, a cikk írójának top3-as listájának szereplője. Az Arsenal egykori támadója az ágyúsok színeiben háromszor nyerte meg a Premier League-et, négyszer az FA Kupát, valamint UEFA Kupát és KEK-et is nyert.

A legközelebb a sikerhez 2006-ban volt, amikor az Arsenal játszotta a Bajnokok Ligája döntőjét a Barcelona csapata ellen. Mivel Jens Lehmannt már 20 perc után kiállították, így Arsene Wenger taktikája felborult, a rutinos Bergkamp pedig nem léphetett pályára. Az Arsenal pedig 2-1-re kikapott.

Ez lenne tehát a mi tizenegyünk, de mondom, rengeteg nagyszerű labdarúgót kihagytunk, mint például Giorgio Chiellini, Pavel Nedved vagy Kun Agüero.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső