Bajnokok Ligája – A Főszereplők Nyilatkozatai

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2023 június 12.

Szombaton este szoros mérkőzésen, egyetlen Rodri-góllal sikerült felülmúlni a szezon egyik meglepetéscsapatát, az Intert a döntőben, így hosszú évek próbálkozása után Pep Guardiola a Bajnokok Ligájában feljutott a csúcsra a csapatával. Nem ez volt az egyetlen trófea, amit megnyertek idén Haalandék, az FA Kupában és a bajnokságban is diadalmaskodni tudtak. Történelmi bravúr ez, nem gyakran sikerül ez, legutóbb épp a városi riválisnak jött össze.

A mérkőzést követően a főszereplőket interjúvolták meg, akik szenvedélyesen beszéltek a mögöttük hagyott szezonról, és a mögöttük hagyott 90 percről. Most ezekből szemezgetünk.

Inter

„Még mindig nem tudom, végül hogyan nem tudtunk betalálni. Ennél sokkal többet érdemeltünk volna. Egy ilyen este után nem szeretnék senkit kiemelni, se elmarasztalni. A mérkőzés előtt is elmondtam, egyik játékosomat sem cserélném le másra, ma pedig a világ is látta, miért.”

„A találkozó után mindenkit egyesével megöleltem, fantasztikusak voltak. A szurkolók nyilván más végeredményt érdemeltek volna, de bízom abban, hogy boldogok amiatt, amilyen teljesítményt nyújtottunk.”

Ezt Simone Inzaghi, az olasz csapat vezetőedzője mondta, akit bő három hónappal ezelőtt a szurkolók még távol akartak tudni a Giuseppe Meazzától. A fiatal mester felállt a padlóról, és végül Olasz Kupa-győzelemig, bajnoki bronzéremig és BL-ezüstig vitte az Intert.

Röviden nyilatkozott néhány játékos is, érthető módon minden egyes szót úgy kellett harapófogóval kiszedni belőlük:

Nagyon csalódottak vagyunk, főleg, mert úgy kaptunk ki, hogy egyenrangú partnerei voltunk a Citynek
Federico Dimarco

„Szomorú vagyok, de egyben büszke is arra, amit ma a csapat tett a döntőben. – kezdte az értékelését Lautaro Martínez – Közel voltunk ahhoz, hogy hazavigyük a trófeát, a Manchester City nem dominálta a mérkőzést. A tervünk működött, mégsem lehetünk elégedettek, hiszen nem sikerült gólt szereznünk. Mondom még egyszer: Büszkének kell lennünk arra, amit elértünk, nem csak ma, hanem idén. Remélhetőleg ez egy fontos időszak kezdete.”

Denzel Dumfries hasonlóan érzett:

Nagyon nehéz beszélni arról, ami történt, az érzelmek ilyenkor elöntik az embert. Mindig nehéz elveszíteni egy döntőt, főleg, ha az olyan, mint a mai volt. Büszke vagyok a srácokra. Mindent beleadtunk, százszázalékot nyújtottunk, bátrak voltunk és egységesek.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Manchester City

„Először is szeretnék gratulálni az Internek. Tudom, mit éreznek az olaszok, két éve én is hasonlóan éreztem. A szavak ilyenkor nem segítenek a fájdalom feldolgozásában, de az óriási dolog, ha Európa második legjobbja lehetsz, márpedig az Inter Európa második legjobb csapata. A másik, amit kiemelnék, az a Manchester City igazgatói stábja – a sportigazgató, az ügyvezető, az elnök. Mert általában az a normális, hogy ha sok év után sem nyersz Bajnokok Ligáját, akkor kirúgnak. A City ereje viszont abban rejlik, hogy amikor nem nyer, a vezetőség azt mondja: legközelebb már győzni fogunk és folytatjuk, megyünk tovább, és végső soron ilyen a sport. Úgy néz ki, az idei sorozat meg volt írva a csillagokban.”

„Hosszú és fantasztikus utat tett meg a Manchester City, nyertünk öt bajnoki címet, különböző angol trófeákat, de a legszebb érzés, a csúcspont, hogy ezt az utat meg tudtuk koronázni a Bajnokok Ligája-trófeával is. Európában is diadalmaskodnod kell ahhoz, hogy azt mondják, igazán jó csapatod van. Mi ezt most megtettük. Az Inter is nagyon jó volt, de néha a szerencse elkerül – a Chelsea ellen például nem volt mellettünk, most viszont igen.”

Vigyázat, Real Madrid, már csak 13 BL-győzelemre vagyunk tőletek, ha elalszotok, hamar utol fogunk érti titeket! – mókázott nyilatkozata végén Pep Guardiola.

Jack Grealish a lefújást követően könnyekben tört ki, és nem tudta visszafogni ezeket az érzelmeket az interjú közben sem:

„Az ember ezért dolgozik az egész karrierje során. Borzasztó voltam ma, de nem érdekel. Ez a csapat, ez a stáb annyira különleges, megérdemeltük a győzelmet. Mindenki, aki ismer, tudja, hogy mennyire családcentrikus vagyok. Az ilyen pillanatokban azokra az emberekre gondolok, akik végig kísértek az utamon, és ilyenkor elérzékenyülök.”

„Valóra vált az álmom. Nem is tudom, hogy a csapattársaimmal hány évet vártunk erre” – mondta a mindent eldöntő gól szerzője, Rodri. – „Megérdemelték, megérdemeltük. Az elmúlt években annyira közel jártunk hozzá. Mindenkinek szeretnék köszönetet mondani. Nem volt könnyű, mert az Inter fantasztikusan védekezett és kontrázott. Küzdöttünk, mint az állatok. Ez a pillanat megismételhetetlen.”

„Hihetetlen, nehéz szavakba önteni, hogy mit érzek. Ma este történelmet írtunk. Mindkét csapatnak nehéz dolga volt. Az első félidőben nem nyújtottuk a legjobbunkat, bizonytalanok voltunk, de tudtuk, hogy a második játékrészben jobbak leszünk. Talán ötven-ötven százalék esélye volt mindkét együttesnek, nagyon szerencsésnek érezhetjük magunkat, hogy a mi javunkra dőlt el. Éreztük a nyomást, de a csapatot úgy építették fel, hogy a lehető legjobban tudjuk ezt kezelni.” – ezek pedig Ilkay Güngodan szavai voltak, akinek könnyen lehet, hogy ez volt az utolsó trófeája a Manchester Cityben.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső