Átigazolási Hírek és Pletykák: Premier League – 2023.06.12.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 június 12.

Új heti sorozatot indítunk, most, hogy eléggé híján vagyunk a topfutballnak, és nem igazán tudunk tippeket írni. A hét közepén lesz a Nemzetek Ligája négyesdöntője, majd a hétvégén a döntő, valamint lesznek EB-selejtezők is.

Ám ez nem elég. Úgyhogy belevetjük magunkat az átigazolási hírek és pletykák óceánjába, és igyekszünk beszámolni minden olyan releváns hírről, aminek bármiféle valóságalapja lehet.

Külön fogjuk kezelni a nagy bajnokságokat, a mai napon a Premier League-gel, a Bundesligával, a Serie A-val és a LaLigával fogunk foglalkozni.

A Premier League igazolásai

Menjünk végig először a fontosabb tényeken. Mondom, hivatalosan a piac még ki sem nyitott, de már most van bőven miről beszélni. Például arról, hogy a Brighton olcsón szabadult meg egyik legnagyobb értékétől, a világbajnok Alexis Mac Allistertől, aki maradt a Premier League-ben és a Liverpool játékosa lett.

Szintén nagy fogást jelentett be az Aston Villa, akik a kieső Leicesterből erősítettek, Youri Tielemans személyében klasszis középpályást igazoltak le, méghozzá ingyen, hiszen a belga szerződése lejárt.

Ha már Aston Villa: A klubot kétszer szolgáló 38 éves védő, Ashley Young távozott, lehet, már nem is folytatja, így, hogy közel van a negyvenhez. Szintén szerződés nélkül lesz hamarosan Lucas Moura, a Tottenham brazilja.

A Bournemouth együttesében szerepelt a tavasszal Hamed Traoré, aki a Sassuolo játékosaként kölcsönbe érkezett. A Cherries vezetőségének tetszett, amit látott, és 25 millió euró fejében végleg megvették az afrikai szélsőt.

Ahogy a Nottingham is magasabb összeget fizetett ki a Newcastle United csapatának Chris Wood játékjogáért. Az új-zélandi csatár szintén tavasszal távozott kölcsönbe, bár sok időt nem töltött a pályán, mivel a tavaszi szezon második felétől kezdve sérült volt. Mégis kipengettek 17 milliót érte Eddie Howe csapatának.

De ha már sok pénz: Öt olyan igazolás tartja lázban az angolokat, ahol viszonylag sok pénz forgott kockán. A Watford fiatalja, Joao Pedro például a Brightonban folytatja (34 millióért cserébe), Pedro Porrot a Spurs végleg megvásárolta 45 millióért, a Wolverhampton pedig 11 milliót költött a 21 éves védekező középpályásra, Boubacar Traoréra.

Az utolsó izgalmasabb igazolás a Brentfordhoz köthető: A méhek már készülnek David Raya távozására, akit több nagycsapat is csábít magához, és megszerezték a Freiburg csapatából Mark Flekkent. Érte 13 millió eurót kért Sallai Roland együttese.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Premier League pletykái

A Manchester United csapata tovább folytatja a felzárkózást a legnagyobbakhoz. Erik ten Hag elmondta, jó csapata van, de továbbra is van hova fejlődni, így ennek tükrében nem is meglepő, hogy további igazolásokat tervez a holland. Mindenképp akar egy kapust, az ideális választás pedig erre a feladatra Jordan Pickford, az Everton játékosa, aki már évek óta célpontja több angol együttesnek is.

Szintén szeretnék megszerezni a Napoli belső védőjét, Kim Min-jae-t, ez azonban annak függvénye, hogy Harry Maguire távozik-e. Közben pedig folyik a licitháború Mason Mountért, aki a manchesteriek fő célpontja lehet a nyáron.

Ami a MU-nak Mount, az a Newcastle-nek Szoboszlai Dominik. A L’Equipe szerint hamarosan érkezik a hivatalos ajánlat, amely akkora lesz, hogy a Leipzig nem fog nemet mondani. Közben felmerült még több nagy név, de ez a Newcastle-nél már tavaly is így volt. Íme néhány pletyka a teljesség igénye nélkül: Mohammed Kudus, James Maddison, Harvey Barnes, Jean-Clair Todibo, Randal Kolo Muani, Gabri Veiga.

Térjünk rá a Liverpool együttesére, akik egy nagy fogást már bejelentettek. Több középpályásukat is elengedik a nyáron, Klopp így ott erősítene elsősorban. Mac Allister után James Ward-Prowse-ra vetették ki a hálójukat, a Southampton középpályása viszont nem biztos, hogy csatlakozik, mert a szentek által kért árat sokallja a vörösök vezetősége.

Egyelőre csend van a Stamford Bridge-en, de ez nem jelenti azt, hogy nem dolgoznak a háttérben Mauricio Pochettinoék. Viszont még csak távozókról hallani, Kai Havertz mehet Madridba, valamint N’Golo Kanté Szaúd-Arábiába.

A Tottenham csapata hamarosan 50 millió eurós ajánlatot tehet Jadon Sanchoért a Manchester Unitednak, ennél azonban jóval többre tartják őt, várhatóan vissza fogják utasítani az ajánlatot.

Utolsó hírünk pedig az, hogy a BL-győzelem utáni első igazolása Pep Guardiolának Mateo Kovacic lehet, aki egy erős kiegészítő ember lehet a bajnoki címvédőnél. Most, hogy vége a szezonnak, jöhetnek a tárgyalások a három fél részéről.

A jövő héten újra jövünk az angol hírekkel.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső