Az Európa-bajnokság csapatai: Franciaország

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 07.

Lehet ezt még hova fokozni? Már a portugálokról is csak szuperlatívuszokban tudtunk beszélni, de a franciák esetében valóban elfogynak a szavak, a jelzők. Eddig is hihetetlenül erősek voltak, de ez a mostani keret… Tényleg, elfogytak a szavak.

Didier Deschamps-ról elterjedt a pletyka, hogy ez az utolsó tornája, mielőtt feláll, és átadja a helyét az utódnak, aki nagy valószínűséggel Zinedine Zidane lesz. Talán ez már le van zsírozva, talán a nagy megbocsátás Karim Benzemának is már ennek a cserének szólt? Vagy ezek csak buta fantazmagóriák?

Az biztos, hogy Zizou és Benzema kapcsolata több mint edző-játékos, így mi látunk benne fantáziát.

Na, de egyelőre ne a jövővel foglalkozzunk – bár, ha ez bejön, akkor le fogjuk írni, hogy mi bizony megmondtuk! -, hanem a jelennel. Meg kezdésnek egy kicsit a múlttal. A 2016-os Európa-bajnokságra már nagyon összeállt a csapat, de ott még a győzelem nem jött össze, csak az ezüstérem. A döntőben a mostani csoportellenfél, Portugália látta el a bajukat, hosszabbításban bukták el az EB-trófeát.

Aztán két évvel később már nem volt kecmec. Néha egy kis szerencse kellett, de összességében teljesen megérdemelten lettek a világ bajnokai. A fináléban 4-2-re múlták felül a Luka Modric fémjelezte horvát válogatottat.

A VB után jöhet az EB is? A bukik szerint igen, a fogadóirodák az ő győzelmüket tartják a legvalószínűbbnek.

Az út az Európa-bajnokságig

Az azért kiderült, hogy erős keret ide vagy oda, ők sem verhetetlenek. Jó, nem adtak okot az ijedtségre, nagyon magabiztosan nyerték a csoportjukat, de 10 meccsük alatt egyszer vereséget szenvedtek. A harmadik fordulóban Törökországba utaztak Mbappéék, és totális döbbenetre Kaan Ayhan és Cengiz Ünder góljával a félholdasok otthon tartották a három pontot. A francia válogatott egyetlen kaput eltaláló lövést sem tudott felmutatni.

Van, amikor bal lábbal kel ki az ember az ágyból, ez egy ilyen meccs volt…

A törökök elleni botláson kívül még egy pontvesztésük volt, szintén Törökország legjobbjai ellen. A Parc des Princes-ben sem sikerült győzni, a franciák legendás stadionjából egy pontot elvitt Senol Günes együttese.

A csapatban Olivier Giroud, a BL-győztes Chelsea centere bizonyult a top gólszerzőnek, hat találattal zárt, Antoine Griezmann és Kylian Mbappé 3-3 gólig jutott.

A keret tagjai

Kezdjük a legfontosabbal vagy a legmeglepőbb húzással. Hat évnyi mosolyszünet után Karim Benzema újra behívót kapott, ami felrobbantotta az internetet. Emlékezetes, hogy Benzema valamilyen szerepet játszhatott (vagy nem) egy 2015-ös zsarolási ügyben, amelynek elszenvedője Mathieu Valbuena, Benzema válogatott csapattársa volt. Ronda dolgok voltak azok akkoriban, és bár a Real Madrid támadója tagadott minden ellene felhozott vádat, végül kegyvesztetté vált Didier Deschamps-nál.

Aztán a semmiből leültek, megbeszélték a dolgokat, a szövetségi kapitány a csapat érdekeit helyezte előtérbe. És ha igazán őszinték akarunk lenni, ennek a mostani Benzemának igenis helye van a válogatottban.

Igazából vannak nagyszerű játékosok, akik végül lemaradnak a tornáról, de nem jobbak, mint azok, akiket Deschamps behívott, így akármennyire kedveljük Houssem Aouar vagy Eduardo Camavinga játékát… Jelen pillanatban vannak náluk jobbak, olyanok, akik jobb szezont zártak.

A védelem is erősödött, Jules Koundé, a Sevilla bekkje is ott lesz többek között a magyarok ellen. Kérdéses volt, hogy ő vagy Dayot Upamecano kerülhet-e a keretbe, a francia mester megadta a választ a kérdésünkre.

Egy játékos van, akinek talán, alapból helyet lett volna a legjobb 26-ban, ő pedig nem más, mint Anthony Martial. A Manchester United labdarúgója viszont sérült volt hosszabb időn keresztül, így nem lehetett volna a csapat segítségére, nincs abban a formában, és fizikai állapotban.

Íme a játékoskeret:

Kapusok: Hugo Lloris (Tottenham), Mike Maignan (AC Milan), Steve Mandanda (Olympique Marseille)

Védők: Lucas Digne (Everton), Léo Dubois (Olympique Lyon), Lucas Hernández (Bayern München), Presnel Kimpembe (PSG), Jules Koundé (Sevilla), Clément Lenglet (Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern München), Raphaël Varane (Real Madrid), Kurt Zouma (Chelsea)

Középpályások: Kingsley Coman (Bayern München), N’Golo Kanté (Chelsea), Thomas Lemar (Atlético Madrid), Paul Pogba (Manchester United), Adrien Rabiot (Juventus), Moussa Sissoko (Tottenham), Corentin Tolisso (Bayern München)

Támadók: Wissam Ben Yedder (Monaco), Karim Benzema (Real Madrid), Ousmane Dembélé (Barcelona), Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Barcelona), Kylian Mbappé (PSG), Marcus Thuram (Mönchengladbach)

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A felkészülés

Egy mérkőzést játszottak le a gall kakasok, a Gareth Bale-lel felálló Wales volt az ellenfél. Barátságos meccs ide vagy oda, Neco Williams már a 29. percben megkönnyítette a franciák dolgát, kiállíttatta magát. Mondjuk tegyük hozzá, hogy a döntés enyhén szólva is szigorú volt…

Karim Benzema előtt megnyílt az esély, hogy 2015. október 8-a után újra hálóba találjon válogatott mezben. Ám Ward kapus ezt megakadályozta, kivédte a támadó büntetőjét.

Mindenesetre az emberelőnyt aztán ki tudták használni, Mbappé, Griezmann és Dembele is betalált.

A franciák 8-án Bulgáriával csapnak össze.

A szövetségi kapitány

Kilenc év hosszú idő bármilyen munkahelyen, márpedig Didier Deschamps ennyi időt töltött el a franciák kispadján. Nem is csoda, hogy változásra vágyik, nem is csoda, hogy már az utódját is kijelölte Zidane személyében.

Egy egész generáció felnőtt a kezei között, legnagyobb eredményét 2018-ban érte el, a világbajnoki címnél feljebb nincs semmi… Még az EB-t kellene megnyerni, és akkor elmondhatná, hogy a legfontosabb címeket elhozta a franciáknak.

Olyan régóta a válogatott edzője, hogy már szabályosan összemosták vele, és sokan elfelejtették, hogy milyen remek labdarúgó volt, aki a legmagasabb szinten űzte ezt a sportot.

Játszott a Nantes-ban, az Olympique Marseille-ben és a Bordeaux-ban, majd külföldön is kipróbálta magát, volt a Juventus, a Chelsea és a Valencia labdarúgója.

A kulcsjátékos

Az elkövetkezendő tíz-tizenkét év meghatározó (talán legmeghatározóbb) labdarúgója a választottunk, senkit nem fogunk meglepni: Kylian Mbappé. Szélvészgyors, jól cselez, a kapu előtt életveszélyes, ő a tökéletes futballista mintapéldánya.

Szerencséjére nem egyedül kell harcba mennie, Antoine Griezmann, Kingsley Coman, Karim Benzema, Olivier Giroud is segítségére lesznek, a balszárnyon pedig Lucas Hernándezzel remekül megértik egymást.

A felfedezett

Ha Houssem Aouar itt lenne, őt mondanánk. De nincs itt a Lyon középpályása. Így viszont el kellett gondolkozni, és a szokásos problémába ütköztünk: Mindenkit ismerünk. Kis híján. Jules Koundé lett végül a nyerő, mert még van hova fejlődnie, és van szint, amit még meg kell ugrani.

És a védő képes is rá, ezt Julen Lopetegui irányítása alatt megmutatta. Amikor elkezdték pletykálni, hogy Sergio Ramos távozhat a Real Madridból, az első pletykák között Koundé neve szerepelt, mint lehetséges utód.

Biztos, hogy hamarosan egy még nagyobb csapatban láthatjuk őt.

A várható kezdőcsapat

Nem fűzünk semmit a témához, csak mutatjuk a mi kezdőnket, aminél erősebbet ma nem fogtok látni:

Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Hernández – Kanté, Pogba – Coman, Griezmann, Mbappé – Benzema

A menetrend

Rangadóval nyitunk – vagyis nyitnak a franciák. Először Münchenben, Németország ellen lépnek pályára, utána jön a mieink elleni mérkőzés a Puskás Arénában, négy nappal később pedig szintén a magyar fővárosban játsszák a Portugália – Franciaország találkozót.

Holnap folytatjuk a németekkel, és végre valahára Magyarország bemutatása következik!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső