Az idei női röplabda Magyar Kupa győztese a Vasas lett

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 február 17.

Bár rengeteg szurkoló fújolással és üzengetős drapériákkal fejezte ki elégedetlenségét azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Röplabda Szövetség ismételten csak egy hétköznapot, konkrétan a tegnapi csütörtököt jelölte ki egy fontos mérkőzés időpontjául, azt be kell látni, hogy ez volt az egyetlen esély arra, hogy a röplabda, mint sportág ismét képernyőre kerüljön. A női röplabda Magyar Kupa tegnapi döntőjén a hétköznap és a televíziós közvetítés ellenére majdnem teltház várt a lányokat a nyíregyházi Continental Arénában, ahol a hazaiak és a Vasas csapott össze a a kupáért.

A magyar női röplabda egyébként is népszerű hazánkban, főleg bizonyos városokban (amelyek a sportág fellegvárainak számítanak) és ez a mérkőzés tökéletesen megmutatta, hogy miért is lehet szeretni ezt a sportot. Sem a Fatum-Nyíregyháza, sem a Vasas-Óbuda nem hagyta magát, izgalmas és fordulatos mérkőzést láthattak a tévénézők és a helyszínen helyet foglaló szurkolók is. Gondoljunk csak bele, az első szettben a nyírségiek 17:10-re is vezettek, mégis innen tudott visszajönni a Vasas Aysan Abdülazimova vezetésével, aki egyrészt ontotta a pontokat, másrészt egymaga hatszor blokkolt sikeresen a szetten belül, így nyerte az első játszmát a vendég és egyébként bajnok Vasas.

Tette mindezt annak ellenére, hogy a Nyíregyházának még játszmalabdája is volt, a helyi szurkolók nagy meglepetésére és bánatára 0-1-el fordultak a felek a második szettre. Ez a szett pedig ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, Abdülazimova tovább szárnyalt és a Vasas sáncait a nyíregyházaiak képtelenek voltak átütni, a gyenge támadások eredményeként pedig a Vasas fogadása még jobb lett. Hiába kért 6-1-es Vasas-vezetésnél időt a nyírségiek vezetője, Hollósy László, a csapat képtelen volt magához térni és hiába volt egy-két szép Pintér Andrea-pont, a piros-kék angyalföldiek könnyedén húzták be a második játszmát és ekkor már minden lefutottnak tűnt.

Vasas és nyerte meg ismét a Magyar Kupát.

A harmadik szettben a Nyíregyháza minden erejét bevetve képes volt tartani a lépést a Vasassal és miután egy rendkívül éles helyzetben meccslabdát is hárítani tudtak, nagyon szorosan, de képesek voltak behúzni a harmadik játszmát a hazaiak – a Vasas meccslabdáját perceken át elemezték egyébként a bírók. Hiába kezdett el tombolni a hazai közönség és kezdett vad biztatásba és hiába mentett néha egészen hihetetlen labdákat a Nyíregyháza a Vasas győzelméhez nem igazán férhetett kétség ebben a játszmában.

Hollósy László időkérésekkel és challenge-el próbálta meg felrázni csapatát, de az ötödik meccslabdánál már semmi sem tudott segíteni és így az angyalföldi gárda 2015 után ismét megnyerte a Magyar Kupát a Nyíregyháza és a harmadik Újpest előtt, amely csapat végül a Jászberény VT-t utasította maga mögé. A Fatum-Nyíregyháza oldalán a legtöbbet Limareva, Varga, Pintér és Pilar tette hozzá, a Vasas-Óbuda oldalán pedig a fentebb már említet Abdülazimovát, Törököt és Kostelanskát kell kiemelni.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az edzői értékelések egyébként tükrözték a látottakat és bár Hollósy László arról beszélt, hogy csak nüanszokon múlott a Vasas sikere, az belátható, hogy minden szettben a Vasas irányított és a nyírségiek csak futottak az eredmény után – ettől függetlenül Hollósynak igaza volt, hiszen a hazai lányok óriásit hajtottak. A Vasas vezetőedzője, Jakub Gluszak a nehéz kezdésről és a lassú felpörgésről beszélt, amely szerinte az első szett nehéz helyzetét hozta el a Vasas számára, míg a második szettről azt mondta, hogy könnyen szerezték meg a játszmát, ahogy a harmadik és negyedik felvonást is úgy ítélte meg, hogy a Vasas könnyedén gyűrte le a Nyíregyházát azon játszmákban is.

A Vasas tehát harmincegyedik idénybeli meccsén tette fel a koronát a szezonjára és nyerte meg ismét a Magyar Kupát. Így az angyalföldiek elégedettek lehetnek eddigi szezonjukkal, bár azért a női röplabda Bajnokok Ligájában jóval többet vártunk a csapattól, négy forduló után a csapat ugyanis 1 ponttal kvartettjének utolsó helyén áll. Remélhetőleg most már ebben a sorozatban is elkezd felfelé elindulni a csapat, ami mindenképpen jót tenne a magyar röplabdának.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső