Az U21-es Európa-Bajnokság Leendő Sztárjai – I. Rész

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 június 22.

Elkezdődött a 2023-as U21-es Európa-bajnokság, melynek idén Grúzia és Románia ad otthont. Ha már írunk a mérkőzésekről, akkor úgy döntöttünk, csinálunk egy kis listát azoknak, akik követni szeretnék a meccseket, új arcokat, új kedvenceket felfedezni. Nekik lesz egy kis mankó az alábbi cikk, melyben azt a tíz játékost soroltuk fel, akikre – szerintünk – oda kell figyelni.

Azt azért hozzá szeretném tenni, hogy a mezőny tele van már most ismert és elismert játékosokkal. Mi igyekeztünk azokat bemutatni, akik eddig nem igazán voltak radaron.

1.: Arnau Martínez (Spanyolország)

Arnau Martínez mindössze 20 esztendős, jelen pillanatban a Girona csapatában játszik. Mint tudjuk, a Girona újoncként remekül szerepelt, és ebben szerepe volt Martíneznek is. A fiatal jobbhátvéd szinte csak akkor nem játszott, ha eltiltott volt, összesen 33 bajnokin kapott szerepet, a legtöbbször kezdőként számított rá a csapat edzője, Michel.

Értékét 15 millió euróra becsülik, és a télen megkörnyékezte őt az FC Barcelona és az Atletico Madrid is.

2.: Giorgio Scalvini (Olaszország)

Scalvinit nemrégiben jelölték a Golden Boy-díjra, ami nem is meglepő. Igazán idén robbant be az Atalanta együttesébe, de már tavaly is volt 18 meccse a felnőttek között. Gian Piero Gasperini sokszor olyan játékosokat hagyott kispadon miatta, mint José Luis Palomino vagy Rafael Tolói. Magas, erős játékos, aki a légi párharcokban majdhogynem verhetetlen, közben viszont remekül olvassa a játékot. Sokszor hasonlítják Alessandro Bastonihoz, és ha így folytatja, az Inter játékosát is túlszárnyalhatja. Az idei bajnokságban 32 mérkőzést játszott. Értékét a Transfermarkt 40 millió euróra becsüli.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

3.: Levi Colwill (Anglia)

A Chelsea csapatának játékosa a 20 esztendős védő. Colwill az idei szezont a Brightonnál töltötte, összesen 17 bajnokin kapott szerepet. Egyértelműen a jövő egyik nagy reménysége, nagyon furcsa, hogy ilyen játékosok vannak házon belül a Chelsea-nél, mégis számolatlanul veszik a védőket (Fofana, Badiashile).

Könnyen lehet, hogy Pochettinonál sem kap túl sok szerepet, így akár távozhat is a Stamford Bridge-ről. Ugyanis a Brightonnál Roberto De Zerbi annyira megkedvelte a játékát, hogy végleg megvásárolnák őt. 30 millió euró nem lesz elég, annál többet kell letenni az asztalra érte.

4.: Martin Baturina (Horvátország)

A horvát csapat egyértelműen legjobb játékosáról beszélünk, aki klubcsapatában, a Dinamo Zagrebben is egyre több játékpercet követel magának. És ezt teljesítményével alá is támasztja, tavaly 34 mérkőzésen 6 gólt rúgott és 12 gólpasszal zárt. Emellett bemutatkozhatott a Bajnokok Ligájában is, ahol ugyancsak megállta a helyét.

Értéke másfél év alatt a tizenötszörösére nőtt, és több európai nagycsapat figyelmét is felkeltette. A múltban lehetett hallani már a Barcelonáról, legutóbb pedig a fiatalokkal mindig jól bánó Arsenalról is.

Nem hiába hasonlítják Modrichoz, játékszervező képességei, labdaszerzése, könnyed technikája miatt van a párhuzam a horvát mágussal.

5.: Oscar Gloukh (Izrael)

A Red Bull Salzburg együttese mindig is jó szemmel bírt a fiatalok terén, számtalan olyan tehetség van, akik náluk kaptak először szerepet, elég csak a magyarok csapatkapitányát, Szoboszlai Dominikot, vagy a Manchester Cityvel triplázó Erling Haalandot megemlíteni. De tényleg napestig képes lennék rá, hogy soroljam, hova, milyen játékosokat neveltek ki.

Szóval, ha egy 19 éves izraeli srácot megszereznek, arra nyomós okuk lehet, nem igaz? A tél folyamán igazolták le a Maccabi Tel Avivtól Oscar Gloukhot 7 millió euróért cserébe. A fiatal támadó középpályás a tavasszal rendszeresen játszott, 15 bajnokin és 2 EL-meccsen jutott szóhoz.

Kivételes technikai tudása remek játékintelligenciával párosul, mindig meglátja, hol lehet feltörni az ellenfelek védelmét. Ő lehet az izraeli futball újhullámos sztárja, népszerűségét és sikerességét tekintve még akár Yossi Benayount is túlszárnyalhatja.

Öt játékossal megvagyunk, holnap még öttel folytatjuk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső