Chelsea – Christopher Nkunku Lehet a Megoldás

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 június 21.

A Chelsea együttese a tavalyi szezont nem fogja a szívébe zárni. Ekkor lépett színre Todd Boehly, mint a klub tulajdonosa, és azonnal rekordmennyiségű pénzt pumpált a csapatba, amit átigazolásokra költöttek el a Stamford Bridge illetékesei. Hogy mennyire nem a pénzen múlik minden, azt jól mutatja a fővárosi együttes. A Ligakupában és az FA Kupában kiestek hamar, a BL-ben szintén, a bajnokságban pedig a 12. helyen zártak.

Három edző próbálta meg kirángatni a csapatot a gödörből, de egyikük sem tudott jó eredményt elérni. Talán, ha engedték volna Tuchelt tovább dolgozni, más lenne minden. Ám őt elküldték, állítólag azért, mert a futballhoz egyébként nem teljesen értő Boehly mindenáron meg akarta szerezni Cristiano Ronaldot. Tuchel meg erre nemet mondott.

De most nem a Chelsea tavalyi idényéről, edzőiről és tulajdonosáról szeretnék beszélni, hanem a jelenről és a jövőről.

Mauricio Pochettino, akit pár hete neveztek ki a klub kispadjára, meggyőzte a Bundesliga tavalyi gólkirályát, a francia válogatott Christopher Nkunkut, hogy csatlakozzon hozzájuk.

Nkunku pedig mindenképp lépni akart egyet a karrierjében, örömmel mondott igent a Premier League hívásának.

A 60 milliós igazolás

Ahhoz képest, amit mostanság a Chelsea-nél megszoktunk, Nkunku nem is volt olyan drága. Nyilván őrületes pénz ez egy magunkfajta átlagos embernek, a mai futballban viszont voltak már ennél meredekebb üzletek is.

Az átigazolást a Chelsea kedden jelentette be, ekkor hozták nyilvánosságra az összeget is, valamint az oka is kiderült ennek a relatíve alacsony összegnek: Nkunku szerződésében volt egy záradék, ezt használta ki a Chelsea.

„Miután kipróbáltam magam a Ligue 1-ben és a Bundesligában, szerettem volna a Premier League-ben játszani. Nagyon izgatottan várom ezt a kihívást, büszke vagyok arra, hogy a Chelsea mezét viselhetem.”

Ezek voltak Nkunku első szavai a klub hivatalos honlapjának.

A szurkolók most abban bíznak, hogy a csapatuk vezetősége most talán végre belenyúlt a jóba. Eddig ugyanis hiába költöttek el egy nagy halom pénzt támadókra, egyikük sem tudott meghatározó szereplője lenni a csapatnak. Vegyük például Romelu Lukakut, akinek második Chelsea-s időszaka is szinte egyenlő a nullával, holott 100 milliót fizettek érte. Vagy ott van Timo Werner, akit szintén a Leipzigből igazoltak, mint Nkunkut, ám ő sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. És akkor még ott van Pierre-Emerick Aubameyang, Mykhaylo Mudryk, Noni Madueke, David Datro Fofana, Joao Félix… A sort még lehetne folytatni. Aki talán bevált, az Raheem Sterling és Kai Havertz, de utóbbitól a hírek szerint hamarosan meg fog válni Pochettino.

Maga a transzfer egyébként senkit sem lephetett meg, mivel a támadó már decemberben túlesett az orvosi vizsgálatokon, a két klub pedig véglegesítette az üzletet.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nkunku számokban

Első és legfontosabb tény Christopher Nkunkuval kapcsolatban az, hogy ő lett a tavalyi szezon gólkirálya a Bundesligában. Nem kellett mondjuk ehhez sok találat azután, hogy Robert Lewandowski és Erling Haaland is elhagyta a német bajnokságot. Nkunku 25 bajnokin lépett pályára (a világbajnokság előtt megsérült, ami miatt hónapokat kellett kihagynia), ezeken 16 találatig jutott, kiosztott emellett 4 gólpasszt.

Összesen négy szezont töltött a BuLi bronzérmesénél, összesen 70 gól fűződik az ő nevéhez.

Nkunku több poszton is bevethető: Szélsőként is tud játszani, irányító középpályásként sem utolsó, valamint centerként is lehet rá számítani. Mauricio Pochettino feladata az lesz, hogy megtalálja azt a helyet, ahol a legtöbbet tudja kihozni a 25 éves franciából.

Távozó játékosok

Az első fecske tehát megérkezett, de közben a Chelsea-nél azon vannak, hogy az amúgy rendkívül bő keretet valamelyest leszűkítsék. A mai napon vált biztossá, hogy három játékosuk is Szaúd-Arábiában folytatja: Edouard Mendy, Hakim Ziyech és N’Golo Kanté is az arab országot választotta.

Mellettük pedig kiderült, hogy az elmúlt hetek pletykái igaznak bizonyultak: Mateo Kovacic ma a Manchester City játékosa lett.

Alakul tehát a fővárosiak kerete, de még nagyon nincsenek készen. Ha vissza akarnak térni Európa élmezőnyébe, szükség lesz még némi változásra a csapatban.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső