Bajnokok Ligája 2022/2023: Esélylatolgatás – A csoport

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 03.

Nagyon gyorsan halad a Bajnokok Ligája, nemrég még csak az előselejtezőket játszották, most pedig már megvolt a sorsolás, jövő héten pedig már a csoportkör első fordulója következik. A szezon elején vagyunk, de sok csapatot a selejtezőknek köszönhetően már megismertünk, láttuk őket játszani több meccsen, néhányan viszont automatikusan vívták ki a részvételt, korábbi bajnoki-, vagy kupateljesítményüknek köszönhetően.

A kezdés előtt úgy gondoltuk, a csoportokat közelebbről megvizsgáljuk, és igyekszünk kitalálni, a négyből ki folytathatja a küzdelmet, ki lesz a harmadik, és kinek fejeződik be a nemzetközi kirándulás az ősz folyamán.

A csoport

Úgy tartjuk, hogy a BL-ben nincs könnyű csoport, ez az A jelű kvartettet elnézve több mint igaz. Az angol ezüstérmes mellett itt van az olasz bronzérmes, valamint Hollandia és Skócia egyik legjobbja.

Liverpool

A mindenkori esélyes. Jürgen Klopp együttese minden idényben a legfőbb favoritok között található, ám az utóbbi időben nem tudták magasba emelni a serleget. Már a német volt az edző, amikor 2018/2019-ben sikerült megnyerni, azóta viszont ez nem jött össze. Tavaly közel jártak hozzá, szépen meneteltek, és bár néhány botlásuk volt, magabiztosan kerültek a döntőbe, ahol az a Real Madrid várta őket, akik 2017/2018-ban egy finálét már megnyertek ellenük. Az egy emlékezetes meccs volt, ott sérült meg Mo Szalah, majd Loris Karius hibáit kihasználva Karim Benzema és Gareth Bale megnyerte a Madridnak a 13. trófeát. Tavaly pedig meglett a 14., mivel másodszor sem bírtak a királyi gárdával van Dijkék. A Real 1-0-ra győzött, így a Poolnak maradt az ezüstérem.

A nyár egyik legdrágább igazolását ők hozták tető alá, Darwin Núnez csatlakozott az eddig sem túl gyenge együtteshez 75 millió euróért cserébe. További fontos változás, hogy Sadio Mané távozott.

A Pool egyértelműen a legerősebb csapat ebben a négyesben, de az idei teljesítményük a bajnokságban eddig nem annyira meggyőző, már kétszer is pontot veszítettek, valamint egy vereségük is van. A Bajnokok Ligája azonban mindig más tészta.

A Liverpool legerősebb összeállítása:

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Thiago – Szalah, Núnez, Diaz

Esélyük a csoportgyőzelemre az Ivibet szerint: 1.30

Napoli

Akik olvasnak minket, tudják a véleményünk Luciano Spalletti együtteséről. A Napoli megerősödött a nyáron, és akár az olasz bajnoki cím sorsába is beleszólhatnak, és közben visszatértek a Bajnokok Ligájába is. Utoljára a 2019/2020-as idényben voltak itt, akkor – még Gennaro Gattuso irányításával – a legjobb 16 között estek ki a Barcelonával szemben, hazai pályán 1-1-et játszottak, majd idegenben 3-1-re kikaptak. Később kimaradt egy szezon, ami Gattuso állásába került. Jött Luciano Spalletti, aki már az első évben hozta az elvárásokat: A csapat bronzérmes lett a Serie A-ban, ezzel pedig jogot nyert arra, hogy indulhasson a BL-ben.

Ebben a csoportban bárki megkaparinthatja a második helyet, a legnagyobb csatát talán majd az Ajaxszal vívják, és fontos, hogy milyen eredményt tudnak elérni majd a Pool ellen. Aki a vörösöktől pontot rabol, valamint a kettőből legalább egy meccset hoz a másik ellen, az nagy valószínűséggel megszerezheti a továbbjutást érő második helyet.

A Napoli legerősebb összeállítása:

Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, M. Rui – Anguissa, Ndombélé, Zielinski – Lozano, Osimhen, Kvaratskhelia

Esélyük a csoportgyőzelemre az Ivibet szerint: 7.16

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ajax

Nagy átalakuláson ment keresztül a holland rekordbajnok. A nyáron több játékosuk mellett az edzőjük is elhagyta a csapatot, Erik ten Hag a Manchester United edzője lett, és vitte magával Lisandro Martínezt és Antonyt, eladták Sebastien Hallert a Borussia Dortmundnak, Ryan Gravenberch és Noussair Mazraoui a Bayern Münchent választották, és Nicolás Tagliafico is új kalandba kezdett bele. Talán a legnagyobb bevételt ők érték el, ha minden eladást nézünk, akkor 216 millió euróval gazdagodtak. Az Ajax ebben mindig jó volt, az utánpótlásuk, és a megfigyelőik is az átlag felett van, ennek köszönhetően olyan tehetségeket nevelnek ki, akiket aztán hatalmas profittal tudnak értékesíteni.

Most kezdődik minden elölről, lehet, hogy a következő szezon nem lesz annyira sikeres, habár jó játékosokat szerződtettek a távozók helyére. Jött Lucas Ocampos a Sevillából, Steven Bergwijn a Tottenhamtől, Calvin Bassey a Rangersből, Brian Brobbeyt is visszavették Lipcséből, továbbá megvásárolták Francisco Conceicao, Ahmetcan Kaplan, Jorge Sánchez, Lorenzo Lucca és Florian Grillitsch játékjogát is. Megint csupa fiatal, akik arra várnak, hogy bizonyítsanak.

Az Ajax új edzője egyébként Alfred Schreuder lett, aki korábban már dolgozott a csapatnál, de akkor még csak ten Hag asszisztenseként. Utána rövid időre a Hoffenheim edzője lett, majd Ronald Koeman segédjeként Barcelonában vállalt munkát, végül a Brugge menedzseri pozícióját nyerte el.

Eddigi eredményeik biztatóak, bár a Szuperkupát a PSV ellen nem sikerült megnyerni, a bajnokságban viszont négyből négyet nyertek meg.

Az Ajax legerősebb összeállítása:

Pasveer – Rensch, Timber, Bassey, Blind – Berghuis, Álvarez, Taylor – Ocampos, Brobbey, Bergwijn

Esélyük a csoportgyőzelemre az Ivibet szerint: 6.68

Glasgow Rangers

Ők az egyetlen csapat, akikkel már találkoztunk a selejtezőkben is, Giovanni van Bronckhorst együttese a tavalyi Európa-liga döntő után most a BL-ben szeretné letenni a névjegyét. Először a belga második helyezettet verték ki (idegenbeli 2-0-s vereségük után otthon 3-0-ra nyertek), majd a PSV Eindhoven csapata következett (otthon 2-2, idegenben 1-1). Hatalmas múlttal rendelkező csapat, akiket nem igazán kell bemutatni a focit kedvelőknek. Még mindig nagy csatákat vívnak a Celtic-kel a skót bajnokságban, hol egyik, hol másik hódítja el a bajnoki címet és a kupát. Lényegében kétszereplős a Premiership, idén is kettejük között dőlhet el a bajnokság.

Tavaly a harmadik selejtező körben estek ki, akkor a Malmö bizonyult jobbnak, mindkét mérkőzést 2-1-re elvesztették az akkor még Steven Gerrard alatt játszó Morelosék. Innen egészen az Európa-liga fináléjáig meneteltek, ahol aztán a Frankfurt tizenegyesekkel verte meg őket.

Van Bronckhorst több kulcsemberétől is megvált a nyáron, Joe Aribo és Calvin Bassey is eligazolt, utóbbi ráadásul a csoportkörben visszatér Glasgow-ba, mivel az Ajax csapatában futballozik.

Érdekesség, hogy csatlakozott Antonio-Mirko Colak, aki tavaly a Malmö színeiben keserítette meg a csapat életét, egyedül kiejtve a skótokat. Talán ott vetettek szemet rá.

A Rangers gyengült, ez nem kérdés, és egy ilyen csoportban legfeljebb a harmadik helyre hajthatnak, hogy az EL-be átkerüljenek. Nem lesz könnyű dolguk. És ezt a bukmékerek is pontosan tudják.

A Glasgow Rangers legerősebb összeállítása:

McLaughlin – Tavernier, Goldson, Sands, Barisic – Lundstram, Kamara, Lawrence – Tillman, Colak, Kent

Esélyük a csoportgyőzelemre az Ivibet szerint: 18.82

Ez volt az A csoport, hamarosan érkezik még a B,C és D jelű kvartett, de a másik felével is igyekezni fogunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső