Serie A Igazolások 2022/23 – Verona

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2022 július 29.

És megvagyunk az olaszokkal is. Nagyon hosszúnak tűnik, de szerettünk volna minden csapatról külön szót ejteni, speciel én nem szeretem, amikor úgy kell kihámozni egy engem érdeklő információt a sok sallang közül. Így, hogy külön vannak szedve a csapatok, mindenki arra kereshet rá, amelyik érdekli.

Még a német és a spanyol igazolásokról szóló sorozatunkat szeretnénk megcsinálni, de mivel a bajnokságok közben beindultak, és nincs megállás, nem hiszem, hogy a franciákra sor kerül majd.

A Verona együttesével fogunk zárni, akik a Torino mellett egy nagyon kellemes meglepetést nyújtottak.

Verona

Pedig mennyire rosszul indult az idény számukra. A Veronáé volt a szezon első edzőváltása, három forduló után küldték el Eusebio Di Francescot a kispadtól. Nem volt túl türelmes a vezetőség, de utólag szerintem egyik szurkoló sem bánja, hogy a rutinos edző lapátra került. Mert így felfedezték Igor Tudort, aki korábban Andrea Pirlo árnyékában dolgozott, ő volt az olasz segédje a Juventusnál.

A harmónia, a közös munka nem tartott sokáig, május végén közös megegyezéssel szerződést bontottak, Tudor azt mondta, nem értettek egyet a felvázolt jövőképpel kapcsolatban. Azóta Tudort kinevezték a Marseille élére, ahonnan meg Jorge Sampaoli lépett le a nem egyező vélemények miatt. És a Verona edzője Gabriele Scioffi lett. Akiről az imént, az Udinesénél beszéltünk…

Érkezők

Megint új edző, ez a játékosoknak nem feltétlenül jó, hiszen így megint egy új stílushoz, új edzésmódszerhez kell alkalmazkodni. És persze újra bizonyítani kell, hogy helyük van a csapatban.

Ami egyáltalán senkit nem lep meg, hogy a Cagliari egyéves kölcsönszerződését követően megvásárolta Giovanni Simeonét. A támadó a góllövőlista harmadik helyén végzett, mindenki tudta, hogy a Verona meg fog küzdeni a kegyeiért. De mivel ilyen jó idényen volt túl, az is benne volt a pakliban, hogy egy erősebb együtteshez igazol. Simeone végül a Verona mellett döntött – ha végül volt egyáltalán konkrét ajánlat mástól – és majdnem tizenegymilliót fizettek ki érte.

<p>Szintén sokat költöttek egy másik kölcsönjátékosra: Gianluca Caprari is remek szezont futott, bár nem volt annyira termékeny, mint Simeone, azért a vezetőség úgy gondolta, hogy őt is érdemes szerződtetni. Érte ötmilliót kellett letenni az asztalra. És aztán húztak egy meglepőt, erről majd később.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Fura, de egy harmadik támadót is megszereztek, a francia Thomas Henry a Veneziában játszott, akikkel kiestek a Serie B-be, de Thomas nem követte őket.

Jellemző a Veronára, hogy a kölcsönjátékosait vásárolta meg, mert Lorenzo Montipo és Martin Hongla is így csatlakozott. Az előző szezonban kölcsönben voltak itt, most pedig végleg megvásárolták őket.

Aki ténylegesen új arc, az Josh Doig, egy skót balbekk, akit a Hiberniantől vettek meg. Nem szokványos, hogy skót játékosok Olaszországba igazoljanak, de Aaron Hickey is így érkezett a Bolognába, és nagyon is bevált.

Úgy tűnik, hogy Cioffi nem volt megelégedve a felhozatallal támadóügyileg, mert a fent említett fiúkon kívül ingyen megszerezte Milan Djuricot is, ő a Salernitanában játszott tavaly.

Pletykáról nem hallottunk, azt hiszem, a Veronához már senki nem fog érkezni, persze egy hónappal a piac vége előtt nem lehet ezt teljes meggyőződéssel kijelenteni.

Távozók

Szép számmal voltak távozók is a csapatból. Kezdem azokkal, akik kevesebb nyomot hagytak: Eladták Nunzio Brandit és Daniel Bessát, valamint Matteo Cancellierit. Kevin Rüegg szintén távozott, míg Ivor Pandurt Hollandiába kölcsönözték ki.

Fentebb említettem, hogy a Verona húzott egy furcsa dolgot. Miután megvették Caprarit a Sampdoriától, egyből kölcsönadták a Monzának 3 millió euró fejében. Távozott még Destiny Udogie, Nicoló Casale és Mattia Zaccagni. Utóbbitól könnyen megváltak, előbb kölcsönadták a Lazionak, majd mindössze hétmillióért tovább értékesítették. Az olasz válogatottban is helye van a szélsőnek, ehhez képest tényleg nagyon könnyen elengedték.

A kölcsönjátékosok közül Bosko Sutalot és Gianluca Frabottát kell külön megemlíteni, rájuk nem tartottak igényt, vagy ha tartottak, klubjuk nem adta őket.

A hírek szerint távozó még lehet, mivel elég bő a keret. Bár azokra van érdeklődő, akiket Scioffi nem igazán akarna elengedni: Antonin Barakra, Adrien Tamezére, Davide Faraonira és Giangiacomo Magnanira.

Lehet, hogy még alakul ez a keret, de ahogy fent is írtam, inkább már csak távozókra számítunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső