Bajnokok Ligája: A 6. Forduló Összefoglalója – D Csoport

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 13.

Ez a csoport egy mérkőzés miatt lehetett izgalmas, hiszen az első helyen álló Real Madrid fogadta az Inter csapatát. Nem véletlenül emlegették csoportrangadóként a találkozót, ugyanis mindössze 2 pont volt a két csapat között, tehát a küzdelem a csoportelsőségért zajlott. A másik két csapat, a Sheriff Tiraspol és a Shakhtar Donetsk már nem tudtak beleszólni a BL továbbjutásba, sőt az utolsó forduló előtt az is biztossá vált, hogy a Sheriff megy az Európa-ligába, a Shakhtar pedig búcsúzik.

Real Madrid – Inter: 2-0

G.: Kroos, Asensio

Mindkét csapat remek formáját hozta a közelmúltban, így nem lehetett megmondani ki jön ki győztesen az összecsapásból. Aggodalomra adhat okot a spanyoloknak, hogy a mostanában élete formáját nyújtó Karim Benzema nem tudta vállalni a játékot. Az olaszoknak is vannak hiányzóik, de csak a hátsó traktusból, Az olaszoknak mindenképp nyerni kellett az első hely eléréséhez, ami nem tűnt könnyű feladatnak. Arra tippeltünk, hogy, mivel a spanyoloknak elég egy döntetlen is, nem fognak megszakadni a pályán, az olaszok pedig nem igazán tudnak majd mit kezdeni egy felállt védelemmel szemben. A győztes személye tehát kérdéses, de az biztos, hogy nem lesz gólzáporos mérkőzés, ezért két és fél gólnál kevesebbet vártunk.

A kezdők:

Real Madrid:

Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Kroos, Casemiro, Modric – Rodrygo, Jovic, Vinicius Junior

Inter:

Handanovic – D’Ambrosio, Skriniar, Bastoni – Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic – Martinez, Dzeko

Már a 17. percben megnyugodhattak a spanyolok, Rodrygo passzolta be a jobb szélről középre a labdát, Casemiro átlépte, így Toni Kroos került tisztán lövőhelyzetbe, aki nem is szórakozott sokat, gyönyörűen kilőtte a bal sarkot 18 méterről, 1-0.

A 36. percben Carvajal ugratja ki tökéletes ütemben Luca Jovicot, aki a kirontó kapust is átemeli, de csak az oldalhálót találja el. Megint nem sikerült gólt szerezni a BL-ben a szerb csatárnak, de talán ami késik, nem múlik.

A 44. percben ismét támad a Madrid, Rodrygo kap egy labdát a 16-oson, kapura fordul, és lő egy bődületes kapufát, Handanovic nem is tudta lereagálni a lövést, ez nem rajta múlt.

A második félidő 48. percében szóhoz jutnak az olaszok is. Egy szépen kijátszott támadást követően Nicoló Barella lőhet kapura, de sajnos fölé vágja.

A 63. percben Militao tessékeli ki Barellát az oldalvonalon kívülre, amit az olasz rossz néven vesz, és még fektében utána üt a madridi védőnek, ami a játékvezetőnél egy hazai sárga, és egy vendég piros lapot jelent, emberhátrányban az Inter.

A meccs hajrájában, a 79. percben ismét láthatunk egy gyönyörű gólt, a madridiak passzolgatnak a 16-os vonalán, az olaszok nem lépnek ki rájuk, ami azért ilyen tudású játékosoknál veszélyes is lehet. A baj meg is történik, Marco Asensio veszi észre a lehetőséget, és 16-ról gyönyörűen kilövi a jobb felsőt, a labda a kapufáról befelé pattan. Szegény Handanovic ezt is csak nézte, 2-0…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Shakhtar Donetsk – Sheriff Tiraspol: 1-1

G.: Fernando, ill. Nikolov

Ez megint egy tét nélküli találkozó volt, hiszen már eldőlt a 3. hely sorsa, nem kis meglepetést okozva a Sheriff Tiraspol folytathatja az Európa-ligában. Mint már korábban is írtuk, nem számítottunk erre a végkifejletre, hiszen az ukránokat vártuk a harmadik helyre, azonban a Sheriff csapata valóságos csodát vitt véghez. Most a Shakhtar győzelemmel fejezheti be a sorozatot, ráadásul hazai pályán, legalább egy kicsi örömet szerezve a szurkolóknak. Tippünk is ehhez a gondolatmenethez igazodott, biztos hazai győzelemre számítottunk.

A kezdők:

Shakhtar Donetsk:

Pyatov – Dodo, Kryvtsov, Bondar, Komiienko – Antonio – Markos, Bondarenko, Sudakov, Solomon – Fernando

Sheriff Tiraspol:

Athanasiadis – Fernando-Costanza, Arboleda, Dulanto, Cristiano – Thill, Kolovos, Addo – Traore, Yansane, Bruno

Már a 7. percben megszerezhetnék a vezetést a hazaiak, Manor Solomon fut el a bal szélen, kapu felé fordul, és 16-ról megpróbálja kilőni a bal felsőt, de a labda jócskán fölé száll.

A 24. percben szinte ugyanonnan ismét Solomon próbálkozik, és közelebb is jár, a labda a felső lécen csattan, de a hálóban még mindig nincs bent.

Folyamatosan támad a Shakhtar, a 42. percben Kryvtsov emeli a labdát a 16-oson belülre, ahol Fernando egy tökéletes labdakezelést követően, estében lövi ki a kapu bal sarkát. Megvan a vezetés, 1-0.

A 44. percben ismét egy 16-oson belülre emelt labdát Dodo lő el kapásból, a lövés a felső lécen csattan, nem sok hiányzott az újabb gólhoz.

Aztán a meccs végén jött a csattanó, egy szélről beívelt labdát Bruno fejel középre, ahol a korábban Fehérváron is játszó Boban Nikolov gyötri a kapuba a játékszert. Kiegyenlítenek a vendégek, ezzel beállítva a végeredményt.

A csoport nagy küzdelméből tehát a Real Madrid került ki győztesen, ők jutottak tovább az első helyen, második az Inter csapata, az EL-ben pedig a Sheriff Tiraspol folytathatja.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső