Bajnokok Ligája – Felért a Csúcsra a Manchester City

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 június 12.

Rendkívüli várakozás előzte meg a legrangosabb európai kupa idei döntőjét, angol – olasz csatát rendeztek Törökországban. Soha nem volt még ilyen alacsony a szorzó egy csapatra a sportfogadás szakértőinél, mint amilyen a Cityre, de a bukmékerek bizonyos szempontból csalódhattak, hiszen nem volt ez egy könnyű meccs.

Lássuk, mi történt szombat este Törökország legnagyobb városában!

Manchester City – Inter: 1-0

G.: Rodri

Bajnokok Ligája-győztes a Manchester City!

Az előzetesen várt kezdőcsapatokhoz képest mindkét oldalon történt változás. Az angoloknál kezdett Nathan Aké, de Kyle Walker csak a kispadon ült (a helyén Manuel Akanji játszott), a másik oldalon pedig Henrikh Mkhitaryan szorult a padra, a horvát Marcelo Brozovic lépett pályára helyette.

A kezdőcsapatok:

Manchester City: Ederson – Akanji, Dias, Aké – Stones, Rodri – B. Silva, De Bruyne, Gündogan, Grealish – Haaland

Inter: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Dimarco – Dzeko, Martínez

Már a döntőt megelőzően is volt néhány érdekes történés, mint például Szymon Marcziniak szereplése egy szélsőjobboldali előadáson, ami miatt a teljes lengyel sajtó kikezdte a játékvezetőt. Ennek bizonyára valamiféle következménye lesz, ám az is lehet, hogy szimplán elsikkad, és egy hét múlva már senki nem fog emlékezni rá.

Mi azonban nem egy politikai oldal vagyunk, így ezt a részét hagyjuk is, beszéljünk inkább arról, hogy a meccs hogyan alakult.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az első kapura lövési kísérletet a 3. percben írhattuk fel magunknak, ekkor egy kiugratás után Erling Haaland éles szögből tüzelt fölé, de ha beveszi Onana kapuját, akkor sem örülhetett volna, mivel lesről indult, amit az asszisztens jelzett is.

Három perccel később ismét az olasz kapu előtt zajlott minden, Bernardo Silva tört be a jobboldalról a tizenhatoson belülre, csavarása nem sokkal szállt mellé. Az első öt percben az folyt a pályán, amit a bukik és a szakértők gondoltak, nagyon sokan voltak, akik sima fináléra számítottak.

A kezdeti nyomás alábbhagyott, és az Inter is egyre többször jelent meg Ederson kapuja előtt, de úgy igazán veszélyes lehetőséget nem tudtak felmutatni. Először Brozovic lőtt méterekkel fölé, aztán Nicolo Barella akarta átemelni a kifutó és rosszul passzoló Edersont. Itt is méterek kellettek volna, hogy gól legyen.

A City mezőnyben nem volt fölényben, de helyzeteket tekintve igen. Bernardo Silva után Erling Haaland is kis híján betalált, ismét egy kiugratás után lőtt, megint kissé kiszorítottan, de Onana testében a játékszer elakadt.

Az első félidő nem a helyzetek vagy az iram miatt marad emlékezetes, hanem azért, mert a félidő végén megint jött a dráma. Két évvel ezelőtt Kevin De Bruynét a Chelsea elleni döntőben le kellett cserélni agyrázkódás miatt. A belga azóta várt, hogy ismét BL-döntőben szerepeljen. És most megint távozni kényszerült, a hírek szerint három hónapig nem is léphet pályára.

A szünet után sem igazán pörgött fel a meccs. Az 55. percben Akanji és Ederson kommunikációs hibáját használhatta volna ki Martínez, de az argentin passz helyett lőtt, a brazil kapus pedig védett. Meg is kapta a magáét a csatár, Lukaku ugyanis középen várt.

A találkozó egyetlen gólja a 68. percben született meg. Szerzője Rodri volt, aki egy jobbról érkező beadás kipattanóját lőtte nagyon okosan, belsővel a kapu bal oldalába. André Onana nem tudta lekövetni a lövést, esélye sem volt.

Húsz perce maradt az Internek arra, hogy egyenlítsen, és meg is indultak az olaszok előre. Másfél perccel a gól után majdnem egyenlítettek is, a védelem megint nem értette meg magát, így Federico Dimarco fejelhetett közelről. Pechére csak a keresztlécet találta el.

Felpörögtek az események, egymást követték a lövések. Romelu Lukaku bombája csemege volt Edersonnak, ahogy a másik oldalon Phil Foden lövése is Onanának. Pedig a De Bruynét váltó középpályás egy az egyben ment a kamerunival szemben, de nem tudta ezt kihasználni, pedig eldönthette volna a meccset.

A hosszabbítást jelentő találat Romelu Lukaku fejében volt, ott is maradt. Két perccel a vége előtt Robin Gosens középre fejelt labdáját közelről bólinthatta a belga, ám Edersont találta el.

A legutolsó helyzet a hosszabbítás ötödik percében esett, amikor Ederson újabb bravúrt mutatott be egy szöglet után. Miután a labda elhagyta a pályát, Marcziniak hármat fújt a sípjába, és kezdődhetett az angolok ünneplése.

Hamarosan jövünk a mérkőzés utáni nyilatkozatokkal.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső