Bajnokok Ligája: A Mérkőzések Összefoglalója (08.10) – II. Rész

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 12.

Az előző kör sem volt mentes az izgalmaktól, no meg a Fradi mérkőzése sem. További három meccsel folytatjuk szokásos BL-összefoglalónkat. Ebben a részben a Monaco – Sparta Praha, a Midtjylland FC – PSV Eindhoven és a Young Boys – CFR Cluj meccsekről lesz szó.

Monaco – Sparta Praha: 3-1

G.: Gelson Martins, Golovin, Diop ill. Moberg Karlsson

Továbbjutott a Monaco 5-1-es összesítéssel

A kedvenc mérkőzésünk ezúttal ez volt. Három tippet adtunk nektek: Győznek a hazaiak, mindkét csapat betalál, illetve legalább 2,5 gól esik majd a találkozón. Az eredményre rákukkantva látható, hogy ez az eredmény számunkra tökéletes volt.

Nézzük a kezdő tizenegyeket:

Monaco:

Nübel – Sidibe, Disasi, Badiashile, Caio Henrique – Gelson Martins, Tchouameni, Fofana, Golovin – Ben Yedder, Volland

Sparta Praha:

Nita – Wiesner, Panak, Hancko, Polidar – Pesek, Soucek, Sacek, Pavelka, Karabec – Hlozek

A csehek az első fordulóban elszenvedett 2-0-s vereség ellenére ismét egy támadóval léptek pályára, megerősített középpályával, a Monaco viszont semmiféle meglepetést nem okozott, az előzetesen várt kezdő lépett pályára.

Számítottunk arra, hogy a Monaco a hétvégi pihentetés ellenére sem fogja felszántani a pályát, viszont ebben bármennyire is furcsa, partner volt a Sparta Praha. Talán gonosz lesz, amit írunk, de láthatóan nincs egy szinten a két egyesület.

A visszafogott kezdést erősebb folytatás követte hazai részről, a félidőt végül négy kaput eltaláló lövéssel zárták. Ezek közül Kevin Volland két próbálkozása volt a legveszélyesebb, mindkét alkalommal remekül védett Nita.

A 36. percben a csehek egy elmaradt büntetőt kértek számon a játékvezetőn, tény és való, hogy furcsa körülmények között, ráadásul gólhelyzetben esett földre Karabec, Daniele Orsato viszont egyértelműen jelezte, hogy nem történt semmi.

A lefújás előtt azért Aleksandr Golovin is próbára tette Nitát, ezt a meccset is a csehek hálóőre nyerte.

A folytatásban már nem volt ennyire szerencsés a kapus, az 50. percben először vették be a kapuját, szinte az alapvonalról talált be Gelson Martins. A bravúrok után ez most elég amatőr hiba volt Nita részéről, onnan egyszerűen nem szabad gólt kapni.

Gólt gól követett, egy elvesztett labda után Volland – Ben Yedder – Golovin volt a labda útja, végül az orosz gurított a bal alsóba.

A 64. percben Adam Hlozek gólját les címén elvették – nem volt les -, még az a fránya becsületgól sem akart összejönni a vendégeknek… Egészen a 78. percig, ekkor David Moberg Karlsson használta ki Alexander Nübel hibáját, 2-1.

Ám nem az övék, hanem a franciáké volt az utolsó szó, Sofiane Diop csinált bolondot a védőkből, mielőtt beállította volna a 3-1-es végeredményt.

A Monaconak majd az ukrán Shakhtar Donetsk együttesével kell a főtábláért megküzdeni. Mondhatjuk nyugodtan, hogy ez lesz a playoff kör slágermérkőzése.

Midtjylland FC – PSV Eindhoven: 0-1

G.: Bruma

Továbbjutott a PSV Eindhoven 4-0-s összesítéssel

Sajnos ismét elkövettük azt a hibát, hogy a Midtjylland csapatát túlbecsültük. Három tippünkből így csak egy jött, az is neccesen egyébként. Sebaj, az összkép még mindig pozitív. De erről majd később.

Foglalkozzunk inkább a mérkőzéssel, azon belül is először a kezdőcsapatokkal:

Midtjylland FC:

Lossl – Andersson, Cools, Nicolaisen, Paulinho, Dyhr – Onyedika, Evander – Dreyer, Junior Brumado, Mabil

PSV Eindhoven:

Drommel – Teze, Andre Ramalho, Boscagli, Max – Sangare, Götze, Propper – Madueke, Zahavi, Gakpo

Nem hiába tesztelte már a hétvégi bajnokin Henriksen, hogy Onyedika a középpályán kap szerepet, Evander párjaként, szűrőként vetették be. Öt védővel állt fel a dán együttes, ami már csak azért is furcsa volt, mert nekik kellett volna itt a gólokat szerezni.

A PSV Eindhoven együttesében két változásról lehet beszámolni: Bekerült a csapatba Davy Propper és Jordan Teze.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem túl nagy elánnal kezdődött a mérkőzés, 20 percen keresztül semmi izgalmas nem történt a pályán. Ekkor a dánok indítottak egy rohamot, ám nem jártak sikerrel, három tervük is dugába dőlt. Vagy a célzással akadtak gondok, vagy Drommel állta útját a Midtjylland FC játékosainak.

Ekkor valamennyire aktivizálta magát a PSV is, a 39. percben Eran Zahavi, a 42.-ben Cody Gakpo tornáztatta meg Losslt.

Fogyott az idő, fogytak a dán remények, már a kezdésnél sem volt túl rózsás a helyzet, mindenesetre nem adták fel. Evander szabadrúgása majdnem beakadt, aztán Dreyer bombázta szét az oldalhálót, semmi nem sikerült a feketemezeseknek.

Már-már elkönyveltük a 0-0-s döntetlent, amikor a 93. percben végül a PSV belőtte a győztes gólt. Bruma, a Maduekét váltó szélső csavart a bal alsóba.

A PSV-t majd a Benfica együttese próbálja megállítani. Ez sem lesz épp egy unalmas meccs szerintünk…

Young Boys – CFR Cluj: 3-1

G.: Siebatcheu (2), Moumi Ngamaleu ill. Omrani

Továbbjutott a Young Boys 4-2-es összesítéssel.

Ez is egy kedvünkre való mérkőzés volt, hiszen ismét növelni tudtuk a bankrollunkat. Nyert a Young Boys, mindkét együttes betalált, és a gólszám is stimmelt.

Jöjjenek a kezdők:

Young Boys:

Faivre – Hefti, Camara, Zesiger, Garcia – Fassnacht, Martins Pereira, Aebischer, Moumi Ngamaleu – Elia, Siebatcheu

CFR Cluj:

Arlauskis – Manea, Cestor, Bouhenna, Camora – Susic, Fofana, Sigurjonsson – Deac, Omrani, Paun-Alexandru

Meglepő módon Gabriel Debeljuh nem kapott szerepet a kezdőben, a helyén Billel Omrani lépett pályára, ám Sumudicát igazolja a döntés, a francia ugyanis a negyedik percben már betalált. A Cluj az első meccsen is gyorsan vezetést szerzett, akkor Manea talált be.

Michel Aebischer volt a hunyó, saját térfele közepén veszített labdát, Deac játszott Omranihoz, aki kilőtte a hosszú alsót. David Wagner bizonyára tajtékzott, együttese ismét sikeresen az öltözőben maradt…

Folytatódtak a román rohamok, Susic a 9. percben életerős lövést eresztett el, amit Faivre fogni nem, csak ütni tudott.

A Young Boys lassan tért magához, de még az első félidőben sikerült ledolgozni a hátrányukat. Jordan Siebatcheu fejesét nem tudta Arlauskis hárítani.

Ez a gól össze is zavarta a kolozsvári fejeket, két perc múlva már a Young Boysnál volt az előny: Nicolas Moumi Ngamaleu fantasztikus lövése majdnem kiszabta a hálót.

Teljesen szétestek a vendégek, Fassnacht gól helyett mattig akart passzolgatni, majd Meschack Elia lövését a gólvonalról vágta ki egy védő, Aebischer csavarását meg Arlauskis ütötte ki.

Ha a félidő 5-1, nem szólhatnak semmit a vendégek. De nem 5-1 volt a félidő, hanem 3-1, azaz, még a lefújás előtt kapuba talált ismét a YB, Jordan Siebatcheu második találata lelohasztotta a román továbbjutási álmokat.

Rendkívül magabiztosan játszottak a hazaiak, ennyire jól talán még az egész szezonban nem sikerült, ám tovább növelni az előnyüket már nem tudták. Peter Stöger remélhetőleg már elemzi ezt a találkozót, mert ez alapján, amit kedd este láthattunk… Hát, nem lesz könnyű dolga a Ferencvárosnak.

Már csak három meccsünk van!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső