Bajnokok Ligája: A Mérkőzések Összefoglalója (09.14.) – II. rész

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 16.

Máris folytatjuk a második résszel az összefoglalót, ebben a részben már nem két, hanem három meccsről olvashattok. Nem is szeretném húzni az időt, vágjunk bele!

Chelsea – Zenit: 1-0

G.: Lukaku

A mérkőzésen azt tippeltük, hogy mindkét fél nem talál a hálóba, számítottunk arra, hogy a címvédő kapott gól nélkül hozza le a találkozót. Végül ez így lett, aminek örülünk, de azért kellett izgulni, a vártnál nehezebben sikerült megnyerni a találkozót. De hát, minden kezdet nehéz, nem igaz?

A kezdők:

Chelsea:

Mendy – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger – James, Kovacic, Jorginho, Alonso – Mount, Zijes – Lukaku

Zenit:

Kritsyuk – Sutormin, Chistyakov, Rakitsky, Santos – Malcom, Wendel, Barrios, Kuzyayev, Claudinho – Azmoun

A mérkőzést megelőzően Alexander Ceferin, az UEFA elnöke átadta a legjobb kapusnak, a legjobb középpályásnak, a legjobb mezőnyjátékosnak és a legjobb edzőnek járó díjat, tarolt a Chelsea, Edouard Mendy, N’Golo Kanté, Jorginho és Thomas Tuchel voltak a díjazottak. Az ünnepi hangulat már megvolt tehát, a szurkolók éhesek voltak egy jó kis meccsre, ahol csapatuk gólokkal veri ellenfelét. Nos, azt nem kapták meg.

Az első húsz percről nem igazán maradt meg egyetlen emlékezetes jelenet sem, talán a fura szabadrúgás-kombináció…szerűség, amelynek végén Kuzyayev lőtte ki a labdát a stadionból.

A 38. percben a Zenit belső védője, Yaroslav Rakitsky csavart tizenhat mérettől Mendy kezébe, majd Mason Mount szöglete kötött ki majdnem a hálóban, ezzel pedig végére is értünk az első félidőnek.

Küzdős meccs volt, kellemetlen ellenfélnek bizonyult a Zenit, hősiesen védekeztek, és minden egyes esetben ott termettek, ha egy kékmezes feltűnt a tizenhatosuk környékén.

A fordulás sem hozott nagy változást, de itt már legalább láthattunk kaput eltaláló lövéseket is. Mármint többet. Rögtön a kezdés után Hakim Zijes kapáslövését hárította Kritsyuk, aztán Antonio Rüdiger unta meg a totojázást és egy jó hatvanméteres szóló végén durrantott kapu mellé. Megkapta a megérdemelt tapsát a közönségtől.

Fokozódott a nyomás az orosz kapu előtt, de a Chelsea képtelen volt betalálni, egészen a 69. percig, amikor César Azpilicueta beadását Romelu Lukaku fejelte a rövidbe.

Mondhatni, megérdemelt gól volt, a második félidőben sokkal többet tettek a hazaiak a három pontért.

A 80. percben a Zenit majdnem egyenlített, Artem Dzyuba a kapu torkából hagyott ki egy ziccert, majd még lábbal el is találta Edouard Mendyt. A végeredmény 1-0 lett, nem volt ez egy jó meccs, és nem volt ez egy extra teljesítmény a címvédőtől…

Dinamo Kijev – Benfica: 0-0

Ahogy ez sem volt egy gólgazdag meccs. Olyannyira, hogy mint láthatjátok, nem is esett egyetlen gól sem. Ahogy előzetesen vártuk, a portugál Benfica irányított, több helyzetet dolgozott ki, ám nem sikerült bevenni az ukránok kapuját, így hiába álltak közelebb a győzelemhez, meg kellett elégedniük az 1 ponttal.

A kezdők:

Dinamo Kijev:

Boyko – Kedziora, Zabarnyi, Syrota, Mykolenko – Tsygankov, Sydorchuk, Shaparenko, de Pena – Buyalskyy, Shkurin

Benfica:

Vlachodimos – Otamendi, Vertonghen, Morato – Gilberto, Joao Mario, Weigl, Grimaldo – Rafa Silva, Everton – Yaremchuk

Annak ellenére, hogy gól nem született a találkozón még unatkoznia nem kellett azoknak, akik a helyszínen, vagy a képernyők előtt követték a találkozót.

Kiegyenlítettnek volt mondható az első félidő, néha a Benfica egy kicsit jobban nyomott, de a Dinamo Kijevnek is megvoltak a maga lehetőségei.

A harmadik percben Rafa Silva lövése volt az első, amit feljegyeztünk, a válogatott támadó 16 méterről lőtt mellé.

A másik oldalon Mykola Shaparenko szabadrúgása volt a legveszélyesebb, a jobb felsőbe tartó labdát hatalmas bravúrral védte Odysseas Vlachodimos.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A labda javarészt a luzitánoknál volt, a kaput azonban nem nagyon tudták eltalálni, Roman Yaremchuk lövésekor kellett Boykonak védenie, és a lövés ugyan erős volt, középre tartott, így nem okozott gondot számára.

Volt még egy tizenegyesgyanús eset, amikor az ukránok védője egy szerelési kísérlet után egyértelműen kézzel sodorta tovább a játékszert, de Anthony Taylor úgy gondolta, ez nem ér büntetőt.

A második félidőre sem változott sokat a játék képe, javarészt a Dinamo Kijev térfelén pattogott a labda, a Benfica pedig egyre közelebb állt a gólhoz. Az 55. percben Roman Yaremchuk egy kavarodás végén körülbelül öt méterről lőhetett, de Boyko lábában elakadt a játékszer. Ez volt eddig a legnagyobb lehetőség a mérkőzésen.

Az utolsó fél órát a cserék látványosan megölték, nem is igazán volt helyzet egyik oldalon sem, ellenben Taylor bőszen osztogatni kezdte a sárga lapokat.

Azért meg ugye nem jár pluszpont, szóval mindketten kaptak egyet-egyet.

Barcelona – Bayern München: 0-3

G.: Müller, Lewandowski (2)

Hát, ez sima volt. Az átalakulás alatt álló Barcelona az elején még felvette a versenyt a Bayern Münchennel, de aztán rákapcsoltak Julian Nagelsmann legényei, a vége pedig nagyon sima lett. Ennyire sima győzelemre nem számítottunk, de azt sejtettük, hogy végül a bajorok örülhetnek majd.

A kezdők:

Barcelona:

Ter Stegen – Araujo, Garcia, Pique – Sergi Roberto, F. de Jong, Busquets, Pedri, Alba – L. de Jong, Depay

Bayern München:

Neuer – Pavard, Upamecano, Süle, Davies – Kimmich, Sane, Müller, Goretzka, Musiala – Lewandowski

Ronald Koeman három belső védővel állt ki a Barca ellen, két szélső védővel, valamint két védekező középpályással, mondhatni, szeretett volna biztosra menni, és megakadályozni a Bayern Münchent a gólszerzésben. Kijelenthetjük, hogy ez nem sikerült, hiszen hármat számoltak a katalánokra.

Pedig a meccs eleje biztató volt, a Barca ügyesen hozta ki a labdákat, de a bőrgatyások egyre inkább átvették az irányítást, a nyomást pedig nem bírta sokáig a Barca, már az első félidőben kapituláltak.

Itt hadd tegyem hozzá, hogy korábban tizenegyest kellett volna kapnia a vendégeknek, Araujo lökte el két kézzel Lewandowskit, a játékvezető viszont nagyvonalúan továbbot intett. Jesús Navas hasonló kaliberű lökése a Sevilla – Salzburgon büntetőt ért.

A 19. percben volt a meccs első helyzete, Leroy Sane tizenhatoson belülről leadott lövését remek mozdulattal ütötte ki ter Stegen.

Ha közelről nem megy, akkor megoldják távolról. A 34. percben Thomas Müller 20 méterre a kaputól vett át egy labdát, majd azonnal lőtt, a játékszer Eric Garcia hátán megpattanva vándorolt a kapuba, 1-0.

Aki azt várta, hogy a csapat majd a második félidőre feltámad, annak tévednie kellett. Bár voltak ígéretes támadásaik, ígéretesen mozgó játékosaik, a focit gólra játsszák, abban pedig a vendégek voltak a jobbak. Az 56. percben duplázták meg az előnyüket, Jamal Musiala 16 méteres lövése a baloldali kapufáról még kijött, de a kipattanónál ott termett Robert Lewandowski és az üres kapuba lőtt.

2-0 után a bajorok kissé visszavettek, illetve a Barcát felpörgették a cserék, a fiatalok, akiket Koeman pályára küldött. Különösen Alejandro Baldé mozgott jól, nem csodálkoznánk, ha idén többet látnánk a pályán a mindössze 17 éves játékost.

Semmi nem akart sikerülni a Barcának, a végére meg megkapták a kegyelemdöfést. A gól nagyon hasonlított a másodikhoz, most is más kaparta ki a gesztenyét, Serge Gnabry lövése landolt a kapufán, és megint jött a második hullámban Lewandowski.

Rengeteg hibával játszott a Barca, amit még egy spanyol középcsapat is kihasznál, hát még a Bayern München… Nagyon hosszú és keserves út előtt áll a gránátvörös-kék egyesület…

Hamarosan jön a harmadik rész!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső