Bajnokok Ligája: A Mérkőzések Összefoglalója (09.14.) – III. rész

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 16.

Már csak három mérkőzés van a keddi játéknapról, később – talán még a nap folyamán – jön a szerda esti meccsek összefoglalója.

Lille – Wolfsburg: 0-0

Jól sejtettük, hogy nem lesz gólzápor a találkozón, a két csapat végül egyszer sem talált a hálóba, ami nekünk tökéletes volt, hiszen 2,5 gól alatti eredmény volt a vágyunk. Rettenetesen egyoldalú meccs volt ez, csoda, hogy a Bundesliga éllovasa végül hazavihetett egy pontot.

A kezdők:

Lille:

Grbic – Celik, Fonte, Botman, Mandava – David, Benjamin André, Xeka, Ikone – Gomes, Yilmaz

Wolfsburg:

Casteels – Mbabu, Lacroix, Brooks, Roussillon – Guilavogui, Arnold – Baku, Philipp, Steffen – Weghorst

Egyik kezdő sem okozott meglepetést, a tippünkben már jeleztük, hogy ki az, akire nem számíthatnak a vezetőedzők, a helyetteseik pedig pont azok lettek, akiket mi is említettünk.

Nem tudni, hogy a Wolfsburggal mi volt, de már az első félidőben látszott, hogy itt bizony maccsuk sem lesz. Végig a francia bajnokság címvédője, a Lille akarata érvényesült, a játékidő nagyrészét a németek térfelén töltötték a csapatot, de jól mutatja a Lille formáját is, hogy egyik helyzetből sem született gól.

Először Burak Yilmaz villant, akinek baloldalról elvégzett szabadrúgását tolta oldalra Casteels. Kár volt – és ezt ő is tudta -, a labda ugyanis mellé szállt volna.

Pár perccel később Sven Botman fejére kanyarintottak egy szögletet, ami nem sokkal szállt fölé. Kicsit megijedhettek a hazai drukkerek, mert a védő összefejelt a másik 4-essel, Lacroix-val, de végül tudta folytatni a játékot.

A félidő lefújásáig volt még egy-két jobb, illetve rosszabb gólszerzési kísérlet, az azonban közös volt bennük, hogy mindnél a Lille játékosai próbálkoztak.

A második félidő 3. percében végül csak betalált a hazai gárda, Burak Yilmaz lefejelt labdáját a kanadai Jonathan David vágta a hálóba, de szólt a síp, a találat nem volt érvényes. Nem lesről, lökésről vagy valami ilyenkor szokásosról volt szó, az ok sokkal prózaibb volt. Amikor labdát szerzett Angel Gomes, akkor a labda elhagyta az oldalvonalat. Bedobással jöhetett a Wolfsburg.

Marc van Bommel cserékkel próbált egyrészt frissíteni, másrészt a taktikát is kicsit átformálta, de John Brooks kiállítása minden tervét keresztbe húzta. Az amerikai védő az első félidőben kapott egy sárgát, a 63.-ban meg egy másikat, így mehetett zuhanyozni, a franciák pedig új esélyt kaptak.

Amivel – hiába igyekeztek – nem tudtak élni. Volt még egy jó távolija Davidnek, Burak Yilmaz öt méterről fejelt Casteels kezébe, de a nagy nyomásnak csak nem lett eredménye. A végén a bíró még felhergelte a szurkolókat, a 96. percben befújt egy büntetőt a hazaiaknak, de később javította saját ítéletét, a szabálytalanság a tizenhatoson kívül történt, a szabadrúgásból meg nem lett semmi. A vége 0-0, de ehhez a meccshez sok köze nem volt a Wolfsburgnak…

Malmö – Juventus: 0-3

G.: Alex Sandro, Dybala, Morata

Vannak olyan tippek, amik nagyon félremennek. A miénk most nagyon félrement, többet vártunk a Malmö együttesétől, és hogy őszinték legyünk: Kevesebbet a Juventustól. Mindkét együttes ránk cáfolt, ennek pedig a torinói drukkerek örültek, a svédek nem. Meg mi sem, mert úszott a pénzünk. De van ilyen, menni kell tovább.

A kezdők:

Malmö:

Diawara – Berget, Ahmedhodzic, Nielsen, Brorsson, Rieks – Bonke Innocent, Christiansen, Rakip – Birmancevic, Colak

Juventus:

Szczesny – Danilo, de Ligt, Bonucci, Alex Sandro – Cuadrado, Locatelli, Bentancur, Rabiot – Dybala, Morata

A svéd drukkerek hiába voltak kevesen, torkuk szakadtából biztatták sajátjaikat, így igazán jó hangulat kerekedett a stadionban, de a zebrákat ez sem állította meg. Paulo Dybala még a 10. percben rossz megoldást választva hagyott ki egy nagy ziccert, majd a másik oldalon Rieks kapáslövése ment fölé, végül a 23. percben a brazil Alex Sandro már betalált. Egy jobbról érkező beadást bólintott a hálóba a balbekk.

A gólszerző öt perc múlva ismételten betalálhatott volna, ám túlságosan elszabta lövését, ami így a baloldali kapufa mellett hagyta el a játékteret.

De nem kellett aggódnia az öreg hölgy szurkolóinak, csapatuk még az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát.

A 43. percben lesgyanús szituációban ugrott ki Alvaro Morata, Nielsen pedig szabálytalanul állította meg a spanyolt. A bíró tizenegyest ítélt, a vétkesnek pedig sárga lapot adott. Paulo Dybala pedig belőtte a büntetőt, 0-2. Isten tudja, hogy az argentin így akarta-e, mert a lövés pillanatában elcsúszott, mindenesetre Diawara eldőlt, így nem tudott védeni.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A második gólból még fel sem ocsúdtak a svédek, azonnal jött a harmadik, ezúttal Alvaro Morata talált kapuba. És ezzel nagyjából a mérkőzés érdemi része véget is ért.

A második félidőben több gól már nem esett, legalábbis szabályos nem, a 70. percben Moise Kean ugyan hálóba talált, de a gólt les miatt nem adták meg.

A Malmö mindent megtett a szépítésért, jobban játszottak, mint az első félidőben, de Wojciech Szczesny eszén nem tudtak túljárni. Főleg azért, mert csak egyetlen egyszer találták el a kaput…

Ha nincs az első félidei szétesés a végén, akkor ebből még egy nyílt találkozó is lehetett volna, így viszont nyugodtan mondhatjuk, hogy simán nyertek az olaszok.

Villarreal – Atalanta: 2-2

G.: Trigueros, Danjuma ill. Freuler, Gosens

A kedd utolsó találkozója következik, ahol a legnagyobbat sikerült kaszálni, ugyanis döntetlen eredményt tippeltünk. Meg azt, hogy 2,5 gólnál kevesebb esik a találkozón, ez viszont sajnos nem jött be. De örültünk a 2-2-nek is, így a legnagyobb oddsunk hozott pénzt a konyhára.

A kezdők:

Villarreal:

Rulli – Foyth, Albiol, Torres, Alfonso Pedraza – Parejo, Capoue, Trigueros – Moreno, Dia, Pino

Atalanta:

Musso – Toloi, Palomino, Djimsiti – Zappacosta, de Roon, Freuler, Gosens – Malinovsky, Pessina – Zapata

Derült égből villámcsapásként ért bennünket a korai gól, Remo Freuler, az Atalanta svájci válogatottja már hat perc elteltével kapuba talált. A középpályás Duván Zapata lekészített labdáját vágta be a kapufa segítségével.

Ez meg is adta a meccs alaphangját, három perccel később Robin Gosens lőtt egy labdaszerzés után, Geronimo Rulli a német lövését kiszedte a jobb alsóból.

A 22. percben veszélyeztetett először a Villarreal, Manu Trigueros viszont gyengén fejezte be az akciót, Musso könnyedén fogta a próbálkozást.

Nagyon jó iramú találkozó volt, pont olyan, amit elvártunk, a kapu előtt nem annyira ment a feleknek, de a középpályán nem sokat tartózkodott a labda.

A 34. percben ismét a sárga tengeralattjáró villant, Gerard Moreno lövését lábbal hárította Musso kapus. Öt perccel később pedig sikerült is kiegyenlíteni. Szükség volt a gólhoz egy könnyelmű labdavesztésre bergamói részről, meg arra, hogy Remo Freuler elkéssen Manu Triguerosról.

Az első félidő második fele egyértelműen a hazaiaké volt, az egyenlítés után Juan Musso még egy bravúrt bemutatott Gerard Moreno fejesénél, 1-1-gyel vonultak öltözőbe a fiúk.

Motiváltabban tért vissza az Atalanta a második félidőre, az első tíz percben háromszor is kapuba találhattak volna, Ruslan Malinovsky lövését Rulli védte, majd Gosens marad le centikkel egy beadásról, végül Duván Zapata fejjel találta el a felsőlécet.

A nagy roham után a meccs kicsit leült, a 73. percben így mondhatni, hogy a semmiből szerzett vezetést a hazai csapat. Gerard Moreno ugratta ki társát, a csereként beállt Arnaut Danjuma pedig nagy erővel lőtte ki a bal alsót.

De itt még nem volt vége, az Atalantának sikerült legalább egy pontot megszereznie: Josip Ilicic lecsúszott lövésébe a tizenhatoson belül sertepertélő Robin Gosens tette bele a lábát, így alakult ki a 2-2-es végeredmény.

Bő tíz percet ezután 10 emberrel volt kénytelen játszani a Villarreal, a cserejátékos, Francis Coquelin ugyanis húsz perc alatt gyűjtött be két sárgát, ám nem süllyesztették el a tengeralattjárót, maradt a 2-2.

Nemsokára érkezünk a szerdai játéknap eredményeivel, ott sem lehet panaszkodni: Volt gólgazdag meccs, nem is egy, illetve meglepetésből is jutott.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső