Bajnokok Ligája: A Mérkőzések Összefoglalója (09.28.) – I. rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 04.

Nem lett elfelejtve a Bajnokok Ligája, nagyon nem, de gondoltuk, lesz időnk majd összefoglalót írni a válogatott szünetben, addig pedig fókuszáltunk a BL mellett az Európa-ligára és a hétvégi bajnokikra. Sajnos még így is kevesebb meccsről tudtunk beszámolni, mint szerettünk volna, de sajnos van ilyen néha…

Most arra vállalkozunk – megint -, hogy összeszedjük a múltheti Bajnokok Ligája meccsek legjobb, legfontosabb jeleneteit. A keddi napon a moldáv szupercsapat győzelmétől és Lionel Messi első BL találatától volt hangos az internet, ezekkel a meccsekkel kezdünk.

Paris Saint-Germain – Manchester City: 2-0

G.: Gueye, Messi

Csalódást okozott számunkra Pep Guardiola együttese, a találkozóra egyetlen tippünk volt, mégpedig az, hogy mindkét fél betalál. Ezt a PSG teljesítette, azonban a City nem, így üres kézzel távoztak a francia fővárosból, mi meg a tv képernyői elől.

A kezdők:

PSG:

Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes – Herrera, Gueye, Verratti – Messi, Mbappé, Neymar

Manchester City:

Ederson – Walker, Dias, Laporte, Cancelo – B. Silva, Rodri, De Bruyne – Mahrez, Grealish, Sterling

Több szempontból is különleges volt ez a mérkőzés Lionel Messi számára. Egyrészt egykori mentora, talán kedvenc menedzsere, Pep Guardiola csapata ellen kellett pályára lépnie, másrészt épp a Manchester City ellen szerezte meg első találatát a Paris Saint-Germain színeiben. Eddig is akadtak pillanatok, amikor közel járt a gólhoz az argentin, most viszont semmi nem állította őt meg. De a gólról majd egy kicsit később, előbb ugyanis egy másik gólról kell beszámolni.

A nyolcadik percben szerezte meg a vezetést a PSG, Idrissa Gueye találatával. A középpályás az előző BL meccsen nem szerepelhetett eltiltás miatt, viszont Mauricio Pochettino számított rá, egyből a kezdőbe jelölte, a középpályás pedig meg is hálálta a bizalmat. Kylian Mbappé kapott egy passzt a pálya jobb szélén, amit az alapvonalról még középre gurított, elvétette azt két manchesteri védő, no meg Neymar, Gueye viszont nem, és hét mérettől iszonyatosan nagy gólt ragasztott a bal felsőbe.

A 26. percben hatalmas egyenlítési lehetőséget hagyott ki a City. De Bruyne beadását Raheem Sterling fejelte kapura, Ederson nem ért oda, de a kapufa kisegítette a brazil kapust. Nem szabadult fel azonban a kapu, Bernardo Silva másfél méterről csak szintén a kapufát tudta eltalálni, ezt követően a franciáknak sikerült felszabadítani. Hihetetlen volt ilyen jelenetet látni ezen a szinten…

A 38. percben ismét a párizsiak veszélyeztettek, Mbappé passzát Ander Herrera tűzte rá, azonban a labda középre tartott, erősnek sem volt mondható, Ederson így hárítani tudott.

A második félidőben Neymar hagyott még ki egy nagy helyzetet, majd jött Lionel Messi első gólja. A hatszoros Aranylabdás pont a pálya közepén kapott labdát, megiramodott vele, egy kényszerítő Neymarral, majd Gueyehez hasonlóan gyönyörűen lőtte ki a bal felsőt. Csak kicsit távolabbról.

Ezen az estén a Manchester Citynek nem akart semmi sem sikerülni, törvényszerű volt a vereség…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Real Madrid – Sheriff Tiraspol: 1-2

G.: Benzema ill. Jakhshibaev, Thill

Az első fordulóban elért 2-0-s győzelmük után már senki nem mosolygott, ha a Sheriff Tiraspolról volt szó. A második kör után pedig még annyira sem. A moldáv kiscsapat, akik 1997-ig nem is léteztek első Bajnokok Ligája szereplésük alkalmával elkápráztatták a világot, és a 13-szoros győztes Real Madridot verték.

A kezdők:

Real Madrid:

Courtois – Nacho, Militao, Alaba, Miguel – Valverde, Casemiro, Camavinga – Hazard, Benzema, Vinicius

Sheriff Tiraspol:

Athanasiadis – Fernando Costanza, Arboleda, Dulanto, Cristiano – Thill, Addo – Traoré, Kolovos, Castaneda – Jakhshibaev

Ha valaki nem látta a meccset és ránéz a statisztikára döbbenten veheti észre, hogy a Real Madrid mekkora fölényben játszott, és ehhez képest mégis sikerült vereséget szenvednie. Ez egy tipikusan olyan mérkőzés volt, ahol a királyiak játékosai el voltak átkozva, és ahol a moldávok kapusa, a görög Georgios Athanasiadis ihletett formában védett. Az embernek az volt az érzése, hogy a blancók akkor sem tudnak gólt szerezni, ha másnap reggelig játszanak.

A meccs alatt számtalan helyzetet hagytak ki a fehér mezben játszó hazaiak, kezdjük mindjárt Karim Benzema szabadrúgásával, amelyet Athanasiadis tolt szögletre. Jó kis lövés volt, a görög sokat nem is láthatott belőle a sorfal miatt, valahogy mégis sikerült kiütnie.

Aztán a 24. percben ismét elszabadult Cristiano, a Sheriff balbekkje, aki már a Shakhtar ellen is kiosztott két gólpasszt. Most jött a harmadik. Ezúttal Jasur Jakhshibaevet vette észre középen, a fejére varázsolta a labdát, az üzbég pedig a hosszúba bólintott.

Jött is a füttykoncert, a Real Madrid játékosai pedig megnyomták a félidő végét. Miguel lövése nem sokkal szállt fölé, majd Eden Hazard is próbálkozott, a Benzema – Athanasiadis meccs második körét pedig ismét a Sheriff kapusa nyerte.

Jakhshibaevről nem először esik szó a blogon, emlékeim szerint még a Soligorsk játékosa volt, amikor azt mondtam róla, hogy egy nagyobb csapatban fogjuk hamarosan látni. A moldáv bajnok még mindig nem a csúcs, de a Santiago Bernabeuban gólt szerezni nem kis dolog. És majdnem kettőt lőtt az üzbég, Thibaut Courtois hibáját kihasználva lőhetett, centikkel tévedett csak.

A második félidőben folytatódtak a Real rohamok, Eden Hazard csavarását még ki tudta szedni Athanasiadis, azonban Karim Benzema tizenegyesét nem. A 62. percben Vinicius Jr. szép csellel tört be a tizenhatoson belülre, de Addo megakasztotta.

Látszott, hogy fárad a Sheriff, de a játékosaik rendkívül sportszerűek voltak, nem ölték az időt, nem próbáltak meg egy pontot „tisztességtelen” eszközökkel megszerezni. A Real közben kihagyott mindent, amit csak lehetett, végül pedig ez megbosszulta magát. A hosszabbításban már tényleg csak a szívük vitte előre a vendégeket, Sebastién Thill pedig meglőtte élete legfontosabb és talán legszebb gólját.

A luxemburgi középpályás elé Adama Traoré emelte oda a labdát, Thill pedig kapásból őrületesen nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba.

A Real Madrid ugyan még próbálkozott, de tényleg el voltak átkozva. A moldáv csoda tehát folytatódik, két fordulót követően a hibátlan Sheriff Tiraspol áll az élen, mögöttük a Real Madrid, az Inter és végül a Shakhtar Donetsk. Ki fogadott volna erre? Senki…

Az este két leghangosabb meccsén túl vagyunk, de higgyétek el, a maradék hat találkozó sem volt piskóta. Volt itt még egy hatalmas meglepetés, egy 97. perces fordítás meg egy bődületes kiütés. A következő cikkben ezekről lesz szó.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső