Bajnokok Ligája: A Mérkőzések Összefoglalója (09.28.) – III. rész

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 05.

Ahogy ígértem, még a keddi játéknap maradék három meccsét megnézzük közelebbről, aztán áttérünk a szerdára is, ott is akadtak szép gólok, amiket megéri kivesézni. Az utolsó részben jöjjön a Shakhtar Donetsk – Inter, a Borussia Dortmund – Sporting CP, valamint az Ajax – Besiktas találkozók összefoglalója.

Shakhtar Donetsk – Inter: 0-0

A két együttes a tavalyi Bajnokok Ligája idényben is egy csoportban volt, és érdekes módon mindkét találkozójuk 0-0-s döntetlennel ért véget. Tessék parancsolni, itt van zsinórban a harmadik gólnélküli döntetlen.

A kezdők:

Shakhtar Donetsk:

Pyatov – Dodo, Marlon, Matviienko, Ismaily – Stepanenko – Pedrinho, Maycon, Alan Patrick, Solomon – Traoré

Inter:

Handanovic – Skriniar, de Vrij, Bastoni – Dumfries, Barella, Brozovic, Vecino, Dimarco – Dzeko, Martinez

Mindkét csapat számára fontos lett volna a győzelem, miután mindketten vereséget szenvedtek az első fordulóban. Az Intert saját pályáján verte egy kései góllal a Real Madrid, míg a Shakhtar Donetsk idegenben szenvedett vereséget a Sheriff Tiraspol otthonában. Végül ebből egyiküknek sem lett semmi, bár az Inter és a Shakhtar előtt is bőven adódott lehetőség.

Először Manor Solomon szólóját csodálhatták a hazai drukkerek, az izraeli szélső befelé húzott az Inter védők gyűrűjében, majd 16-ról küldte kapura a labdát, ami nem sokkal szállt el a jobboldali kapufa mellett. Ha kapura megy, szinte biztos a gól, Handanovic szerintünk nem ért volna oda.

Azért megvillant az Inter is, a 15. percben egy szépen fejlődő akciót vezettek a vendégek, amelynek végén Nicoló Barella csavarta a bal felső irányába a játékszert. Nem volt szerencséje az európa-bajnok középpályásnak, a lövés a felsőlécről pattant ki.

A következő veszélyes lehetőség is az Inter előtt adódott, a 34. percben egy megcsúsztatott szögletre Edin Dzeko érkezett a hosszún, lényegében a kapu torkából lőtte fölé a labdát, hatalmas helyzet volt.

Hatalmas helyzettel indította a második félidőt a Shakhtar: Szépen járt lábról lábra a labda, Dodo már a tizenhatoson belül középre passzolt, ahol érkezett Pedrinho, az új igazolás kapura is tudott lőni, de Milan Skriniar az utolsó pillanatban blokkolni tudott becsúszva. Skriniar már a Real Madrid ellen is fantasztikusan játszott, most ismét megmutatta, miért tartják őt az egyik legjobb védőnek.

Telt-múlt az idő, és a gól csak nem akart megszületni egyik oldalon sem. A meccs végét az Inter nyomta meg, következtek Andriy Pyatov percei. A veterán kapus előbb Joaquin Correa csavarását tolta szögletre, majd Stefan de Vrij fejesét is sikerült hárítania. Mindkét esetben kiderült: Öregember nem vénember. Annak ellenére, hogy gól nem esett, igazán élvezhető találkozó volt.

Borussia Dortmund – Sporting CP: 1-0

G.: Malen

Az első körben a Sporting nagy verésbe szaladt bele hazai pályán, mi azonban bíztunk abban, hogy a tartalékos(abb)an felálló Dortmund ellen jók lehetnek legalább egy gólra. Nem így történt, ezzel a portugál bajnok továbbra is nulla ponttal szerénykedik csoportjuk utolsó helyén, míg a Dortmund két győzelmével a csoportelsőségért hajt. Abba mondjuk lesz beleszólása az Ajaxnak is.

A kezdők:

Borussia Dortmund:

Kobel – Meunier, Hummels, Akanji, Guerreiro – Bellingham, Witsel, Dahoud – Reus – Hazard, Malen

Sporting CP:

Adan – Neto, Coates, Feddal – Porro, Palhinha, Matheus, Reis – Sarabia, Tomas – Paulinho

Ez a mérkőzés már határozottan jobban sikerült a Sporting számára, mint az Ajax elleni, hiszen ott öt gólt kaptak saját környezetükben. Mindenesetre elégedettek most sem lehetnek, üres kézzel kellett távozniuk a Signal Iduna Parkból.

A mérkőzésről sok jót nem tudunk elmondani, az egész 90 perc alatt négy kaput eltaláló lövése volt csak a csapatoknak, ezek közül egyet tudtak gólra váltani.

A 30. percben az első helyzet, amit ki tudunk emelni Sebastian Coates ollózásra hasonlító lövése volt, a csapatkapitány magas technikai képzettségről tett tanúbizonyságot, ám a lövése végül fölé szállt, Kobelnek nem kellett játékba avatkoznia.

Hét perccel később a Borussia Dortmundnak sikerült megszereznie a vezetést: A gól szerzője az a Donyell Malen volt, aki tavaly nagy idényt futott a PSV-ben, az EB-n is voltak remek pillanatai, új csapatában azonban nem tudott hálóba találni. Egészen eddig, a támadó Jude Bellingham labdáját pimasz módon gurította a kapuba.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A holland támadónak a második félidőben még született egy meg nem adott gólja, és nagyjából ennyi, amit a mérkőzéssel kapcsolatban el tudok mondani.

Szűk dortmundi győzelem, így tartják a lépést az Ajaxszal, a Sporting pedig nulla pontos, akárcsak a Besiktas, ők ketten – úgy tűnik – nagyot fognak küzdeni a harmadik helyért.

Ajax – Besiktas: 2-0

G.: Berghuis, Haller

Az Ajax ott folytatta, ahol a Sporting ellen abbahagyta, egészen félelmetes tempót diktál Erik Ten Hag együttese. A portugáloknak ötöt vágtak – köztük volt egy mesternégyes, amit Sebastian Haller szerzett -, most pedig a Besiktas volt az áldozat. Ez az Ajax kezd hasonlítani arra, amelyik anno elődöntőig menetelt a BL-ben…

A kezdők:

Ajax:

Pasveer – Mazraoui, Timber, Martinez, Blind – Alvarez, Berghuis, Gravenberch – Antony, Haller, Tadic

Besiktas:

Destanoglu – Rosier, Saatci, N’Sakala, Meras – Josef – Karaman, Ucan, Bozdogan, Yilmaz – Batshuayi

Miralem Pjanic továbbra sem volt bevethető a török csapatnál, ami nagy csapás volt, a hazai pályán elszenvedett dortmundi vereség után ezúttal Amszterdamban nem jutott nekik semmi.

Pedig a meccset nem kezdték rosszul, kevés választotta el a góltól Michy Batsuayit, a Chelsea-től kölcsönkapott támadó egy kiugratás után lőtte el Pasveer kapus mellett a labdát, azonban a kapufa kifogott rajta, maradt a 0-0.

Sokáig nem, a 17. percben a magukra találó hollandok szép akciót vezettek, Dusan Tadic a szólója végén önzetlenül Steven Berghuis elé játszott, a középpályás meg kapásból bombázott a bal alsóba. Destanoglu kapust a gól miatt nem lehetett megszidni, itt inkább a védelem volt a ludas, akiken Tadic úgy ment át, mint forró kés a vajon.

De ha Ajax, akkor általában egy Sebastian Haller gólt is láthatunk, nagyszerű formában van az elefántcsontparti. Ezúttal egy egészen érdekes gólt szerzett, a 43. percben Mazraoui beadását térddel továbbította a kapuba úgy, hogy védője ott lihegett a nyakában.

Az első félidőben nagyjából el is dőlt a három pont sorsa, de a török bajnok próbálta nem feladni. Viszont így is majdnem beleszaladt egy harmadikba, Destanoglu védte Haller közeli fejesét, majd a csatár újabb gólt fejelhetett volna, ezúttal azonban a kapu fölé helyezett.

A két jelenet között volt egy Besiktas-gól, amelyet a játékvezető lökés miatt nem adott meg.

A vége tehát 2-0, amely lehetett volna akár több is, a statisztikából látszik, mennyire uralták a hazaiak a mérkőzést…

Megvolnánk a keddi nappal, hamarosan jön a szerdai, a nap folyamán pedig olvashattok még egy-két vb-selejtezőről, valamint ne feledjétek: Csütörtök este Belgium – Franciaország elődöntőt rendeznek a Nemzetek Ligájában…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső