Bajnokok Ligája: A Mérkőzések Összefoglalója (10.19.) – II. rész

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 20.

Máris itt vagyunk, most három mérkőzés következik, ahogy azt az előző összefoglaló végén ígértük. Lássuk, mi történt az FC Porto – AC Milan, a Besiktas Sporting CP és a Club Brugge – Manchester City mérkőzéseken!

FC Porto – AC Milan

Bár a Milannál beütött a krach, durva sérüléshullám vonul végig a csapaton, mégiis úgy gondoltuk, lehet esélyük a portugálok ellen. Ha nem is nyernek, legalább egy gólra jók lesznek. Sajnos tévedtünk, a Porto felállt a padlóról, ahova a Liverpool küldte őket, és győzelmükkel nagy lépést tettek az Európa-liga vagy a Bajnokok Ligája továbbjutás felé. A rossoneri pedig továbbra sem tudott pontot szerezni, amire kevesen számítottak.

A kezdők:

FC Porto:

Diogo Costa – Joao Mario, Pepe, Mbemba, Wendell – Sergio Oliveira, Uribe, Otávio, Diaz – Evanilson, Taremi

AC Milan:

Tatarusanu – Calabria, Kjaer, Tomori, Ballo Touré – Tonali, Bennacer, Krunic – Saelemaekers, Giroud, Rafael Leao

Rövid kispaddal, tartalékos kezdővel vágott neki a mérkőzésnek az olasz csapat, a Porto pedig ki tudta használni, hogy Stefano Pioli nem a legerősebb csapatát küldi pályára.

Az egész mérkőzést uralták, a Milan rettenetesen gyenge napot fogott ki, egyszer találták el összesen a kaput négy próbálkozásból. Bár ebből a szempontból az FC Porto sem volt sokkal jobb, sőt… 19-szer igyekeztek bevenni Tatarusanu kapuját, ebből kettő talált kaput… Ez elég rossz arány…

Az ötödik percben veszélyeztettek először, a sérüléséből visszatérő Luis Diaz találta el a jobboldali kapufát. A tizennegyedik percben Pepe, a portugál középhátvéd (van brazil támadóközéppályás ugyanezen néven) fejelte kapura Sergio Oliveira szabadrúgását, a román hálóőr ezt könnyedén szedte fel.

Érezték a hazaiak, hogy ez a Milan most fogható, egyre-másra jöttek a helyzetek, a 28. percben Mehdi Taremi csavarása ment nem sokkal mellé. Érett a Porto gólja, miközben a hangulat feszült volt, Felix Brych szórta a sárga lapokat, egymás után jöttek az elégedetlen reklamációk, egyszóval nem volt egy könnyű meccs.

Az eredmény a félidőre nem változott, 0-0-val vonultak szünetre a csapatok, a Porto végig támadott, míg a Milan csak egy Olivier Giroud fejest tudott felmutatni, amit Diogo Costa fogott meg.

A folytatás a kék-fehérek helyzetével indult, megint Mehdi Taremi járt közel a gólhoz, kaput ezúttal sem talált.

Nem tudtak a vendégek felpörögni, így Pioli pályára küldte a szeptember elején megsérülő Zlatan Ibrahimovicot, csodát azonban ő sem tudott tenni.

A hazai gólra a 65. percben került sor, egy jobboldali beadást a Porto egyik játékosa felrúgott az égbe, Mehdi Taremi úgy vette át azt, hogy közben fenekére esett, az érkező Luis Diaznak viszont pont így adott gólpasszt, a szélső laposan rúgta ki a bal alsót.

A mérkőzés végére a meccs kissé kicsúszott a német játékvezető kezéből, durvaság követett durvaságot, a lényeg viszont az volt, hogy a luzitánok nem estek össze a nagy zakó után, kihasználták azt, hogy a Milan tele van sérültekkel, és nyerték a találkozót, amivel utolérték az Atletico Madridot pontszámban.

Besiktas – Sporting CP: 1-4

G.: Larin ill. Coates (2), Sarabia, Paulinho

Erre a meccsre is volt egy tippünk. Vagyis kettő. Azt mondtuk, hogy a vendégek fogják megnyerni a találkozót, viszont a hazaiak is a hálóba találnak. Jár a vállveregetés magunknak… A Besiktas harmadik mérkőzésén sem tudott pontot szerezni, amivel sorsuk eldőlni látszik, a Sporting a tavaszt legrosszabb esetben is az EL-ben folytathatja.

A kezdők:

Besiktas:

Destanoglu – Rosier, Welinton, Vida, N’Sakala – Josef – Ghezzal, Teixeira, Pjanic, Larin – Batshuayi

Sporting CP:

Adán – Inacio, Coates, Feddal – Porro, Matheus, Palhinha, Reis – Sarabia, Paulinho, Perdo Goncalves

A hazaiknál nem csak Teixeira és Larin, de Miralem Pjanic is tudta vállalni a játékot, a túloldalon Tabatán kívül mindenki bevethető volt.

A mérkőzés egyik hőse egyértelműen Sebastian Coates volt, aki a találkozón duplázni tudott, az érdekesség pedig az, hogy a török védelem kétszer ette meg ugyanazt a kombinációt, a védő saját találatát másolta le.

Először a 15. percben bólintott a hálóba, akkor egy szögletet Inacio csúsztatott meg, Coates meg erőből a kapu közepébe bólintott.

Ezt még kilenc perccel később kiegyenlítette a hazai gárda, a felépülő Pjanic beadását a felépülő Cyle Larin fejelte a hálóba

De három perc elteltével megint jött Coates, és itt most nyugodtan írhatnék egy ctrl C + ctrl V-t, mert tényleg egy az egyben ugyanúgy született a gól.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A félidő vége is izgalmasan alakult, előbb a 44. percben Pablo Sarabia növelte háromra a portugálok góljait – tizenegyesből, Domagoj Vida kezezett -, majd Alex Teixeira lőtt varázslatos gólt. Kár, hogy lesről…

A második félidőben a Besiktas annyit tudott felmutatni, hogy többet birtokolták a labdát, egyetlen kaput eltaláló lövésük volt, míg a kétgólos előny tudatában is támadtak a vendégek. Sokáig nem jártak sikerrel, viszont a 90. percben Paulinho bámulatos csavarásával beállították a végeredményt. A forduló egyik legszebb gólját rúgta a brazil támadó.

Az esélyek újra élnek, a portugál liga címvédője ismét reménykedhet, hozta a kötelezőt a Besiktas ellen.

Club Brugge – Manchester City: 1-5

G.: Vanaken ill. Cancelo, Walker, Palmer, Mahrez (2)

Bevallom, be kell vallanom, hogy hibáztam, amikor 2,5 gól alatti eredményt tippeltem. A Manchester City számára fontos volt ez a találkozó, és lehet bármennyire jó meg lelkes a Brugge, nem gondolhattam komolyan, hogy Guardioláékat is megfogják. Hát, nem is fogták meg…

A kezdők:

Club Brugge:

Mignolet – Clinton Mata, Hendry, Sobol – Sowah, Vanaken, Balanta, Rits, Nsoki – Lang, de Ketelaere

Manchester City:

Ederson – Walker, Dias, Laporte, Cancelo – B. Silva, Rodri, De Bruyne – Mahrez, Foden, Grealish

A Club Brugge ezúttal semmit nem tudott mutatni abból a játékból, amit már láthattunk tőlük a PSG vagy a Leipzig ellen, a City valósággal átgázolt rajtuk saját közönségük előtt. Gól sokáig nem született – bár Jack Grealish egyszer átemelte Mignolet-t, de előtte fellökte ellenfelét, így a találat természetesen érvénytelen volt. Illetve említsük meg Rodri meg nem adott gólját a 12. percből, azt les miatt annulálták.

Fél óra elteltével indult be a henger, ekkor Joao Cancelo kapott Phil Fodentől egy parádés labdát, amit Simon Mignolet alatt el is tudott lőni, 0-1.

Még az első félidőben érkezett a második angol találat, amit Rijad Mahrez szerzett. A szélső egy saját maga által kiharcolt büntetőt értékesített, a szünetre el is dőlt a mérkőzés.

De nem akart leállni a City, lábról lábra járt a labda, remekül futballoztak a fehérmezesek, az 53. percben Kevin De Bruyne labdáját Kyle Walker váltotta gólra, amivel már 3-0 volt az eredmény a vendégeknek.

Ezt követően a katalán mester belenyúlt a meccsbe, elkezdett cserélni és pályára küldte a 19 esztendős Chris Palmert, valamint Raheem Sterlinget is. Három perccel pályára lépésük után össze is hozták a City negyedik találatát, utóbbi adta a gólpasszt, előbbi lőtte a gólt.

A becsületgól összejött a Brugge számára, a lelkes és kitartó hazai közönség legnagyobb örömére, Hans Vanaken talált Ederson kapujába, ezzel pedig zsinórban ötödik meccsén volt eredményes a Bajnokok Ligájában.

Azt a kevéske örömöt sem hagyták meg a vendégek a Brugge-nek, a legvégén Rijad Mahrez újra lecsapott, a Manchester City rendkívül simán hozta a mérkőzést.

Már csak három találkozó van hátra, három igencsak gólgazdag találkozó. Olvashattok a Sheriff Tiraspol milánói vendégjátékáról, a Real Madrid kiütéséről Ukrajnában, valamint a C csoport rangadójáról, ami végül nem is lett rangadó, azaz az Ajax – Borussia Dortmund mérkőzésről.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső